Blogilista-uutisia

Kirjoittaja Sami, 7.4.2005

Lehdistötiedote 7.4.2005: Alex Niemisen sijoitusyhtiö Manta Ray Holdings Oy on maaliskuun lopussa sovitulla kaupalla hankkinut Internet-pioneeri Sami Köykältä www.blogilista.fi -verkkopalvelun oikeudet. Yhtiön tavoitteena on yhdessä Köykän kanssa jatkaa palvelun toiminnallista kehitystä sekä kaupallistamista. Aikaisemmin Blogilista.fi toimi suositun www.pinseri.com -verkkosivuston yhteydessä.

Blogilista.fi on suomalaisten weblogien hakemisto, johon kuka tahansa yksityinen verkkojulkaisija voi – nyt ja tulevaisuudessa – ilmoittaa ilmaiseksi oman sivustonsa eli bloginsa. Blogilista.fi puolestaan auttaa kävijöitä löytämään suomalaisista weblogeista heitä kiinnostavimpia sekä suosituimpia. Tällä hetkellä Blogilista.fi:hin on rekisteröitynä yli 1700 suomalaista weblogia.

“Weblogit ovat ottaneet oman paikkansa verkkojulkaisemisessa ja www.blogilista.fi on bloggauksen todellinen solmukohta Suomessa. Palvelua käyttää päivittäin yli 3000 kuluttajaa ja määrä kasvaa koko ajan – myös verkkoaktiivien ulkopuolella. Viime aikoina myös perinteiset mediayhtiöt ovat ilmaisseet kiinnostuksensa weblogeihin ja bloggaukseen. Alan ainoana suomalaisena hakemistona Blogilista.fi on meille siten myös varmasti mielenkiintoinen sijoituskohde,” sanoo Manta Ray Holdings Oy:n toimitusjohtaja Alex Nieminen.

“Blogilista on lähtenyt liikkeelle pienestä harrastusprojektista ja kasvanut vuosien varrella tärkeäksi työkaluksi weblogeja seuraaville. Uusi toimintamuoto tarjoaa erinomaiset puitteet Blogilistan kehittymiselle entistä monipuolisemmaksi suomalaisen bloggaamisen keskipisteeksi,” sanoo Blogilista.fi:n kehittäjä Sami Köykkä.

Weblogit ovat saavuttaneet Internet -käyttäjien keskuudessa suuren suosion. Amerikkalainen PEW/INTERNET arvioi vuonna 2004 yli neljäsosan amerikkalaisista verkkokäyttäjistä vierailleen jossakin weblogissa ja, että yli 32 miljoonaa amerikkalaista oli vuoden 2004 aikana vieraillut jossakin weblogissa.*) Suomessa weblogien käyttöä ei ole tutkittu.

Palvelun käyttäjille omistussuhteen muutos näkyy palvelun monipuolistumisena ja uusina palveluina.

Blogilista.fi on huhtikuun alussa tehnyt yhteistyösopimuksen maailman johtavan weblog-työkaluja tarjoavan Six Apartin kanssa. Six Apart tarjoaa Blogilistan käyttäjille TypePad -palvelunsa (www.typepad.fi) ilmaiseen koekäyttöön kolmeksi kuukaudeksi.

Six Apartin Euroopan johtaja Loïc LeMeur: “Blogilista.fi on tärkeä osa suomalaista bloggauskulttuuria ja TypePad maailman johtavana bloggausplatformina haluaa osaltaan olla mukana suomalaisen bloggauksen kehityksessä. Toimimalla yhteistyössä Blogilista.fi:n kanssa saamme aitiopaikan myös oman asiakaskuntamme laajentamiseen Suomessa”.

Lisätiedot:
Alex Nieminen, alex@blogilista.fi
Sami Köykkä, sami@blogilista.fi

*) Lähde: PEW/INTERNET (http://www.pewinternet.org/)

  Jutussa “Blogilista-uutisia” on 41 kommenttia:

  • Onnittelut Sami! :-)

  • maalainen says:

   Onnittelut meille kaikille. Kyllä se vaan niin toimii, että työmiehen tulee saada palkkansa. Blogilista on niin hieno palvelu, että siitä olen valmis maksamaankin joskus. Jos kaupallistumisen myötä kehitystyöhön tulee vauhtia ja intoa, ratkaisu on hyvä. Varmasti tästä nousee kova haloo, sillä blogimaailma perustuu idealismille ja vapaaehtoistyölle.

   Jossakin muodossa harrastuksestakin voi saada maksua, itsekin sitä yritän ja neuvottelen hinnasta.

  • galious says:

   Parhaimmat onnittelut.

   On aina ilo nähdä kun harrastusprojekti kantaa tekijälleen hedelmää.

  • Tommi says:

   Kuka tämän on kirjoittanut? Tyyli on aivan älyttömän raskasta ja takkuilevaa verrattuna Pinserin sujuvaan normaalityyliin. Vai onko tämä jokin parodia?

  • strangelove says:

   onnittelut. mutta mitäs tästä siten seuraa noin todellisuudessa? kunhan ei mene isoveli valvoo-meiningiksi, että jos blogi ei sovi firman imagoon ni paiskataan pihalle… no, tuskinpa sentään.

  • samik says:

   Kiitoksia kiitoksia. Käytännössähän homma jatkuu kuten ennenkin – blogit ovat tervetulleita listalle samoilla periaatteilla kuin tähänkin asti: ovat suomalaisia eivätkä hyvän tavan vastaisia jne…

  • Dyro says:

   Onnittelut! Kaupallisuus on hyväksyttävää niin kauan kun mainokset eivät ole ärsyttäviä ja palvelu toimii yhtä ongelmitta kuin tähänkin asti.

   Itse kyllä olen aina pitänyt Pinserin graafisesta ilmeestä enemmän, mutta se on makuasia.

  • Janne says:

   …mutta kuka jatkaa blogilista.fi:n ylläpidossa? Tekeekö samik kuutamokeikkaa vai saadaanko sinne täysipäiväinen koodaaja?

  • Daily says:

   Vauhdittaako tämä nyt sitten blogilistan kehittymistä? Saammeko vielä uupuvat toiminnot nopeammin käyttöön ja mitä uusia toimintoja on tulossa? Lisääntyykö mainostus?

  • mie says:

   Mihin “tähän tulee top-lista” teksti on hävinnyt, tuleeko top-lista??

  • Anonymous says:

   Jaaha ja toplistahanke on hylätty, olipa taas hitonmoinen yllätys…

  • mediablogi says:

   Näin kommentoin Media=blogissani tätä kauppaa:
   “Blogilista.fi:n kaupallistuminen on myönteinen signaali suomalaisille blogeille. Blogistan alkaa saada lisää julkisuutta ja kiinnostusta, ja niiden mukana uusia mahdollisuuksia. Yhä usemmat netinkäyttäjät alkavat lukea ja seurata blogeja. Yhä usemmat alkavat perustaa blogeja. Osa niistä toivottavasti kasvaa kansalaisjournalistisiksi yhden tai useamman henkilön erikoisblogeiksi, jotka kattavat perinteisten medioiden huonolle seurannalle jättämiä aihealueita. Ammattimaisten suomibloggaajien ammattikunnan syntykin mahdollistuu.”

  • Sami ja Alex taas siellä, missä tapahtuu :-)

   Onnea. Todella hyvä ajatus. Tässä on potentiaalia vaikka mihin.

  • Riitta says:

   Toplistahanketta ei ole hylätty.

  • Anonymous says:

   ‘Ei sitä hylätty ole vaan sen siitä ei vaan viitsitä enää tiedottaa.’

  • samik says:

   Top-lista on siitä erikoinen, että kun se on olemassa, siitä ei pidetä, mutta kun sitä ei ole, sitä kaivataan :-)

   Älkää pelätkö, top-listaa ei ole hylätty. Otin tulossa-tekstin pois siksi koska se näyttää valmiissa palvelussa tyhmältä…

  • Vt says:

   Tämä ei nyt välttämättä kuuluisi tähän, mutta kun muutkin.

   Blogilista on viime aikoina alkanut tehdä kummistuttavia asioita (sinne on ilmaantunut huonoja blogeja! Ei, se oli jonkinlainen vitsi.) Oikeasti se tekee sitä, että se ei kerro blogin päivittäneen, vaikka se olisi. Päivittänyt. Kun Lataa-nappulaa painaa, kertoo se hetken kuluttua seuraavan päivityksen olevan esimerkiksi kello 22.26, vaikka kello olisi – esimerkiksi – 22.32. Se on ikävää. Mistä se johtuu? Onko tämä osa jonkinlaista suurta suunnitelmaa?

  • Pörrö says:

   Ja näin het kättelyssä blogilistaan ilmestyikin lastenruokavalmistajien mainosblogit (4 kpl). Todella masentavaa menoa. Tätäkö se sitten on se uusi blogilista, mainostoimistojen tuottamaa propagandaa… Huokaus.

  • Pekka says:

   So it begins…

   Pirkka: napero , Pirkka: vapaa-aika, Pirkka: koti, Pirkka: ruoka

   Omasta taloudesta kun ei löydy juuri nyt sukkahousuja, niin voiko toivoa myös Blue Wings-, Kemira-, Kurkihirsi-, Lento-, Rahastosäästäjä- ja Yhteishyvä-blogeja? :)

  • Mackan says:

   “Palvelua käyttää päivittäin yli 3000 kuluttajaa”

   Kuluttaja?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.