Blogilista-uutisia

Kirjoittaja Sami, 7.4.2005

Lehdistötiedote 7.4.2005: Alex Niemisen sijoitusyhtiö Manta Ray Holdings Oy on maaliskuun lopussa sovitulla kaupalla hankkinut Internet-pioneeri Sami Köykältä www.blogilista.fi -verkkopalvelun oikeudet. Yhtiön tavoitteena on yhdessä Köykän kanssa jatkaa palvelun toiminnallista kehitystä sekä kaupallistamista. Aikaisemmin Blogilista.fi toimi suositun www.pinseri.com -verkkosivuston yhteydessä.

Blogilista.fi on suomalaisten weblogien hakemisto, johon kuka tahansa yksityinen verkkojulkaisija voi – nyt ja tulevaisuudessa – ilmoittaa ilmaiseksi oman sivustonsa eli bloginsa. Blogilista.fi puolestaan auttaa kävijöitä löytämään suomalaisista weblogeista heitä kiinnostavimpia sekä suosituimpia. Tällä hetkellä Blogilista.fi:hin on rekisteröitynä yli 1700 suomalaista weblogia.

“Weblogit ovat ottaneet oman paikkansa verkkojulkaisemisessa ja www.blogilista.fi on bloggauksen todellinen solmukohta Suomessa. Palvelua käyttää päivittäin yli 3000 kuluttajaa ja määrä kasvaa koko ajan – myös verkkoaktiivien ulkopuolella. Viime aikoina myös perinteiset mediayhtiöt ovat ilmaisseet kiinnostuksensa weblogeihin ja bloggaukseen. Alan ainoana suomalaisena hakemistona Blogilista.fi on meille siten myös varmasti mielenkiintoinen sijoituskohde,” sanoo Manta Ray Holdings Oy:n toimitusjohtaja Alex Nieminen.

“Blogilista on lähtenyt liikkeelle pienestä harrastusprojektista ja kasvanut vuosien varrella tärkeäksi työkaluksi weblogeja seuraaville. Uusi toimintamuoto tarjoaa erinomaiset puitteet Blogilistan kehittymiselle entistä monipuolisemmaksi suomalaisen bloggaamisen keskipisteeksi,” sanoo Blogilista.fi:n kehittäjä Sami Köykkä.

Weblogit ovat saavuttaneet Internet -käyttäjien keskuudessa suuren suosion. Amerikkalainen PEW/INTERNET arvioi vuonna 2004 yli neljäsosan amerikkalaisista verkkokäyttäjistä vierailleen jossakin weblogissa ja, että yli 32 miljoonaa amerikkalaista oli vuoden 2004 aikana vieraillut jossakin weblogissa.*) Suomessa weblogien käyttöä ei ole tutkittu.

Palvelun käyttäjille omistussuhteen muutos näkyy palvelun monipuolistumisena ja uusina palveluina.

Blogilista.fi on huhtikuun alussa tehnyt yhteistyösopimuksen maailman johtavan weblog-työkaluja tarjoavan Six Apartin kanssa. Six Apart tarjoaa Blogilistan käyttäjille TypePad -palvelunsa (www.typepad.fi) ilmaiseen koekäyttöön kolmeksi kuukaudeksi.

Six Apartin Euroopan johtaja Loïc LeMeur: “Blogilista.fi on tärkeä osa suomalaista bloggauskulttuuria ja TypePad maailman johtavana bloggausplatformina haluaa osaltaan olla mukana suomalaisen bloggauksen kehityksessä. Toimimalla yhteistyössä Blogilista.fi:n kanssa saamme aitiopaikan myös oman asiakaskuntamme laajentamiseen Suomessa”.

Lisätiedot:
Alex Nieminen, alex@blogilista.fi
Sami Köykkä, sami@blogilista.fi

*) Lähde: PEW/INTERNET (http://www.pewinternet.org/)

  Jutussa “Blogilista-uutisia” on 41 kommenttia:

  • Sami says:

   Loistavaa, taisi hommasta juuri lähteä maku.

  • pahan ilman lintu says:

   Tämä oli kuolinisku blogilistalle. Lista elää enää korkeintaan pari vuotta. Uusi omistaja menettää alkuinnostuksen jälkeen kiinnostuksensa, koska ilmoittajat eivät alakaan tapella mainostilasta eikä palvelu tuota tarpeeksi fyffee. Sillä välin sisältö on jo ehtinyt muuttua kaupalliseksi mössöksi. Kepeät mullat.

  • Dan says:

   Mainostila on yksi rahankeräysmahdollisuus, toinen on maksullinen rekisteröityminen. Maksullinen käyttö edellyttää henkilötietojen paljastamista, mikä poistaa tehokkaasti listalta sosiaalipornoilijat. Blogilista muuttunee poliittisesti korrektiksi tuliketunhypetysforumiksi.

  • Alex Nieminen says:

   Happamia jne. Minulla on “sijoittajana” omat toimintamallini, eikä olisi ollut mitään järkeä lähteä yhteistyöhön Samin kanssa Blogilistan tiimoilta, mikäli haluaisin tappaa sen, mikä palvelussa on arvokasta. Eli se, että se on kattava lista suomalaisista blogeista ja tarjoaa käyttäjilleen helpot työkalut blogien sisällön seuraamiseen.

   Jos blogien listaaminen muuttuisi maksulliseksi, niin kukakohan listaisi bloginsa Blogilistaan? Ei kukaan. Ja kuinka hyvä palvelu se silloin olisi? Aivan.

   Ja mitäs helvetin järkeä olisi ryhtyä blogipoliisiksi? Koko Blogilistan historian ajan (myös silloin kun se oli osa Pinseriä) listautuneista blogeista on karsittu pois sellaiset, jotka rikkovat Suomen lakia tai hyvää makua. Näissä asioissa ei linjaa tulla muuttamaan. Itseasiassa koko asiasta ei ole edes puhuttu.

   Koko homman idea on se, että Blogilista säilyy sellaisena kuin se nyt on. Ja vain paranee (top lista jne mukaanluettuna).

   Mainoksia ja erilaisia yhteistyökuvioita mietitään, mutta niitä katsotaan yksi kerrallaan.

   Ja mitä vauvanruokablogeihin tulee, niin meillä ei todellakaan ole asian kanssa mitään v***n tekemistä. Älkää nyt ihmeessä sellaiseen blogiin menkö. Ne vie sielun mennessään! (Kukakohan mainostoimistotampio tuonkin voittajaidean on keksinyt? “Nyt kova juttu netissä on nämä weblogit, eli blögit. Eikös tehdä teillekin sellaiset verkkosivustot.”)

   Pikkusieluisten nörttien kitinään on vuosien aikana tottunut. Aina teitä on ollut ja aina tulee olemaan. Onneksi suurin osa blogilistan käyttäjistä (/kuluttajista/ihmisistä) osaa ottaa kehitysuutiset positiivisena muutoksena, eikä aina pelätä pahinta ja epätodennäköisintä vaihtoehtoa.

   Tiivistettynä: Blogilistan tarkoituksena on tarjota kattava hakemisto suomalaisista blogeista (ilmaiseksi) ja tuottaa erilaisia työkaluja bloggaajien tarmokkasti tuottamien juttujen saamiseksi mahdollisimman suurelle yleisölle. Homman taloudellinen logiikka syntyy asioista, jotka eivät vaikuta millään tavalla palvelun sisältöön tai sen perustoimintalogiikkaan. Jos jotain (esim.) muutama mainos sivun reunassa haittaa, niin voi voi… Varmaan voi sitten lopettaa muutaman bloginkin lukemisen samasta syystä. Kuten Pinserin, tuon Samin ja Riitan kaupallisuuden synninpesän.

   Olen pahoillani siitä, että bloggauksen sielun riistävää kaupallista konspiraatiota ei sisälly nyt tapahtuneeseen yhteistyösopimuksen solmimiseen Samin, tuon pahan airueen, kanssa. Etsikää mörköjä vaikkapa sänkynne alta.

   (Ja kiitokset mm. Schizoblogin Jannelle jotenkin tasapainoisesta kommentista aiheesta.)

  • Jarkko says:

   Duh! Osallistun sitten minäkin keskusteluun “vähän” myöhässä. :)

   Tottapuhuen olin meikäläinenkin vähän yllättynyt kun tästä kaupasta kuulin. Pinseriä ei vaan oikein ikinä osannut pitää mitenkään kaupalliseen käyttöön tarkoitettuna ajatuksena, eikä se oikein sopinut tuohon Blogilistaankaan. Mutta sittenkun uutisen myötä tuli tarkemmin ajateltua, niin tottahan se on. Onhan tässä kaupallisiakin mahdollisuuksia. Pääasia käyttäjille varmasti on, että palvelu pysyy samanlaisena tai jopa kehittyy nyt suurempien resurssien myötä. Lisäpalveluja varmaankin tulee, mutta tuskin kenelläkään on mitään oikeutta nokkaansa koputtaa, jos ne nyt sattuvat olemaan maksullisia. Työstä pitää ihmisten palkkaakin saada ja vaikka Samik onkin koko homman kummisetä ja teki suomalaisesta Blogiskenestä (ilmaiseksi omaa aikaansa uhraten) sellaisen mitä tämä on nykypäivänä, tekee MRH varmaankin oman osansa nimenomaan Blogilistan kehittämiseen.

   Eli aletaan sitten vasta nousemaan barrikaadeille, kun blogimiittejä sponsoroi McDonalds tai norjalaiset valaan- ja hylkeenpyytäjät.

   Ai niin. Ja kyllä muuten oma uteliaisuus on vähän kovilla, kun miettii, paljonka pätäkkää se Sami tästä hommasta sai, mutta ehkä se on sitten suoraan verrannollinen siihen, kuinka pitkältä lomamatkalta Pinseri ensi kerralla päivittyy. ;)

   (jos Sami ja Riitta bloggaa ensi kerran lomaltaan Tukholmasta, niin olen pettynyt ;))

  • samik says:

   Muistutuksena kirjoittajille: Pinseriähän ei myyty, eli se pysyy yhtä “epäkaupallisena” kuin aina ennenkin.

  • Junakohtaus says:

   Onnittelut minultakin. Hieno homma että työstä jää muutakin kuin känsät käteen.

  • Aisaton says:

   En totta puhuen ole lukenut keskustelua kuin tämän ketjun osalta, mutta Alex Niemisen nimellä esiintyvän henkilön moukkamaiset käytöstavat osaavat kyllä hämmästyttää. Erikoiseksi asian tekee se, että kyseessä on henkilö, jonka pitäisi blogilista-palvelussa olla jonkinlaisen palveluntarjoajan roolissa. Jos kritiikkiin ei osata vastata muuten kuin ad hominem -hyökkäyksillä, ei toimijan uskottavuus ole kovin korkealla.

   Henkilökohtaisesti olen jo pitkään ihmetellyt samik:n intoa pyörittää blogilistoja vapaaehtoistyönä, sillä aikamoinen homma siinä varmasti on ollut. Kaupallistuminen ei sikäli ole mikään yllätys, eikä missään nimessä herätä kuin korkeintaan pienen kapinointihalun. Sen sijaan Niemisen kommentti tässä ketjussa on niin asiaton, että tulen ehdottomasti boikotoimaan hänen harjoittamiaan liiketoimintoja, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että blogilista.fi -osoitetta en tule ikuna klikkaamaan. Kaupallisia palveluja käytän kuten ennenkin, mutta tuollaisiin alatyylisiin juttuihin sortumista ei palveluyrittäjältä voida suvaita.

   Valitettavasti Niemisen toiminta, kuten kriikin leimaaminen “pikkusieluisten nörttien kitinäksi” heijastelee laajemminkin sitä ylimielisyyttä, joka on viime vuosikymmeninä siirtynyt autokatsastamoiden ja rautakauppojen henkilökunnan repertuaarista tietotekniikan palvelutarjoajien roolimalliin. Asiakas on aina väärässä, mitä? Toivottavasti suomalaiset oppivat vaatimaan asiallista käytöstä myös tämän sektorin toimijoilta.

   Samik:lle totean vain, että järkevä veto, ja hienoa huomata, että hyvästä työstä saa palkkionkin.

  • Pekka says:

   “Happamia jne.”
   “Pikkusieluisten nörttien kitinään on vuosien aikana tottunut. Aina teitä on ollut ja aina tulee olemaan.”
   “Jos jotain (esim.) muutama mainos sivun reunassa haittaa, niin voi voi…”
   “Etsikää mörköjä vaikkapa sänkynne alta.”

   No johan nyt on. Ei kai nyt kannata ihan tolleen lähteä avautumaan puolianonyymeille arvostelijoille. Tulee vaan loukattua niitäkin, jotka eivät välitä blogilista.fi:n taustavoimista tuon taivaallista.

   Ihan noin tiedotteita päivittäin lukevan näkökulmasta: lehdistötiedote aiheesta on sen verran kökkö ja epämääräinen, että ei ihme jos konspiraatioteoreetikot iskevät. :)

   Lastenruokablogeista pitää sanoman että se vain osoittaa, kuinka hukassa kotimaiset julkaisutalot ovat edelleen verkkojulkaisun kanssa (tämä koskee myös rakasta työnantajaani). Tai lähinnä kuinka merkityksetöntä verkkojulkaisu on vielä taloudellisesti Suomen väestöpohjalla.

  • Siis Pirkkahan nyt tekee duuniansa ihan vakavasti. Kun saittia suunniteltiin, lähtökohta oli heti blogi-ilmaisu.

   Näin siksi, että toimivat aikakauslehtisaitit verkossa ovat aika vähissä. Oli pakko kokeilla jotain uutta, jotain joka todennäköisesti toimii. (Ja tosikoille: ei, me emme tee “aikakauslehteä verkkoon”, me teemme verkkopalvelua, jolla sattuu olemaan sama nimi kuin lehdellä.)

   Minusta olisi ollut nolompaa tehdä kaikki kuten nyt, mutta jättää lukijoille kertomatta, mistä on kyse ja miksi.

   Peace and love.

  • Äh, pakko on itsekin vielä tänne kitistä. En ymmärrä miksi kaikki kaupallinen liitetään aina riistotalouteen ja valitetaan? Jokaisella on tietenkin mielipiteensä, mutta en ymmärrä tätä kaupallisuuden vastustamista mihin mittakaavaan se on paisunut blogilistan osalta.

   Itse en näe mitään pahaa siinä, että blogilista kaupallistuu. Päinvastoin, se antaa Samille ja Alexille mahdollisuuden kehittää palvelua eteenpäin. Antaa sivuston/palvelun kehittyä ja valitetaan sitten kun siihen on jotain aihetta.

  • pahan ilman lintu says:

   Tiedoksi sinne Pirkkaan, kun ette ole tätä itse huomanneet: te teette mainoksia. Juttujenne tarkoituksena on kaupata työnantajanne valikoimaan kuuluvia tuotteita. Rauhaa ja rakkautta.

  • Räkättirastas says:

   Itku seis ja joku voi vääntää kipailevan blogilistan johon _ei_ tule Pirkan kaltaisia yritelmiä.
   Parhaat jutut Pinseristä ja blogilista.fi:stä mukaan ja setteri.com pystyyn.

   Ja mitä enemmän te Pirkasta vouhkaatte, sen enemmän siellä on kävijöitä ja sitä nopeammin saadaan sekaan voiteluöljyjä ja liukuesteitä. Siellä seassa on sitten pienen ihmisen hyvä pitää blogiaan.

  • Mikko says:

   Täältä jälkijunan jarruvaunusta Länkyttäjä päivää. Hienoa seurata tätä intternetskun ihmeellistä ilmiömaailmaa. Se kun palvelee tämmöistä vähän hitaampaakin kaveria noin niinkuin phenomenolootsisena tutkimuskohteena paremmin kuin mikään muu: jos ilmiö nimittäin pääsee pujahtamaan salakavalasti ohi, eipä hätää, se syntyy uudelleen joidenkin aikojen päästä kuin pheenix konsanaan.

   Näiden kitinöiden hauskin puoli puolestaan on niiden ilmeinen turhuus; kun joku kiva meedia tai oikeestaan silleen ihan mikä juttu tahansa ylittää tietyn kynnyksen, tulee kaupanteko mukaan kuvioon, koska inehmo nyt on semmoinen. Ei kannata ottaa asioita raskaasti, vaikka ooonhaan sitä setäkin joskus ollut jyrkkä ja tyhmä – ja jälkimmäistä toki edelleen.

   Mitä kaupallisiin mörköihin tulee, niin mainokset ovat tapa maksaa palvelusta. Televisio lie paras esimerkki. Kai teille ne ohjelmat edelleen kelpaavat? Ilman mainosrahoitusta tarjonta olisi varmasti niukempaa. Haluaisin henkilökohtaisesti vielä enemmän palveluja jotka voisin maksaa katsomalla mainoksia.

   Ja ne Prikka-lehdet summuut ovat toki kaupallisesti oikeutettuja. Niiden syvin tarkoitus on kuitenkin tuottaa asiakaskunnalle lisää arvoa siitä että sattuu olemaan jonkin keskusliikkeen asiakas, ei niinkään mainostaa tuotteita, vaikka samallahan sekin tietty hoituu. Jotkut ihmiset muuten tykkäävät kauheasti niistä lehdistä. Olen joskus vastaavaa tuottanut ja voi hyvänen aika jos se joskus myöhästyi – mummot soittelivat toimitukseen tavattoman närkästyneinä kun OmaNakki ei ilmestynytkään ajallaan…

   Mutta älkää nyt näistä vanhan papan jorinoista perustako mitään, menen takaisin tuonne omaan lokerooni lätisemään tyhjää.

   Samikille myöhästyneet onnittelut, hieno homma.

   Alexille paitsi taikinaa, myös rusinoita: laitahan pystyyn oikea, mainosrahoitteinen Paras Blogi -kilpailu, jossa on kansandemokraattinen äänestyskoneisto, arvokkaat palkinnot, kuulit sponsorit ja gaala, jossa esiintyy vähintään Iron Maiden. Minä lupaan ainakin olla siellä.

  • Ari says:

   Tuliko sinusta nyt sitten miljönääri?

  • mediablogi says:

   Täytyy ihmetellä, missä ihmeen umpiossa Suomi-blogistannissa eletään, jos kuvitellaan, että suomalainen blogistan voisi pysyä vapaana kaupallisuudesta, kun jenkeissä blogit ovat jo kaupallistuneet: niistä on tullut yrityksille viestintävälineitä, ammattibloggaajien ammattikunta on syntynyt, mediat perustavat blogeja, pelkästään blogeja julkaisevia mediayhtiötä on syntynyt. Ja Suomi seuraa perässä tätä trendiä – myöhässä jälleen mikä ei ole uutta. Herätkää – kyse on paljon suuremmasta ilmiöstä, kuin pienen piirin nettipäiväkirjoista jotka eivät kaupallisuutta kaipaa. Kyse on ruohonjuuritason journalismista, johon blogi julkaisualustana antaa mahdollisuuden. Ensimmäistä kertaa historiassa massamedian välineet ovat kenen tahansa saatavilla – helposti ja edullisesti. Käyttäkää tätä julkaisukeinoa hyväksi vapaaehtoisuuden, oman yhteisönne, rahan ansaitsemisen tai minkä tahansa vuoksi. Kannattaa nähdä lasi puoliksi täynnä eikä puoliksi tyhjänä, niin voi saada jotain aikaan.

   Alex – aina ei kannata provosoitua, kun provosoidaan :)

  • korho says:

   Koskaan en ole Pinseriä lukenut, mutta nyt kyllä laitan sen boikottiin! Jotenkin lähti maku koko blogilistasta, kun Alex “Satan” Nieminen alkoi sponsoroida sitä.

   Olen ollut jo yhteyksissä mm. kuluttajaviranomaistahoihin (kaikkiin), hannukarpoon, nimimerkki “Jörröön” ja Suomen Kommunistiseen Työväenpuolueeseen – perästä kuuluu!

   Tarkistin myös Ajoneuvorekisteristä Köykän tiedot: antiikki-Bentley on menty heti örsästelemään kaikilla niillä vääryydellä hankituilla miljoonilla, mitä tämäkin kauppa on päivänselvästi poikinut. Näin ei voi olla! Auton ilmoitin välittömästi varastetusti, luonnollisesti.

  • KimmoS says:

   Onneksi (jälleen) olkoon Kummisedälle. Joku huonommin kasvatettu saattaisi todeta, että taas se Icon-mafia jyllää. Itse tyydyn toivomaan, että Sedällä on nyt varaa päivittää se nukkavieru lemmikkinsä.

  • Stello says:

   Samaa mieltä kuin:
   Aisaton, 11.04.2005 kello 12:30

  • veron says:

   JOHN 3:16

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.