Keljuttavaa kyykytyst

Lapsuudessani kesn kohokohdaksi muodostui usein matka Suomen, Ruotsin ja Norjan Lappiin. Autossa kulki ihmisten mukana aina koira, joka nautti tysin rinnoin matkailusta. En muista vanhempieni koskaan kyneen nykyisenlaista paperisotaa, joka vaaditaan lemmikkielimen viemiseksi muiden pohjoismaiden alueelle.

EU:n kantava idea on vapaa liikkuvuus. Se tarkoittaa aivan kirjaimellisesti sit, ett maasta toiseen pit pst siirtymn vapaasti EU:n ulkorajojen sisll. Tt periaatetta Ruotsi ei kunnioita.

Ruotsissa ja Norjassa vaaditaan laboratoriotestin tulos, joka osoittaa rabiesrokotuksen vasta-aineita lytyvn Suomesta tulevan koiran verest. Testin voi tehd aikaisintaan 120 vuorokauden ja viimeistn vuoden kuluttua rokotuksesta (vaikka se on voimassa kaksi vuotta). Todistuksen saaminen kest 2-3 viikkoa eik sekn viel riit. Koiralla on mys oltava lemmikkipassi ja elinlkrin on merkittv siihen vasta-ainetestin tulos ja varmennettava se allekirjoituksella ja leimalla. Lemmikkipassin hankkiminen puolestaan edellytt mikrosirua tai tatuointia koiralla.

Selkesti Ruotsin kytnt on ristiriidassa EU:n lainsdnnn kanssa ja lisksi vaikuttaa tarpeettomalta, koska ihmisten mukana kulkevilla seuraelimill harvemmin on vesikauhu. Sit paitsi olen kuullut, ettei varsinkaan pohjoisen raja-asemilla kukaan ole kiinnostunut nit papereita katselemaan edes pyynnst, vaikka laki edellytt yhteydenottoa tullivirkailijaan.

Keljuttaa tuollainen kyykytys niin paljon, ett pitkt tunkkinsa.

9 thoughts on “Keljuttavaa kyykytyst

  1. Totta puhut. Korjasin teksti niin, ett asiasta ei vahingossakaan j vr ksitys. Mielestni pohjoismaiden vlill voisi vallita vapaa liikkuvuus muuallakin kuin EU-alueella.

  2. Suomessa esiintyy rabiesta. Ruotsiin ja Norjaan eivt sit halua. Ihan ummrretv kytnt.

  3. Lemmikkipassi on kyll mainio asiapaperi, Totillakin on sellainen. Mutta tosiaan sea oli kiteyttnyt hyvin pointtini. Kun lemmikill on paperit ja rokotukset kunnossa, niin on thtitieteellisen pieni mahdollisuus, ett elin kantaisi rabiesta rajan yli.

  4. Jos Suomessa esiintyy rabiesta, sit esiintyy mys Ruotsissa, kun eivt ole mikn turvakaarella varustettu saari, vaikka ehk niin toivoisivat. Villielukkalaumata kulkevat aika vapaasti, ja niill ei lemmikkipassia ole, eik sit niilt kysyt.

  5. Jos nest valtaan poliitikkoja, jotka saavat kiksins rajattomasta sntelyst, niin rajatonta sntely siit mys saa. Paska juttu, mutta niin se vain on.

    Btw. tabilla ei pse “Lhet minulle shkposti-ilmoitus” -valintaboksiin lainkaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *