Listty todellisuus Nintendossa?

Mixed Reality Interface (youtube videoleike, kuvaaja Andreas) nytt miten todellisuutta ja tietokonesimulaatiota yhdistmll rakennetaan aivan uudenlaisia kyttliittymi.

Viime syksyn ers anonyymi kirjoittaja vihjaili pelej ksittelevss keskusteluryhmss, ett Nintendon uusi pelikonsoli sisltisi tmntapaisen kyttliittymn. Ennustuksia pidettiin turhan mielikuvituksellisina ollakseen totta, mutta asia on nyt kntynyt tysin plaelleen. Kirjoittaja oli nimittin sijoittanut syyskuisen juttunsa loppuun mystisen lauseen: “Kodak Theater = Mushroom Kingdom!“. Lausahdus alkoi kuulostaa jrkevlt vasta skettin kun pelialan toimittajien postilaatikoista alkoi tippua Nintendon lhettmi kutsuja toukokuussa pidettville shkisen viihteen E3-messuille. Kutsuissa oli esite hollywoodilaisessa Kodak Theaterissa pidettvst tiedotustilaisuudesta nimeltn “Mushroom Kingdom”.

Keskusteluryhmien ennustaja tiesi siis yli puoli vuotta sitten yksityiskohtia Nintendon tiedotustilaisuudesta. Tm jos kuka on varteenotettava sispiirilinen. Tai kyseess on erinomaisesti suunniteltu viraalinen mainoskampanja.

Mit on siis ennustettu? Nimimerkki “nthngsshcking” lupaili seuraavan pelikonsolin sisltvn uuden vallankumouksellisen tavan pelata tietokonepelej – ja ett ensimmiset demot tst tavasta olisi jo nhty netiss. Tll hetkell arvaillaan, ett tmn jutun alussa nhty linkki listyn todellisuuden kyttliittymdemoon saattaa olla jotain sellaista mit Nintendo tulee esittelemn.

Todellisuuden ja tietokonesimulaation luovasta yhdistmisest – “listyst todellisuudesta” (augmented reality) kirjoiteltiin Pinseriss jo parisen vuotta sitten (lue jutut: 1, 2, 3).

Itse olen ollut melko kyyninen pelikonsolien suhteen ja vaikka taloudesta lytyykin Playstation ja Xbox (molemmista vanhemmat versiot), en ole edes harkinnut uuden pelikonsolin ostoa. Tm uutinen tekee kuitenkin Nintendon heti paljon mielenkiintoisemmaksi – ties vaikka intoutuisin viel konsoliostoksille. Nintendo on tosin aina ollut mielikuvissani pelikonsolien kapinallinen – ei niin jttiminen kuin Sony tai Microsoft, mutta paljon innovatiivisempi ja parempaa kyttkokemusta tarjoava. Pelikonsolien Apple?

Parin viikon pst E3-messujen jlkeen tiedmme jo varmasti enemmn. Ennen sit kannattaa katsoa viel toinenkin listyn todellisuuden demo.

4 thoughts on “Listty todellisuus Nintendossa?

 1. Ei niin jttiminen? Nintendo tekee pelikonsolibisnekselln enemmn voittoa kuin koko Sony-konserni yhteens. Nintendo DS on tll hetkell maailman myydyin konsoli. Veikkaisin, ett siin puljussa tiedetn kuinka innovoida, ja varsinkin, kuinka tehd rahaa. Nintendolla on lisksi ehdottomasti parhaimmat pelisarjafranchiset, kun esim. Xboxille ei edelleenkn ole kuin niit harvinaisen tylsi autoilu- ja fps-pelej, sek tietenkin loistava Jade Empire. Sonylla on toki takanaan Japanin parhaita pelitaloja, kuten Square-Enix ja Namco.

  Nintendo Wiit odotellessa, PS2:n, Xboxin ja Gamecuben onnellinen omistaja.

 2. Tytyyp pivitt ksityksin firman koosta. Ja nyt kun muistelee, onhan minullakin Nintendo. Joskus 1981-82 saatu elektroniikkapeli :)

 3. Anonyymi on nyt vhn turhan jyrkk. Ymmrrn hyvin sen mielikuvan, ett Nintendo ei ole “kova pelaaja”, koska silthn se tll Suomessa ensikatsomalta nytt. Me elmme Nintendo-mieless tydellisell kehitysalueella. Ja varsinkin jos ei ole syventynyt handheldeihin, vaan pelkkiin isoihin konsoleihin, ksitys Nintendosta tysin alaviitteen on pikemminkin normaalia kuin outoa.

  Mutta itse Nintendo-loverina on pakko kyll kokea lmpimi tunteita tuosta “pelikonsolien Applesta”. Hyv heitto. Jopa aika osuva. Kaikista niist viidest kotona lojuvasta konsolista Cuben puoleen knnyn aina kun tekee mieli oikeasti pelata eik vain riski tai rynni. Samaan tapaan kuin ei tulisi mieleeni tehd joitain asioita peeseell, vaan nimenomaisesti macilla.

  Ainoana poikkeuksena pleikkarin We love Katamari, jonka totaalinen kahjous haastaa Nintendon ihan tosissaan.

  Tietysti paljon on kiinni siit minktyyppinen pelaaminen itse miellytt, konsolit ovat selvsti profiloituneet eri pelityypeille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *