TVKaista – uusi tuleminen

[Päivitys 19.12.2008: Muista lukea testi TVkaista-digiboksista ja TVkaistan käytöstä]

Kas kas, aiemmin Pinserissäkin mainittu TVKaista on näemmä avattu uudelleen – tällä kertaa maksullisena. Palvelun hinta on 20 euroa / 21 päivää (maksetaan kännykällä) ja siihen sisältyy osana myös laitevuokra (!).

Kyseessä on siis “digiboksi”, jossa on 500 gigatavua tallennustilaa ja joka pystyy tallentamaan yhtäaikaa kuutta kanavaa. Tätä boksia ei kuitenkaan laiteta kotiantenniin kiinni vaan ohjelmat ajastetaan ja niitä katsellaan netin yli tietokoneen ruudulta.

Pikaisella lukemisella sain sellaisen käsityksen, että palvelun tilaamalla saa “omakseen” TVKaistan tiloissa sijaitsevan tallentimen jota sitten käytetään netin yli. Jos palvelua makselee viiden vuoden ajan, laite muuttuu omaksi. Asia täytynee toteuttaa näin lain kirjaimen toteuttamiseksi - en nimittäin ole ihan varma että jossain sijaitsee valtaisa konesalillinen netin yli ohjattavia digibokseja. Tai no, mistä sen tietää. :-)

Palvelu löytyy edelleen vanhasta tutusta osoitteesta.

Suurella mielenkiinnolla seuraan, miten asia etenee. Saatanpa jopa intoutua maksamaan yhden kolmeviikkoisen kokeilumielessä!

8 thoughts on “TVKaista – uusi tuleminen

 1. Eikös Saunavision käyttätapa ole VHS-kaudelta, kuka nyt vuonna 2007 haluaa ajastaa kaikki katsottavat ohjelmat.

  TVkaista tallentaa jatkuvasti kaikki ohjelmat kaikilta kanavilta. Käytännössä minulla on viikon kämmipuskuri kaikesta automaattisesti ja voin katsoa mitä vain kun sattuu huvittamaan. Koko homma toimii PC:llä ja sopivasti toimimalla ohjelmat voi downloadata talteen.

 2. No on Touhua! Ilmaisena laiton, mutta maksullisena laillinen. Eli kysymys kuuluu paljonko TO-mafia ottaa tosta kahdestakymmenestä eurosta? Ja miten sovittiin asia YLEn kanssa? Miten varmennetaan, että lupamaksut hoidettu?

 3. Kävin sekä Kaistalla että Saunavisiossa ja olen ilmeisesti tyhmä, mutta olisin halunnut tietää mitä nimeltä mainittavia kanavia palvelut koskevat.
  Kokonaan eri asia sitten on, että vanhana käpynä vierastan television katsomista tietsikan ruudulta. Lisäksi Kaistan hinta on sellainen, että sillä saa jo markkinoiden kalleimman tallentavan digiboksin kotiinsa – ja harvana päivänä löytyy kuusi sellaista samaan aikaan tulevaa ohjelmaa, että ne haluaisi kaikki katsoa saatikka tallentaa.

 4. Palvelun on kallis ja kömpelö, mutta toisaalta sen boksinhan voi lunastaa kokonaan itselle. 555 euroa lienee markkinoiden halvin hinta 500 gigaisesta boksista, joka tallentaa samanaikaisesti kuutta kanavaa

  Käyttöehdoissa tosin varoitetaan, että boksi ei välttämättä toimi kotivirtelmillä ja tvkaista ei anna siihen yhtään teknistä tukea.

 5. Kuulostaa semmoiselta värkiltä, jonka hommaamista voisi harkita. Ikävä kyllä toimii vain Windowsilla.

  Toisaalta, olisipa Parallelsillekin sitten “hyötykäyttöä”… ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *