Timo Kalli ulos eduskunnasta

Timo Kalli pitisi heitt nyttvsti ulos eduskunnasta.

Suomessa on toistaiseksi kaksi tapaa pst kansanedustajaksi: julkkismaine joltakin alalta (esimerkiksi urheilu tai muu viihde) tai erittin mittava rahallinen panostus kaupallisessa mediassa mainostamiseen. nestjien kannalta on trke, ett Timo Kalli (kesk.) ilmoitti jokin aika sitten jttvns lainvastaisesti ilmoittamatta eduskuntavaalikampanjan rahoittajansa, koska siit ei seuraa rangaistusta. Lausunto edusti uskomatonta ylimielisyytt henkillt, jonka ihmiset ovat valinneet laatimaan lakeja kaikille. Nyttemmin Kalli sitten ilmoittaa palauttavansa rahat.

Ei riit. Jos rahoittavaa yrityst ei voi ilmoittaa julkisesti, asiassa on jotain hyvin hmr. Onkin syyt kaivaa esille totuus, jotta tiedmme kenen etuja ja mink yrityksen agendaa Kalli ajaa eduskunnassa. Sit paitsi rahoitus on jo tehnyt tehtvns ja Kalli on sen avulla tullut valituksi eduskuntaan, joten rahojen palauttaminen ei en mitenkn muuta asiaa.

Kemppinen vaatii aiheellisesti Kallia lipputankoon.

9 thoughts on “Timo Kalli ulos eduskunnasta

 1. Taisi Riitan osoittama mtpaise alkaa puhkeamaan kun Kalli ensin kertoi rahoittajansa – ja kas kummaa – Paula Lehtomelt lytyivt aivan samat vaalirahoittajatahot!

  Kummallisinta koko jutussa ovat nm rahoittajat. Ruukki Group ei ksittkseni ole se valtiollinen Rautaruukki vaan se pienempi Ruukki, joka harjoittaa talonrakennusta ja sahoja (ruukkigroup.fi). Ajanta on Rauno Puolimatkan sijoitusyhti.

  Oudoin nist rahoittajista on ehdottomasti salaperinen “Kehittyvien maakuntien Suomi Ry.” joka lienee jonkinlainen liikemiesten vaalirahoitusrinki. Mukana on hrinyt mys viimeaikoina hyvinkin pinnalla ollut Toivo “Ideapark” Sukari, joten ei ihmekn ett Kallin puolue suhtautuu kovin mytmielisesti Sukarin bisneksiin. Pministerikin asetti arvovaltansa peliin blogissaan. Poliitikko kun tiet, ett vaalit ovat joka neljs vuosi ja uusia lahjoituksia tarvitaan taas kohta.

  Toivotaan, ett Brax saisi korjattua vaalirahoitukseen liittyvt epkohdat mahdollisimman nopeasti. Iltalehdetkin voisivat kerrankin tehd jotakin journalistista esimerkiksi selvittmll mit ja ket on “Kehittyvien Maakuntien Suomi Ry:n” takana ja miksi he rahoittavat poliitikkoja.

 2. On tervett ett keskustelu on kntynyt pykliennoudattamisesta todelliseen ongelmaan eli siihen ett kuka rahottaa ja ketkin ja mill taka-ajatuksilla ja vyyhdest alkaakin purkautumaan mielenkiintoisia langanpit mutta jos puhutaan tuosta lain ja esimerkin voimasta niin ksi sydmelle..

  Kuinka moni ajattelisi nimenomaisesti lainrikkomisen merkityksest samaa jos kansanedustaja X ilmoittaisi tietoisesti rikkovansa esimerkiksi Lex Karpelan pykli ja lataamalla itselleen vertaisverkoista levityslupaa vailla olevia tallenteita…

 3. Tervehdys,

  Luin otteen blogikirjoituksestasi Yleisradion kansalaismediakatsauksen viikon #20 jaksoon. Olen antanut kaiken kunnian sinulle kirjoittajana ja olen linkittnyt sivulla suoraan kyseiseen kirjoitukseen.

  Ohjelma on vapaasti kuunneltavissa internetiss:
  http://blogit.yle.fi/node/2130

  Radio Peilist ohjelma kuullaan lauantaina klo 11:55, maanantaina klo 05:52 ja 10:43 sek tiistaina klo 23:53.

 4. Htist riskint. Turha yksilid tt ongelmaa Kalliin ja tehd hnest jokin erityispoikkeava Mrk asiassa. Koko joukko siell on saanut suurempiakin avustuksia lhes samoilta firmoilta. Nm tahot ovat sijoittaneet rulettipydn kaikkiin pvreihin, jotta ‘yhteiskuntasuhteet’ jatkossakin pysyvt lmpimin. Hyvinhn on nyt viimepivin selvinnytkin tm vyyhti: Tiura, Katainen, Niinist, Vanhanen jne…

  Prosessi kuntoon eli lainsdnt ajan tasalle.

 5. Minusta on mielenkiintoista ett Suomessakin alkaa paljastua tllaisia kytkyt-juttuja. Ei tm meidn Suomi niin puhtoinen olekaan. Toisaalta koskapa poliitikon sanaan olisi voinut luottaa?

 6. Nyt olisi sopiva hetki antaa Lintiln ryhmn ehdotukset olla omissa oloissaan ja siirty tekemn pts YLE:n rahoituspts budjettiperustalla. Jos jatketaan krmeen ajamista kansalaisten “piippuun” niin siit ei hyv seuraa heti, eik varsinkaan pitkll thtyksell. Lintil teki mokan ja antaa sen unohtua ja ruvetaan tekemn tit muiden asioiden kanssa.

  Aimo Turkulainen, Turku

 7. Te, arvoisa kansanedustaja Timo Kalli, kannatte turhaa huolta budjettivarojen riittvyydest YLE-maksuasiassa. Maksammehan me nyt koko ajan viel Tv-lupamaksuja ja meit on paljon jljell vaikka osa kansasta on kyllstynytkin televisiosta tulevaan ohjelmaan. Siirtymaikaa on siis riittvsti. Mielestni puoluesihteeri Jarmo Korhonen esitti aivan hyvn ehdotuksen osarahoitteisesta mallista, jota voisi harkita, jotta saataisiin siirtymkautta viel jonkinverran pidennettykin. Sanottakoon Korhosesta mit tahansa niin nytt hn osaavan jrjest Keskustapuolueen rahoituksen kannattavaksi kuitenkin.

  Suurempi huoli puolueellanne on kannatusjoukon uskollisuudesta. Olen jo vuosia ihmetellyt miksi Keskusta ei kyt etsikkoaikaansa hyvksi ja ala hoitaa koko kansamme keskiluokkaisen ven etuja. Keskiluokkainen vestn osa on lukumrisesti suurin joukko Suomessa. Jos jotain valtipivmiesmist haluatte
  jtt jjelle itsestnne (kun olette kauan edustaneet puoluetta valtiopivill) niin siin olisi aloitettavaksi uusi sarka viljelyyn. Kyll nuoret sen sitten yls kyntvt ja viljelevt. Nykyinen populistinen suunta ei Keskustan rooliin sovi pitkll thtimell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *