Hyvää scifiä

Ennen kaikki oli paremmin, eikös juu? Elokuvissa oli sitä jotain, musiikki ei ollut aina sitä samaa ja tietokonepelit keskittyivät olennaiseen. Tai ehkä ei.

Mutta ennen ainakin oli paljon helpompaa löytää hyvää sci-fi-kirjallisuutta. Kirjaston ja kirjakaupan hyllyt olivat täynnä toinen toistaan parempia sense of wonder -elämyksiä tarjoavia eepoksia. Sitten joskus 90-luvun puolivälissä alkoi äkkiä tuntua siltä että kaikki on luettu ja tarjolla oli enää väljähtäneitä jatko-osia.

Nyt heräsi kuitenkin taas tarve lukea futuristisista teknologioista, syvästä avaruudesta ja uusista perspektiiveistä. Kirjoitetaanko nykyisin enää hyviä tieteiskirjoja? Hyvät lukijat, kirjoittakaapa kommentteihin vinkkejä seuraavaa kirjakauppakäyntiäni varten. Fantasiakirjojen suosittelijat älkööt vaivautuko – Harry Potterit saavat riittää siltä osastolta.

25 thoughts on “Hyvää scifiä

 1. Banksin Kulttuuri-visoissa on kyll kyll jylhyytt ja mittakaavan tuntua, joka varmasti hertt tuota kaipaamaasi sense of wonderia. Suosittelen varauksetta. Simmonsin Hyperion-kirjoja en ole lukenut, mutta kyll vastaanottanut kehuja arvovataisilta tahoilta, jotka uskallan vlitt eteenpin.

 2. Harry Harrison on kyll paras Sci-Fi kirjailija. Ruostumaton Tersrotta on kingi, samoin Bill linnunradan sankari. Ihastuin heti ekasta lukemasta kirjastani. tiedttek tuleeko Tersrotta- tai Bill-sarjaan uusia osia?

 3. Hyv aihe.

  Itsekin kaipailen Cyberpunk fiiliksi toisinaan -esim. nyt joten pistinkin vanhan Front 242:n levyn soimaan ja aloin etsimn valikoiduilla hakusanoilla informaatiota.. mm. William Gibsonin bibliography suomenkielisen olis kiva niin vois etsi suomennetuilla nimill ne kirjat.
  Hmm. No nyt heti kun kirjoitin tuon niin muistin ett voin toki tehd sen kirjastossa / niiden sivuilla etsimll kirjailijan nimell ne teokset.

  Mutta mutta. Muiden vastaavia maisemia maalailevien kirjailijoiden antia olis kans kiva lyt mist ei etukteen mitn tied.

  Joskus lytyy helmi kokeilemalla. Lienen elnyt tynnyriss tai jossain ulottuvuuksien vlimaastossa kun en tiennyt Dan Simmonsia ennen kuin sattumalta otin kirjan nimelt ‘Hyperion’ kteeni kirjastossa.
  Luin takakannen kehut ja otin riskin ja lainasin sen.. kyllhn kirjaa suitsutettiinkin siin scifimaailman merkkiteokseksi -eik turhaan!

  En tied miten muut sen ovat kokeneet mutta mielestni se oli todella nautinnollista luettavaa.
  Piti ihan varata jatko-osakin.. ‘Hyperionin Tuho’.

 4. Mit kettua, tuon eka postauksen URL:i piti olla “epblogi”.. joku kksfiltteri poisti n siit. Eip silti, sivut toimii kirjoitti siihen mit tahansa ennen a:ta.

  Ja kas kas, huomasin samalla kompanneeni jonkun toisen mielipidett.. -Hyperion.

  Uudesta Galacticasta en ole yhtn viehttynyt -ei siin mitn ett noita yritetn tehd mut miks taas tollasella “jenkkien merijalkavki avaruudessa” asenteella?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *