Philips LivingColors – vrilamppu

Pinserin lelutestiss Philips LivingColors – vri vaihtava valaisin

Aina vlill tulee sorruttua herteostoksiin – ja kun vastaan tulee valaisin joka on toteutettu nykyaikaisella teknologialla, nytt hyvlt ja on muutenkin kaikinpuolin hupsu, se on suorastaan pakkohankinta. Etenkin jos on kaltaiseni valaisinfriikki.

Philips LivingColors on valaisin, josta tulevan valon vri voi st liki rajattomasti. Valaisimen voi laittaa seinn viereen lattialle, kirjahyllyn plle tai perinteisesti pydlle. LivingColorsista tulevan valon voi napsauttaa yhdell sormenliikkeell valkoisesta punaiseksi, siniseksi, keltaiseksi tai miksi ikin keksiikn.

Sdettvnvrinen valo ei ole ehk ihan joka kodin vakiovaruste. Vrivalaisimeen ihastuu kuitenkin nopeasti sit kerran kokeiltuaan ja pian huomaakin kyttneens pitkt tovit erilaisia tunnelmavalaistuksia kokeillen. Aamunkoiton lmpimnkeltainen vaihtuu napsautuksella sydnyn siniseen. Raaka vihre on ehk hiukan kylm vri, mutta ripauksella keltaista siit saa toukokuun vrisen. Hevimusiikkia kuunnellessa taustavriksi laitetaan tietysti verenpunainen.

LivingColorsin mukana tulee kaukosdin, josta voi plle- ja poiskytkemisen lisksi valita valon kirkkauden ja vrisvyn. Kaukosdin on toteutettu nykyaikaisesti radiotaajuuksilla, joten sit ei tarvitse erikseen suunnata valaisinta kohti. Stimen kantomatka on kymmenisen metri – mutta vain avoimessa tilassa, sill seinien lpi se ei vaikuttaisi toimivan kovin hyvin.

Kaukosdin on valkoista kiiltv muovia ja muotoilultaan pyristetty. Kaikki st tapahtuu hipaisunppimill. Stimen keskell on vripyr jota hipaisemalla valitaan haluttu valon vri. Vrisvy voi hienost pyrittmll sormea vripyr pitkin, kuin iPodissa konsanaan. Nemm kaikki uudet design-tuotteet haluavat nykyisin muistuttaa Applen tuotteita.

Itse valaisin edustaa yht lailla nykyaikaista muotoilua. Lpinkyvn muovikuplan sislt nkyy torvimainen elementti, jonka laajassa pss sijaitsevat itse lamput. Kuplan pohjaan on tehty pieni viiste, jonka ansiosta se pysyy vakaasti pystyss. Mukana tulee mys erillinen pieni jalusta, jonka avulla valaisinta voi knt eri asentoihin.

Sammutettunakin LivingColors ky jonkinlaisesta modernista sisustuselementist.

LivingColorsista lytyy nelj kirkasta LED-lamppua – kaksi punaista, yksi sininen ja yksi vihre. Vaikka RGB-vriteoria onkin tuttu, on silti vaikea uskoa ett nill lampuilla voisi oikeasti tuottaa kaikki mahdolliset vrisvyt aina valkoista myten. Mutta niin se vain on. Kukin vrikomponentti (punainen, vihre ja sininen) voi valaista 256 eri kirkkaudella. Kun nit yhdistelln, saadaan aikaan 16 miljoonaa eri vrisvy – periaate on ihan sama kuin tietokoneen nytss. Kun kaikki nelj lamppua palavat tysill, vrit sekoittuvat yhteen valkoiseksi valoksi. Keltaista valoa saa aikaan yhdistmll punaista ja vihre. Punaisesta ja sinisest tulee violettia.

Lamppuja ei tule katsella suoraan, vaan LivingColors on suunniteltu antamaan epsuoraa valaistusta. Se suunnataan seinn, kattoon tai muihin valaistaviin esineisiin. Eri asentoihin knneltv muoto mahdollistaa helpon suuntailun. Koska LED-valot kyttvt erittin vhn shk, LivingColors on ympristystvllisen lisksi mys turvallinen: se ei kuumene kytnnss lainkaan ja niinp lampun voi piilottaa nurkkaan, laittaa kankaiden lhelle tai vaikkapa lastenhuoneeseen.

LivingColorseja voi mys ketjuttaa keskenn, jolloin useampaa valaisinta voi ohjata samalla kaukostimell. Tll tavalla isompienkin tilojen tunnelmavalaistus onnistuu kden knteess.

Katso mys:

Philips LivingColorsin kotisivu

Gizmodon sivuilta lytyy hieno LivingColorsin toimintaa esittelev video

Meidn LivingColorsimme on kotoisin Verkkokaupasta, jossa sen hinta on 140 euroa.

Pinserin lelutestit on sarja, jossa raportoidaan mielenkiintoisista teknisist vimpaimista. Lhitulevaisuudessa testiss mm. Nokia N810 ja Spacenavigator. Ensi viikolla erikoislelutestiss Nissan Micra! Aiemmin testattu: Axbo, Macbook Air ja mokkula. Muista kyd vierailulla snnllisesti tai tilaa lukuohjelmaasi Pinserin RSS-syte.

2 thoughts on “Philips LivingColors – vrilamppu

  1. Pingback: Kehityskelpoinen blog » Kuinka värinäkö toimii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *