Pinseri tytt 10 vuotta, osallistu kilpailuun!

Pinseri tytt tnn 10 vuotta! Ja mitk 10 vuotta ne ovat olleetkaan. Aika on kiitnyt kuin siivill ja vuosien varrella on ehtinyt tapahtua monenlaista.

Pinserin sivupalkista lhti liikkeelle lista suomalaisista blogeista, joka kasvoi sittemmin omaksi palvelukseen ja tuli lopuksi myydyksi valtamedialle :) Nykyisin bloggaajat esiintyvt televisiossakin omassa teemasarjassaan. Tosin 2000-luvun alun bloggaajat olisivat melko lailla hmilln ko. ohjelmaa seuratessaan (mekin olemme).

Nykyisin sosiaalisissa medioissa on tapana vaikuttaa ajankohtaisiin asioihin tuohtumalla nyttvsti. Pinserikin on osaltaan ollut mukana julkisessa tuohtumisessa – kuka muistaa esimerkiksi ravintolat Lehtovaaran ja Nuevo Latinon? Belgekin muisti ja otti asiasta nyttvsti opikseen.

Nykyisin Pinseriss on melko hiljaista – uusia kirjoituksia tipahtelee epsnnllisesti eik kommenttejakaan tule entiseen malliin. Yhteisllinen keskustelu on siirtynyt Facebookiin, Twitteriin ja muihin sosiaalisen median palveluihin. Mutta blogin kulta-aikana kommentteja tuli runsaasti – nyttvimpin esimerkkein ehk Ilmalmppumppukeskustelu (4300 kommenttia) ja kuudes Harry Potter, jossa oli liki 20000 kommenttia ennenkuin WordPressin kommenttitoiminto hajosi.

Ilmalmppumppukeskustelu ehti olla jonkin aikaa valtakunnan virallinen auktoriteetti alallaan – asennusfirmat piikittelivt kommenttiketjuissa toisiaan ja herkknahkaisimmat alkoivat jo soitella meille kotiin vaatien kommenttien poistamista. Potter-keskustelu oli niin pitk, ett huomasimme sen olevan aikoinaan maailman eniten kommentoitu blogikirjoitus. Kokeilimme ilmoittaa sen Guinnessin enntysten kirjaan, mutta valitettavasti heilt tuli hylky. Ei siksi, ett kyseess ei olisi enntys vaan siksi, ett kirjassa ei ollut silloin kyseist kategoriaa :-)

Vuosien varrella Pinseri kirjoittajineen ehti esiinty lukuisissa medioissa, televisiosta radioon ja lehdistn. Julkista tunnustusta, linkkej ja mainintoja on saatu kasapin. Pinserimobiileja on matkan varrella tullut taloon nelj kappaletta (ja poistunut kaksi), nrttileluja kymmeni ja taas kymmeni.

Ja unohtaa ei pid tietenkn valtakunnan blogikoiraa. Totti (Pinserin kansikuvassa se mrempi koira) on vain puoli vuotta Pinseri nuorempi. Rodultaan se ei ole kuitenkaan Pinseri, vaan kultainennoutaja, ja luonteeltaan edelleenkin ikuinen pentu!

Pinseri kiitt kaikkia lukijoita kuluneesta vuosikymmenest. Ja erityisen rakkaat terveiset kuuluvat kaikille Blogistanin naapuriblogeille – pitk kansalaisjournalismia yll :)

10-vuotisjuhlien kunniaksi julkistetaan mys palkintokilpailu!

Groupon.fi on luvannut kilpailun voittajalle lahjaksi 50 euron lahjakortin kytettvksi haluamaansa Grouponin sivuilta lytyvn tuotteeseen / palveluun.

Kilpailun aiheena on paras blogimuisto. Kirjoita oma muistosi joko tmn kirjoituksen kommentteihin tai omaan blogiisi (muista siin tapauksessa jtt kommentteihin linkki blogikirjoitukseesi). Osallistujien kesken arvotaan lahjakortti viikon kuluttua sunnuntaina (6.5.2012) joten muista lhett muistosi siihen menness (ja jtt yhteystieto mist sinut saa kiinni jos onni potkaisee).

Muista mys liitty Pinserin faniksi Facebookissa, kuten nykyaikana tapana on (linkki etusivun reunassa) :-)

12 thoughts on “Pinseri tytt 10 vuotta, osallistu kilpailuun!

 1. Voi kiesus sentn. 10 vuotta. Onnittelut! Oma blogi ei elnyt nin pitkn. Syyskuun 11. pivn olisi tullut 10 vuotta tyteen.

  Paras blogimuisto? – Ehdottomasti blogipikkujoulut 2004. Siell oli lmmin tunnelma ja ystvyys loisti. Mitn yksittist en noista bileist muista, mutta sen tunnelman haluaisi taas kokea. Uusia ihmisi tuttujen blogien taustalta. Monet noista naamoista ovat jneet ystviksi tai hyviksi tutuiksi. Se oli sosiaalista mediaa parhaimmillaan. Kirjoitettiin nettiin sit sun tt ja tavattiin Punavuoden Ahvenen kabinetissa. Sit tulee muisteltua edelleen kaihoisella lmmll.

 2. Oi noita aikoja. Kymmenen vuotta sitten helmikuussa minkin aloitin oman blogini. Siihen aikaan Blogilista.fi: ssa oli noin 2000 blogia. Nykyn on yli 40.000. Silloin lhes kaikki bloggaajat olivat tuttuja, vaikken blogimiiteiss kynytkn, mutta he olivat tuttuja kirjoituksiensa kautta. Bloggarit olivat omalaatuisensa yhteis silloin. Aika paljon vastusta tuli valtamedian taholta. Muistan kuinka kirjailija Juha Seppl haukkui minut ja runoilja Hannu Helinin, kun me blogattiin. Eik kulunut aikaakaan kun hn rupesi itse bloggaamaan Satakunnan Kansan sivustolla. Oiskohan se paras blogimuistoni niilt ajolta.

 3. Onnea blogivuosikymmenelle ! Hatunnosto.

  Ikimuistoisin blogihetkeni oli ehdottomasti kun bloggattuani monta kuukautta yksin lhinn suvun ja ystvien iloksi, lysin blogilistan vihdoin vuonna 2005 ja alkoi kommenttien vyry molempiin suuntiin. Vuorovaikutusta ja keskustelua – blogistanin ihan parasta antia on ulkosuomalaisen virtuaalinen side kotimaahan.

  Merci !!!!!!!!!! =D

 4. Paras blogimuistoni istuu tuossa parin metrin pss sohvalla maha pyren. Kahden viikon pst laskettu aika ja yhteinen puutalo.

  Ilman toistemme blogeja emme olisi tss vaikka asuimme vain muutaman kilometrin pss toisistamme silloin.

 5. Itsellni on niin lyhytikinen blogi, ett muistoja ei viel hirvesti ole. Jos nyt kuitenkin yksi. Olen tuttavieni kanssa vuoden yrittnyt keksi erst kesll ottamastani kuvasta, mik haukka on kyseess. Ja nyt -kiitos blogin, sain vihdoin vastauksen!

 6. Onnittelut. Olipa se aikaa, kun Pinserin lista oli voimissaan. On aika rientnyt.

  Mieleen on jnyt, kun Schizo-Janne julkaisi kuvat t-paidasta tekstill “I fuck like a girl” ja uhosi muistaakseni menevns naikkaan vastaantulevan, kyseiseen paitaan pukeutuneen, mimmin kanssa. -Teetin muuten kyseisen speksin mukaisen paidan frendilleni lahjaksi, mutta tarina ei kerro, trmsik S-J ikin kyseiseen pukineeseen. Mutta idea oli siis blogista. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *