Hämäräperäisen muuttofirman tapaus

Joey DeVilla joutui hankalaan välikäteen bloginsa kautta. Kuukausi sitten hän oli kysellyt blogissaan kokemuksia torontolaisista muuttofirmoista. Ja niitähän tuli: juttuun tulleiden kommenttien joukossa oli suoraa puhetta Quick Boy Movers -nimisestä firmasta – kommentin kirjoittaja oli saanut suoraan sanotusti paskaa palvelua.

Torstaina Joeyn puhelin soi: itä-eurooppalainen ääni vaati kommentin poistamista. “Kommentti pois. Siinä kaikki mitä aion sanoa *click*”. DeVilla poisti aluksi kommentin, mutta alkoi sitten selvitellä asioita. Hän sattui tuntemaan alkuperäisen kommentin lähettäjän ja pystyi varmistamaan, että kyseessä ei ollut nimetön herjaus. Ja kukaan tuskin yllättyi, kun kävi ilmi että kyseinen blogijuttu kommentteineen oli kärjessä Googlen hakutuloksissa sanoille “Quick Boy Movers”.

Ja niinpä Joey koki velvollisuudekseen kertoa tarinan maailmalle. Hän ei pelkästään julkistanut äsken poistettua kommenttia, vaan vieläpä kirjoitti aiheesta uuden jutun. Syntyi kanadalaisversio Ravintola Lehtovaaran tapauksesta. Tämä on kuitenkin hieman erilaista. Ajatus joutumisesta riitoihin hämäräperäisen muuttofirman kanssa kuulostaa hieman… hmm, hermostuttavalta. Etenkin kun jutun perään alkaa tulla kommentteja tyyliin: “Joey, olet menossa naimisiin ja sinulla on elämä edessä. Miksi yrität leikkiä machoa?” Ainakin minua alkaisi pelottaa pimeillä syrjäkujilla.

Miten pitkälle sinä menisit blogisi puolesta?

5 thoughts on “Hämäräperäisen muuttofirman tapaus

  1. “Miten pitkälle sinä menisit blogisi puolesta?”

    Vastaus odottaa syyttäjän seuraavaa siirtoa.

  2. Luulen, että Joey toimi ainoalla oikealla tavalla. Viimeinen asia, mitä tuollaiset hämärämiehet kaipaavat on julkisuus. Jos juttusi johtaa uhkailuun, nosta isompi meteli.

  3. Miten pitkälle sinä menisit blogisi puolesta?

    Jaa-a, siihen asti kuin Joey selvitti asiat, mutta ehken kumminkaan omassa blogissani alkaisi julkaisemaan mitään noin tuliarkaa.

  4. Pseudoanonyymina bloggaajana minulla ei moista ongelmaa ole. Muutenkin aika naurettavaa puuhaa uhkailla toista pienen kommentin vuoksi, kun uhkailu tietää vain lisää julkisuutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *