Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto bloggaajille

Kirjoittaja Riitta, 30.3.2005

Pinserin Sami Köykkä pääsi tänään vastaanottamaan valtion tiedonjulkistamispalkintoa muiden sukellus.fi:n tekijöiden kanssa. Tässä palkinnon myöntämisen perustelut kiinnostuneille:

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto myönnetään

toimitusjohtaja Alex Niemiselle, toimittaja Petri Ahoniemelle, sukellusyrittäjä Janne Miikkulaiselle, järjestelmäinsinööri Matti Anttilalle, IT-asiantuntija Sami Köykälle, projektijohtaja Mimmu Pekkaselle ja urheilusukeltaja Kalle Valkamalle nopeasta ja ammattimaisesta kriisitilanteen verkkotiedotuksesta internetsivuston www.sukellus.fi välityksellä.

Internetin merkitys tiedonhaun välineenä on kasvanut erittäin voimakkaasti 1990-luvulta lähtien. Sisältötietoa eri asioista on tarjolla hyvinkin runsaasti, mutta tiedon käyttöön ja luotettavuuteen liittyy monia ongelmia. Internetin kiistattomimpia etuja ovat sen nopeus tiedonvälityksessä, sen laaja kansainvälinen kattavuus ja mahdollisuus päivittää esitettyjä tietoja nopeasti.

Sähköisten tietopalveluiden tuottaminen kansalaisille on yksi kansainvälisen ja suomalaisen tietoyhteiskunnan kulmakivistä. Yhteiskunnan palvelutarjonnassa erityisen tärkeää on kehittää peruspalveluiden lisäksi sellaisia toimintamekanismeja, jotka hyödyntävät internetin parhaita ominaisuuksia tiedonvälityksessä.

Kaakkois-Aasian tsunamikatastrofin suomalaisessa tiedotuksessa www.sukellus.fi –verkkosivusto osoitti erinomaisella tavalla internetin välityksellä tapahtuvan osaavan ja nopean tiedonvälityksen vaikuttavuuden. Verkkoviestinnän vahvan ammatillisen osaamisen ansiosta www.sukellus.fi kykeni nopeasti sekä kokoamaan tietoa että päivittämään sitä olosuhteiden jatkuvasti muuttuessa. Ammattimaiseen toimintaan kuului myös kyky ottaa olosuhteiden edellyttämällä tavalla huomioon tietosuojaan liittyvät kysymykset. Verkkotiedolle ominaisella tavalla myös käyttäjät löysivät hämmästyttävän nopeasti tietoa tarjoavat sivustot, jotka useimmille olivat olleet aikaisemmin vieraat.

  Jutussa “Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto bloggaajille” on 34 kommenttia:

  • JH says:

   Erinomaista! Parhaat onnittelut.

  • strangelove says:

   Ooh… Lämpimät onnittelut. Ansaittu oli tuo.

  • dis says:

   Onnittelut samikille ja koko sukellus.fi porukalle.

  • JP says:

   Oliko skumppa aitoa? Niin ja onnittelut teitille.

  • Lepe says:

   veijo lisää aspee!

  • Kiiwi says:

   Onnea, onnea :D

  • KimmoS says:

   Onnittelut Kummisedälle!

  • Heli says:

   Onnea! Kuva Aamulehdessä oli hieno!

  • Birdy says:

   Wau, wuhuu, halauksia ja onnitteluja!!!! Tiedonjulkistamis- ja kokoamispalkinnon olisit tarvinnut jo blog-yhteisön puolesta, mutta tämä menee tietty kansainvälisyydessään sen yli. Tuoppi olutta tälle!

  • Marleena says:

   Oikeaan osoitteeseen meni. Onnitteluhalaus ja kiitos kaikesta tekemästäsi vapaaehtoistyöstä sinulle Sami!

  • Isukki says:

   Onneksi olkoon vain Samille.

  • Erinomaista työtä! Onnittelut!

   Vielä kun olisi saatu Veijonen / Sollog
   profetiat mediaan ennen tsunamin tapahtumista
   niin olisi säästytty tuhansilta kuolonuhreilta.

   Tässä Sollogin varoitukset:
   Tuhansia ihmisuhreja suurissa maanjäristyksissä
   1. 1. 2005 ja 21. 3. 2005:
   “BEHOLD THE GREAT QUAKE OF 01/01/2005 AND BEHOLD THE GREAT QUAKE OF 03/21/2005”

   Minä tarkensin päivämäärät kohdalleen ja kirjoitin, että tulee myös aalto jne.

   Toki tiedonjulkistamispalkinto olisi saattanut mennä sukellus.fi:ltä ohi, jos tapahtumien ennaltatietämiseen uskottaisiin ja profetiani vihdoin sallittaisiin valtamediassa. Minä kuitenkin julkaisin tietoni ja maassa ainoana
   olin netissä Solloginkin maininnut.

   Tsunami oli varoitus kaikkien aikojen suurimmasta järisyttävästä ilmeisesti niinkuin olen jo kirjoittanut, 34 kk etukäteen.
   Vuoden 2007 tiedonjulkistamispalkintoa
   en valitettavasti voi vastaanottaa, koska
   vastaanottaa voivat vain he, jotka “vedenpaisumukseen” jäävät.

   http://wwnet.fi/users/veijone/

  • Miihkali says:

   Onneksi olkoo kaikille tunnnustuksen saaneille.

   /Miihkali

  • Eemeli says:

   Testilähetys

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.