Ravintola Belge ja julkisuudenhallinta

Ravintoloiden ja netinkyttjien suhde on mielenkiintoinen. Jos sattuu kymn niin, ett ravintolakynti ei ollut ihan onnistunut, nettiaktiivisella asiakkaalla on hyv mahdollisuus nostaa tapaus erittin suureen julkisuuteen. Tuoreessa muistissa ovat edelleen ravintola Lehtovaara ja ravintola Nuevo Latino. Suuri vaikutus on sill, miten ravintola reagoi siin vaiheessa kun tyytymttmn asiakkaan mielipiteet levivt julkisuuteen.

Nytt silt, ett ravintola Belgell on nyt tuhannen taalan paikka. Pirkka Aunola kvi eilen symss ravintolassa ja huomasi maksaessaan ett kaikkien ravintolan ruokalistojen hintamerkinnt olivat vanhentuneet vuodenvaihteessa. Lasku oli suurempi kuin mit ruokalistasta sai ymmrt. Loppujenlopuksi hn sai ruokansa listassa esitetyill hinnoilla, mutta ji tuohtuneeksi siit ett listoissa olevia hintoja ei luvattu korjata eik valitusta otettu muutenkaan vakavasti. Keskustelu ruokalistoista pttyi siihen, ett jrjestysmies pyysi Aunolaa poistumaan ravintolasta.

Lue koko tarina Jaikusta. Nyt kun vihainen palaute on levinnyt julkisuuteen ja levi todennkisesti nopeasti hakukoneisiin asiasta kirjoittavien bloggaajien myt, seuraammekin mielenkiinnolla miten ravintolan edustajat suhtautuvat saamaansa julkisuuteen.

(Pivitys 26.1.: Ravintola Belge reagoi asiaan asiallisella palautteella heti maanantaina, kertoi mist ongelma johtui ja lupasi korvata liikaveloitukset kuittia vastaan kaikille liikaa maksaneille. Lue lis Pirkan kommentista tmn jutun lopusta, tai suoraan Jaiku-ketjusta)

Jos tilanne hoidetaan hyvin, tulee muistaa ett meill netin kyttjill on sen jlkeen niin ikn tuhannen taalan paikka. Vastuullamme on kertoa tarina loppuun asti ja antaa ravintolalle sen ansaitsema positiivinen hakukonenkyvyys. Tulenkin pivittmn tt juttua sit mukaa kuin kuulen uutisia Ravintola Belgen ja Pirkan vlisest keskustelusta (huom: lue myhemmin kirjoittamani pivitys ylt).

Tm on hyv esimerkki siit, miten yksikin tyytymtn asiakas voi saada potentiaalisesti aikaan suurtakin vahinkoa yritykselle. Mutta samalla tavalla tyytyvinen asiakas voi tuoda paljon positiivista mainetta (vaikka tst ei uutisoidakaan yht nkyvsti) – ja tyytymttmst tyytyviseksi knnytetty asiakas voi saada aikaan ihmeit.

Muista suhtautua positiivisiin kokemuksiin yht suurella innolla kuin negatiivisiin. Jos saat hyv kohtelua kaupassa, kerro siit. Jos blogikirjoitus innostaa sinua kymn ravintolassa, kerro asiasta kommenteissa ja linkit siihen omasta blogistasi. Kyt valtaasi mys positiivisten asioiden levittmiseen (esimerkkin ravintola Svel – kiitoksia muistutuksesta Loistava-blogille).

Mys Kulutusjuhla kirjoitti asiasta.

9 thoughts on “Ravintola Belge ja julkisuudenhallinta

 1. Kiitoksia merkinnst!

  Itse odottelen nyt vain jonkinlaista vastausta ravintolasta. Olisi mys mielenkiintoista tiet, ett olimmeko me todellakin ensimmiset asiakkaat, joille nin on kynyt.

  Kaikkinensa tmn jlkeen aion ainakin itse katsoa ravintolalaskuja vhn aiempaa tarkemmin. Tapanani ei ole ollut syynt laskuja, mutta nkjn pitisi.

  Osataan sit nkjn meillkin asiakasta vedtt, oli se sitten tahatonta tai tahallista!

 2. Pingback: Belge yllätti at Loistava

 3. Tiedoksi kaikille, ett sain tnn asiallisen vastauksen Belgest. Laitan thn lainauksia palautteesta:

  On valitettavan totta, ett Belgess oli ruokalistoja vrll hinnalla. Tarkistimme heti palautteesi jlkeen kaikki Belgen listat. Virheellisi listoja oli yhteens 36 kappaletta 98:sta! Ruokalistoissa virhe koskee yht sivua ja kaikki virheelliset listat ovat nyt poistettu kytst.

  Hinnat olivat muuttuneet jo viime vuoden syyskuussa, eik vuodenvaihteessa, kuten meille aluksi kerrottiin (tai ehk ymmrsimme itse vrin, kuka tiet). Vanhat hinnat olivat joutuneet ravintolassa itse tytettviin ruokalistoihin vahingossa:

  Tmn jlkeen on vahingossa heitetty roskiin laatikko, jossa oli uudet hinnastot ja ravintolan varastoon on jnyt laatikollinen sivuja vanhalla hinnalla. Belgess on viikkorutiini, miss tarkistetaan ruokalistojen kunto ja epsiistit / rikkoutuneet sivut uusitaan. Viikkotarkastuksissa virheellist sivua ei oltu huomattu ja listoja on uusittu vrill hinnoilla.

  Virhett ei ravintolapllikn mukaan ollut huomattu ennen viime viikon perjantaita, joten nin asiakkaan kantilta nytt silt, ett ihmiset tarkistavat laskunsa aika harvoin!

  Vakuutan, ett kysymyksess on valitettava inhimillinen virhe, jota ei olisi toki saanut tapahtua. Tt todistaa se, ett Belgen baaritiskeill olevissa standyiss ja seinill olevissa hinnastoliitutauluissa hinnat ovat oikein (=samat kuin asiakkaan saamassa laskussa tai kassakuitissa).

  Ravintolapllikk lupaa korvata asiakkaille vrn hinnan, mikli kuitti sattuu olemaan tallessa.

  Mikli olemme veloittaneet asiakkailtamme vrn hinnan tuotteista, hyvitmme sen kuittia vastaan – emme missn nimess halua hyty tekemstmme virheest.”

  Eli jos sinulla sattuu olemaan ravintolan juomakuitti tallella, niin Belgeen mars. Tosin harvalla varmasti on…

  Kommentointi jatkunee viel Jaikussa (http://pirkka.jaiku.com/presence/52289235), mutta oma neuvoni on kaikille on ainakin se, ett ravintolassakin kannattaisi tarkistaa laskunsa.

  Se ei ole niuhotusta.

 4. Pingback: Belge toimi asiallisesti | Pinseri

 5. Pingback: Kulutusjuhla » Ravintola Belge pahoittelee hintamokailuaan

 6. Itse tulkitsin tmn “Ksittelen palautteenne henkilkunnan kuukaisipalaverissa ja uskon, ett palautteenne auttaa meit parantamaan sek asiakaspalveluamme ett tyskentelymme laatua.” ksittvn mys sen ulosheittmisen.

  Tosin ei minua tarvinnut aivan konkreettisesti ulos heitt, sill tuossa tilanteessa poistuin ravintolasta mielihyvin. :-D

 7. Tm ei liity mitenkeen ravintola Belgeen mutta…

  Puhelinmyyj tss kauppasi Suomen Energiayhti OY:n shk. Tarjous kuulosti hyvlt ja jostain sysyt oletin ett shkyhtit ovat luotettavia joten tein sopimuksen.

  Onneksi puhelinmyynniss on 15 pivn katumisoikeius. Googlasin suomen energiayhtit ja lytyi sen verran paljon pahaa sanottavaa ett peruutin sopimuksen.

  Vaikkapa tlt lytyy linkkej http://onhuijaus.blogspot.com/2008/12/suomen-energiayhti-oy.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *