Ravintola Nuevo Latino uhkailee oikeusjutulla

Kuka muistaa vielä ravintola Lehtovaaran? Ravintolanpitäjät eivät pitäneet verkkoon kirjoitetusta negatiivisesta ravintola-arvostelusta ja alkoivat uhkailla kirjoittajaa oikeusjutulla.

Ravintola Nuevo Latinossa eivät ainakaan näytä kuulleen asiasta. Mikko Eerola kertoi juuri Jaikussa saaneensa sähköpostitse oikeusjutulla uhkailua kirjoittaessaan eat.fi:hin ja Jaikuun kokemuksiaan ko. ravintolasta.

Nähtävästi Nuevo Latinolaisten mielestä ravintolaa ei saa kutsua arvostelussa ylihintaiseksi tai palvelua töykeäksi. Etenkin jos arvostelu on sattunut nousemaan Googlen hakutuloksien ykköseksi hakusanoilla “Ravintola Nuevo Latino” (kokeile).

Päivitys 24.6: Mikko Eerola kertoo lisää asiasta blogissaan ja Jaiku-keskustelussa. Erityisen hämmentäväksi asian tekee se, että ravintolasta on soitettu Mikon vaimon työpaikalle Perun suurlähetystöön. Vaimo joutui asian johdosta puhutteluun ja asia on kuulemma “raportoitava suurlähettiläälle”.

Alkuperäisen sähköpostin voit lukea tästä.

Lisäpäivitys: Mikon blogikirjoituksen perään on alkanut tulla mielenkiintoisia kommentteja. Anonyymi kirjoittaja toivoo bloggaajan kuolemaa ja kehoittaa häntä ajattelemaan perhettään. Tämä tuo mieleen aiemman kirjoitukseni kanadalaisesta bloggaajasta, joka alkoi saada blogiinsa pelottavaa uhkailua kirjoitettuaan hämäräperäisestä muuttofirmasta.

Päivitys 25.6: Ravintolan takana toimiva Marainvest pahoitteli Mikolle työntekijöidensä omavaltaista toimintaa ja lupasi harmia kohdanneelle vaimolle kirjallisen anteeksipyynnön. Kohu alkanee siis hiljalleen laantua.

15 thoughts on “Ravintola Nuevo Latino uhkailee oikeusjutulla

 1. Pingback: eerola.com - the personal home page of Mikko Eerola

 2. Pingback: Kulutusjuhla » Arkisto » Ravintola Nuevo Latino uhkailee nettikirjoittajaa oikeustoimin

 3. Tässä taitaa nähdä miten hienosti Googlen algoritmit ja verkkoväen käytänteet ovat hioutuneet. Välitön ja armoton Google-pommi.

 4. erkka: Google algoritmien tukena on nykyisin myös paljon pelkkää webbisivutavaraa laadukkaampaa tietoa kiinnostavista aiheista, kun blogien syötteitä seurataan tehokkaasti mm. Google Readeriä varten ja Readerin käyttäjät tekevät vielä innokkaasti nostoja share-toiminnolla. Jos itse olisin suunnittelemassa sivuarvostusalgoritmeja, niin tällaiset rekisteröityneiden yksittäisten käyttäjien ryöpsähtäen ilmaantuvat suositukset painaisivat paljon sen aikaa kun aihe on kuuma.

 5. Pingback: Loistava » Blog Archive » Ravintola Nuevo Latino vetää herneet venttiiliin, suurlähettiläät messiin

 6. Pingback: Oudot.net - Teemu J. Kammonen - Blogi & portfolio » Blog Archive » Loukkaat kunniaani, saatanan mulkku!

 7. Pingback: s1t.net » Sano ei vihjeettömille ravintoloitsijoille (Tapaus Nuevo Latino)

 8. Pingback: Elefanttipuhetta » EU haluaa blogit kontrolliin

 9. Pingback: SwitchX » Blog Archive » Nuevo Latino kerää mainetta

 10. Noniin.. Hienoa että omistaja otti uuden asenteen koko hommaan. Ajattelinkin jo että onko kyseessä täydellinen ääliö vai mitä, mutta nyt ehkä voisi käydä itsekin paikan testaamassa. Ruokahan siellä piti olla hyvää ja ehkä tulevaisuudessa palvelukin pelaa paremmin kun siitä on nyt näin kovin mölisty.

 11. En olisi itse kyseisen ravintolan huonosta palautteesta edes tiennyt, mikäli ravintoloitsija ei olisi uhkailuja esittänyt.

 12. Pingback: Problogger Sai Potkut StumbleUponista - Pyydettiin Takaisin Alle 2 Tunnissa | Marko Pyhajarvi Dot Com

 13. Pingback: Ravintola Belge ja julkisuudenhallinta | Pinseri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *