Hyvää scifiä

Ennen kaikki oli paremmin, eikös juu? Elokuvissa oli sitä jotain, musiikki ei ollut aina sitä samaa ja tietokonepelit keskittyivät olennaiseen. Tai ehkä ei.

Mutta ennen ainakin oli paljon helpompaa löytää hyvää sci-fi-kirjallisuutta. Kirjaston ja kirjakaupan hyllyt olivat täynnä toinen toistaan parempia sense of wonder -elämyksiä tarjoavia eepoksia. Sitten joskus 90-luvun puolivälissä alkoi äkkiä tuntua siltä että kaikki on luettu ja tarjolla oli enää väljähtäneitä jatko-osia.

Nyt heräsi kuitenkin taas tarve lukea futuristisista teknologioista, syvästä avaruudesta ja uusista perspektiiveistä. Kirjoitetaanko nykyisin enää hyviä tieteiskirjoja? Hyvät lukijat, kirjoittakaapa kommentteihin vinkkejä seuraavaa kirjakauppakäyntiäni varten. Fantasiakirjojen suosittelijat älkööt vaivautuko – Harry Potterit saavat riittää siltä osastolta.

25 thoughts on “Hyvää scifiä

 1. Banksin Kulttuuri-visoissa on kyllä kyllä jylhyyttä ja mittakaavan tuntua, joka varmasti herättää tuota kaipaamaasi sense of wonderia. Suosittelen varauksetta. Simmonsin Hyperion-kirjoja en ole lukenut, mutta kyllä vastaanottanut kehuja arvovataisilta tahoilta, jotka uskallan välittää eteenpäin.

 2. Harry Harrison on kyllä paras Sci-Fi kirjailija. Ruostumaton Teräsrotta on kingi, samoin Bill linnunradan sankari. Ihastuin heti ekasta lukemasta kirjastani. tiedättekö tuleeko Teräsrotta- tai Bill-sarjaan uusia osia?

 3. Hyvä aihe.

  Itsekin kaipailen Cyberpunk fiiliksiä toisinaan -esim. nyt joten pistinkin vanhan Front 242:n levyn soimaan ja aloin etsimään valikoiduilla hakusanoilla informaatiota.. mm. William Gibsonin bibliography suomenkielisenä olis kiva niin vois etsiä suomennetuilla nimillä ne kirjat.
  Hmm. No nyt heti kun kirjoitin tuon niin muistin että voin toki tehdä sen kirjastossa / niiden sivuilla etsimällä kirjailijan nimellä ne teokset.

  Mutta mutta. Muiden vastaavia maisemia maalailevien kirjailijoiden antia olis kans kiva löytää mistä ei etukäteen mitään tiedä.

  Joskus löytyy helmiä kokeilemalla. Lienen elänyt tynnyrissä tai jossain ulottuvuuksien välimaastossa kun en tiennyt Dan Simmonsia ennen kuin sattumalta otin kirjan nimeltä ‘Hyperion’ käteeni kirjastossa.
  Luin takakannen kehut ja otin riskin ja lainasin sen.. kyllähän kirjaa suitsutettiinkin siinä scifimaailman merkkiteokseksi -eikä turhaan!

  En tiedä miten muut sen ovat kokeneet mutta mielestäni se oli todella nautinnollista luettavaa.
  Piti ihan varata jatko-osakin.. ‘Hyperionin Tuho’.

 4. Mitä kettua, tuon eka postauksen URL:i piti olla “epäblogi”.. joku ääkkösfiltteri poisti ään siitä. Eipä silti, sivut toimii kirjoitti siihen mitä tahansa ennen a:ta.

  Ja kas kas, huomasin samalla kompanneeni jonkun toisen mielipidettä.. -Hyperion.

  Uudesta Galacticasta en ole yhtään viehättynyt -ei siinä mitään että noita yritetään tehdä mut miks taas tollasella “jenkkien merijalkaväki avaruudessa” asenteella?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *