Lisätty todellisuus

Wired raportoi Irlannissa kehiteltävästä ympäristöstään tietoisesta mp3-soittimesta.

When alone, a tunA-enabled device functions like a regular MP3 player. But around others like it, the interface displays other in-range users, identified by the avatar of their choice. Avatars appear or disappear automatically as users go in and out of range.

Clicking on others’ avatars lets you see whatever personal information or messages they want to share with the world. It also displays their playlist and the song they are listening to at that moment so you can decide if you want to tune in.

There’s also instant-message capability, the possibility to change skins and a virtual stalking feature: You can bookmark not only songs, but also people.

Anonyymiä kommunikaatiota fyysisesti lähellä olevien ihmisten kanssa… luulen että tästä voidaan kehitellä vielä monenlaista hauskaa. Hieman aiemmin mainitsemani Bluejacking on toinen samaa aihetta sivunnut ilmiö.

Viime aikoina tapahtunut kehitys mobiililaitteissa ja langattomissa paikallisverkoissa on alkanutkin hiljalleen tuottaa aivan uudenlaisia palveluja ja toiminnallisuuksia. Yhteisenä tekijänä näille on se, että ne laajentavat ympäröivää maailmaamme tuomalla siihen ikään kuin kokonaan uuden ulottuvuuden, jonka voi nähdä tällaista laitetta käyttäen. Tästä ajatuksesta käytetään nimitystä augmented reality eli lisätty todellisuus.

Lisätty todellisuus voi toimia alustana peleille, kuten juuri pari päivää sitten nähtiin, tai se voi tarjota ihmisille mahdollisuuden olla uudella lailla tietoinen ympäröivistä henkilöistä (esim. yllämainittujen tunA-soittimen henkilö-kirjanmerkkien avulla). Tai sitten jotain ihan muuta.

One thought on “Lisätty todellisuus

  1. Kun lhiverkon muodostavat laitteet yleistyvt, verkosta tulee ainakin kaupungeissa kattava. Voi visioida, ett G5-puhelinverkko toimii tllaisten lhiverkkojen yli – tysin ilman tukiasemia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *