Timo Kalli ulos eduskunnasta

Timo Kalli pitäisi heittää näyttävästi ulos eduskunnasta.

Suomessa on toistaiseksi kaksi tapaa päästä kansanedustajaksi: julkkismaine joltakin alalta (esimerkiksi urheilu tai muu viihde) tai erittäin mittava rahallinen panostus kaupallisessa mediassa mainostamiseen. Äänestäjien kannalta on törkeää, että Timo Kalli (kesk.) ilmoitti jokin aika sitten jättävänsä lainvastaisesti ilmoittamatta eduskuntavaalikampanjan rahoittajansa, koska siitä ei seuraa rangaistusta. Lausunto edusti uskomatonta ylimielisyyttä henkilöltä, jonka ihmiset ovat valinneet laatimaan lakeja kaikille. Nyttemmin Kalli sitten ilmoittaa palauttavansa rahat.

Ei riitä. Jos rahoittavaa yritystä ei voi ilmoittaa julkisesti, asiassa on jotain hyvin hämärää. Onkin syytä kaivaa esille totuus, jotta tiedämme kenen etuja ja minkä yrityksen agendaa Kalli ajaa eduskunnassa. Sitä paitsi rahoitus on jo tehnyt tehtävänsä ja Kalli on sen avulla tullut valituksi eduskuntaan, joten rahojen palauttaminen ei enää mitenkään muuta asiaa.

Kemppinen vaatii aiheellisesti Kallia lipputankoon.

9 thoughts on “Timo Kalli ulos eduskunnasta

 1. Taisi Riitan osoittama mätäpaise alkaa puhkeamaan kun Kalli ensin kertoi rahoittajansa – ja kas kummaa – Paula Lehtomäeltä löytyivät aivan samat vaalirahoittajatahot!

  Kummallisinta koko jutussa ovat nämä rahoittajat. Ruukki Group ei käsittääkseni ole se valtiollinen Rautaruukki vaan se pienempi Ruukki, joka harjoittaa talonrakennusta ja sahoja (ruukkigroup.fi). Ajanta on Rauno Puolimatkan sijoitusyhtiö.

  Oudoin näistä rahoittajista on ehdottomasti salaperäinen “Kehittyvien maakuntien Suomi Ry.” joka lienee jonkinlainen liikemiesten vaalirahoitusrinki. Mukana on häärinyt myös viimeaikoina hyvinkin pinnalla ollut Toivo “Ideapark” Sukari, joten ei ihmekään että Kallin puolue suhtautuu kovin myötämielisesti Sukarin bisneksiin. Pääministerikin asetti arvovaltansa peliin blogissaan. Poliitikko kun tietää, että vaalit ovat joka neljäs vuosi ja uusia lahjoituksia tarvitaan taas kohta.

  Toivotaan, että Brax saisi korjattua vaalirahoitukseen liittyvät epäkohdat mahdollisimman nopeasti. Iltalehdetkin voisivat kerrankin tehdä jotakin journalistista esimerkiksi selvittämällä mitä ja ketä on “Kehittyvien Maakuntien Suomi Ry:n” takana ja miksi he rahoittavat poliitikkoja.

 2. Terve,

  Kaikki ne ovat siellä yhtä kieroja –> pitäisikö kaikki heivata sieltä pihalle?

 3. On tervettä että keskustelu on kääntynyt pykäliennoudattamisesta todelliseen ongelmaan eli siihen että kuka rahottaa ja ketäkin ja millä taka-ajatuksilla ja vyyhdestä alkaakin purkautumaan mielenkiintoisia langanpäitä mutta jos puhutaan tuosta lain ja esimerkin voimasta niin käsi sydämelle..

  Kuinka moni ajattelisi nimenomaisesti lainrikkomisen merkityksestä samaa jos kansanedustaja X ilmoittaisi tietoisesti rikkovansa esimerkiksi Lex Karpelan pykäliä ja lataamalla itselleen vertaisverkoista levityslupaa vailla olevia tallenteita…

 4. Tervehdys,

  Luin otteen blogikirjoituksestasi Yleisradion kansalaismediakatsauksen viikon #20 jaksoon. Olen antanut kaiken kunnian sinulle kirjoittajana ja olen linkittänyt sivulla suoraan kyseiseen kirjoitukseen.

  Ohjelma on vapaasti kuunneltavissa internetissä:
  http://blogit.yle.fi/node/2130

  Radio Peilistä ohjelma kuullaan lauantaina klo 11:55, maanantaina klo 05:52 ja 10:43 sekä tiistaina klo 23:53.

 5. Hätäistä räiskintää. Turha yksilöidä tätä ongelmaa Kalliin ja tehdä hänestä jokin erityispoikkeava Mörkö asiassa. Koko joukko siellä on saanut suurempiakin avustuksia lähes samoilta firmoilta. Nämä tahot ovat sijoittaneet rulettipöydän kaikkiin pääväreihin, jotta ‘yhteiskuntasuhteet’ jatkossakin pysyvät lämpiminä. Hyvinhän on nyt viimepäivinä selvinnytkin tämä vyyhti: Tiura, Katainen, Niinistö, Vanhanen jne…

  Prosessi kuntoon eli lainsäädäntö ajan tasalle.

 6. Minusta on mielenkiintoista että Suomessakin alkaa paljastua tällaisia kytkyt-juttuja. Ei tämä meidän Suomi niin puhtoinen olekaan. Toisaalta koskapa poliitikon sanaan olisi voinut luottaa?

 7. Nyt olisi sopiva hetki antaa Lintilän ryhmän ehdotukset olla omissa oloissaan ja siirtyä tekemään päätös YLE:n rahoituspäätös budjettiperustalla. Jos jatketaan käärmeen ajamista kansalaisten “piippuun” niin siitä ei hyvää seuraa heti, eikä varsinkaan pitkällä tähtäyksellä. Lintilä teki mokan ja antaa sen unohtua ja ruvetaan tekemään töitä muiden asioiden kanssa.

  Aimo Turkulainen, Turku

 8. Te, arvoisa kansanedustaja Timo Kalli, kannatte turhaa huolta budjettivarojen riittävyydestä YLE-maksuasiassa. Maksammehan me nyt koko ajan vielä Tv-lupamaksuja ja meitä on paljon jäljellä vaikka osa kansasta on kyllästynytkin televisiosta tulevaan ohjelmaan. Siirtymäaikaa on siis riittävästi. Mielestäni puoluesihteeri Jarmo Korhonen esitti aivan hyvän ehdotuksen osarahoitteisesta mallista, jota voisi harkita, jotta saataisiin siirtymäkautta vielä jonkinverran pidennettyäkin. Sanottakoon Korhosesta mitä tahansa niin näyttää hän osaavan järjestää Keskustapuolueen rahoituksen kannattavaksi kuitenkin.

  Suurempi huoli puolueellanne on kannatusjoukon uskollisuudesta. Olen jo vuosia ihmetellyt miksi Keskusta ei käytä etsikkoaikaansa hyväksi ja ala hoitaa koko kansamme keskiluokkaisen väen etuja. Keskiluokkainen väestön osa on lukumääräisesti suurin joukko Suomessa. Jos jotain valtipäivämiesmäistä haluatte
  jättää jäjelle itsestänne (kun olette kauan edustaneet puoluetta valtiopäivillä) niin siinä olisi aloitettavaksi uusi sarka viljelyyn. Kyllä nuoret sen sitten ylös kyntävät ja viljelevät. Nykyinen populistinen suunta ei Keskustan rooliin sovi pitkällä tähtäimellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *