Maantietoa hauskasti

Kirjoittaja Sami, 19.3.2005

Maantieto ja kartat ovat aina kiinnostavia, siksi net.nytistä löytyneen Wetter.de:n pääkaupunkipelin kanssa kului monta hauskaa hetkeä. Vielä hauskempi oli Geosense, jossa samanlaista peliä voi pelata myös maailmankartalla ja kaksinpelinä toisia saitin käyttäjiä vastaan! Eikä pidä unohtaa kotimaista vastinetta, Kuntavisaa.

Visalta löytyi muuten selitys sille, miksi homma ei luista. Iltalehti kertoo it-flunssasta:

It-flunssa alkaa tavallisen flunssan oireilla, sitten seuraa kurkkukipu, myöhemmässä vaiheessa sairastuneen muisti alkaa pätkiä ja keskittymiskyky heikkenee. Lopulta työntekijä sairastuu masennukseen […] Sairaus muistuttaa stressiä. It-flunssa iskee kuitenkin aivoihin, jolloin se tuhoaa muistia ja keskittymiskykyä […] Jopa kuusi prosenttia it-alalla työskentelevistä on jo sairastunut it-flunssaan.

Jep, tutulta kuulostaa. Stressi pistää pään hurisemaan ja muistin pätkimään. Ja it-ala ei ainakaan helpota tilannetta. Onneksi parannuskeinokin löytyy:

Taudista voi kuitenkin parantua. Sairauden aivoissa tuhoamat alueet palautuvat ennalleen, kun muistetaan työstää koetut asiat eikä lisätä työtaakkaa.

Sääli päätäsi, ota lunkisti.

    Jutussa “Maantietoa hauskasti” on 3 kommenttia:

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.