Myus: Tavarantilausta maailmalta

Muutama viikko sitten tuli kokeiltua myus.com:ia tavaran tilaamiseen USA:sta. Lupasin antaa pikaraportin palvelun toimivuudesta, joten tss se tulee.

Hieman taustaa: joskus tulee vastaan tilanne, jossa haluttaisi ostaa tuotteita amerikkalaisesta verkkokaupasta, mutta kauppa ei toimita tilauksia USA:n ulkopuolelle. Tarvitset siis vlikden, joka toimittaa tilauksesi Atlantin tlle puolelle.

Myus on juuri tllainen palvelu. Kun rekisteridyt, saat itsellesi katuosoitteen Floridan Sarasotasta. Seuraavan kerran verkossa shoppaillessasi annat verkkokauppaan tmn osoitteen. Ostokset lhtevt Floridaan, jossa ne pakataan uudelleen ja lhetetn kuriiripalvelulla kotiosoitteeseesi.

Meill on kytss American Expressin asiakasetuna saatu Premium-palvelu, jonka etuna peruspalveluun on ostoksien yhdistely (voit tilata tavaraa useammasta verkkokaupasta ja lhetytt ne Suomeen vasta sitten kun kaikki ovat perill) ja shoppauspalvelu (et ole rajoittunut pelkstn verkkokauppaan, vaan voit pyyt Myus:aa kymn puolestasi fyysisess kaupassa).

Tilasimme n. sadan dollarin edest tavaraa, jota verkkokauppa ei suostunut toimittamaan ulkomaille. Kun ostokset olivat saapuneet perille, Myus paketoi ne siististi yhteen laatikkoon ja laittoi ne DHL:n kyydill kohti Kangasalaa. Paketin perilletulo kesti viisi piv (joista kaksi Turussa tullissa ja yksi Tampereella jakelua odottamassa).

EU:n ulkopuolelta tilatuista ostoksista tytyy maksaa kuljetuskulujen lisksi tullia ja arvonlisveroa. Kuriirin kulut pienehklle pahvilaatikolle olivat n. 30 euroa. Sadan dollarin ostoksista ei tosin tullia viel tullut, mutta koko shoppailusta (tavarat ja kuljetuskulut) piti maksaa arvonlisvero, josta tuli summaan viel parikymppi lis.

Myus:lla shoppailu ei siis ole vlttmtt sielt edullisimmasta pst, mutta jos jokin tuote on vain kertakaikkiaan pakko saada ostaa, se tekee tehtvns hyvin. Ehkp tlle tulee seuraavan kerran kytt, kun uudet iPhonet ja iPadit ilmestyvt ;-)

3 thoughts on “Myus: Tavarantilausta maailmalta

  1. Mut joo luin mielenkiinnolla tt kun olen jo hetken miettinyt et miten ihmeess saan kaiken krsn tilattua jenkeist, ihan vaan uteliaisuudesta kysynkin et mink noista kolmesta Premium, Premium+Mail vai Standard.. Riittk toi pelkk halvin?

  2. Premiumin ja Standardin on kaiketi lhinn se, ett Premiumissa voi kert useita ostoksia samaan lhetykseen ja sst siten postikuluissa. Premium+Mail sislt lehtien ja muun postin vlityksen. Luulen ett Standard on ihan riittv useimmille kyttjille (meill on Premium siksi ett se tuli automaattisesti tarjouksen mukana).

  3. Amazon.co.uk ei aina suostu toimittamaan Englannin ulkopuolell joten olen tilannut Forward2me:n kautta. Maksaa parikymppi per kuljetus, toimii hienosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *