Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto bloggaajille

Pinserin Sami Köykkä pääsi tänään vastaanottamaan valtion tiedonjulkistamispalkintoa muiden sukellus.fi:n tekijöiden kanssa. Tässä palkinnon myöntämisen perustelut kiinnostuneille:

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto myönnetään

toimitusjohtaja Alex Niemiselle, toimittaja Petri Ahoniemelle, sukellusyrittäjä Janne Miikkulaiselle, järjestelmäinsinööri Matti Anttilalle, IT-asiantuntija Sami Köykälle, projektijohtaja Mimmu Pekkaselle ja urheilusukeltaja Kalle Valkamalle nopeasta ja ammattimaisesta kriisitilanteen verkkotiedotuksesta internetsivuston www.sukellus.fi välityksellä.

Internetin merkitys tiedonhaun välineenä on kasvanut erittäin voimakkaasti 1990-luvulta lähtien. Sisältötietoa eri asioista on tarjolla hyvinkin runsaasti, mutta tiedon käyttöön ja luotettavuuteen liittyy monia ongelmia. Internetin kiistattomimpia etuja ovat sen nopeus tiedonvälityksessä, sen laaja kansainvälinen kattavuus ja mahdollisuus päivittää esitettyjä tietoja nopeasti.

Sähköisten tietopalveluiden tuottaminen kansalaisille on yksi kansainvälisen ja suomalaisen tietoyhteiskunnan kulmakivistä. Yhteiskunnan palvelutarjonnassa erityisen tärkeää on kehittää peruspalveluiden lisäksi sellaisia toimintamekanismeja, jotka hyödyntävät internetin parhaita ominaisuuksia tiedonvälityksessä.

Kaakkois-Aasian tsunamikatastrofin suomalaisessa tiedotuksessa www.sukellus.fi –verkkosivusto osoitti erinomaisella tavalla internetin välityksellä tapahtuvan osaavan ja nopean tiedonvälityksen vaikuttavuuden. Verkkoviestinnän vahvan ammatillisen osaamisen ansiosta www.sukellus.fi kykeni nopeasti sekä kokoamaan tietoa että päivittämään sitä olosuhteiden jatkuvasti muuttuessa. Ammattimaiseen toimintaan kuului myös kyky ottaa olosuhteiden edellyttämällä tavalla huomioon tietosuojaan liittyvät kysymykset. Verkkotiedolle ominaisella tavalla myös käyttäjät löysivät hämmästyttävän nopeasti tietoa tarjoavat sivustot, jotka useimmille olivat olleet aikaisemmin vieraat.

34 thoughts on “Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto bloggaajille

 1. Wau, wuhuu, halauksia ja onnitteluja!!!! Tiedonjulkistamis- ja kokoamispalkinnon olisit tarvinnut jo blog-yhteisön puolesta, mutta tämä menee tietty kansainvälisyydessään sen yli. Tuoppi olutta tälle!

 2. Oikeaan osoitteeseen meni. Onnitteluhalaus ja kiitos kaikesta tekemästäsi vapaaehtoistyöstä sinulle Sami!

 3. Erinomaista työtä! Onnittelut!

  Vielä kun olisi saatu Veijonen / Sollog
  profetiat mediaan ennen tsunamin tapahtumista
  niin olisi säästytty tuhansilta kuolonuhreilta.

  Tässä Sollogin varoitukset:
  Tuhansia ihmisuhreja suurissa maanjäristyksissä
  1. 1. 2005 ja 21. 3. 2005:
  “BEHOLD THE GREAT QUAKE OF 01/01/2005 AND BEHOLD THE GREAT QUAKE OF 03/21/2005”

  Minä tarkensin päivämäärät kohdalleen ja kirjoitin, että tulee myös aalto jne.

  Toki tiedonjulkistamispalkinto olisi saattanut mennä sukellus.fi:ltä ohi, jos tapahtumien ennaltatietämiseen uskottaisiin ja profetiani vihdoin sallittaisiin valtamediassa. Minä kuitenkin julkaisin tietoni ja maassa ainoana
  olin netissä Solloginkin maininnut.

  Tsunami oli varoitus kaikkien aikojen suurimmasta järisyttävästä ilmeisesti niinkuin olen jo kirjoittanut, 34 kk etukäteen.
  Vuoden 2007 tiedonjulkistamispalkintoa
  en valitettavasti voi vastaanottaa, koska
  vastaanottaa voivat vain he, jotka “vedenpaisumukseen” jäävät.

  http://wwnet.fi/users/veijone/

 4. Onneksi olkoo kaikille tunnnustuksen saaneille.

  /Miihkali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *