Varo kännykkähuijareita

Liikkeellä on monenlaisia huijareita. Varomattomat kännykän lainailijat saattavat huomata joutuneensa pitkienkin puheluiden maksajiksi. Suosittelen siis katsomaan kenelle kännykkänsä luovuttaa.

Miten nykyaikainen kännykkähuijaus sitten tapahtuu? Lue lisää niin tiedät varoa…

Huijari tapaa uhrin kadulla ja pyytää kännykkää lainaksi ihan lyhyttä puhelua varten. Huijari lupaa maksaa puhelimen lainasta avokätisesti.

Sen jälkeen huijari kääntää selkänsä ja soittaa puhelun kaverilleen. Hän laittaa paria nappia painamalla puhelun pitoon ja soittaa nopeasti uuden puhelun toiselle kaverilleen. Käyttäen puhelun edelleensiirtoa hän yhdistää nämä kaksi kaveria puhumaan keskenään ja katkaisee puhelut.

Tähän ei kulu kuin pieni hetki. Uhrista näyttää siltä kuin huijari olisi yrittänyt soittaa numeroon joka ei vastaa (tai väärään numeroon) ja sitten oikeaan numeroon. Tai jos huijari on taitava, uhri ei huomaa mitään erikoista.

Tämän jälkeen huijari kiittää kohteliaasti, palauttaa kännykän uhrille ja antaa lupaamansa korvauksen. Uhri jatkaa elämäänsä tyytyväisenä tietämättä, että huijarin kaksi kaveria jatkavat edelleen puhumista keskenään maksun mennessä uhrin puhelinlaskulle. Vaikka uhri aavistaisikin pahaa, hän ei voisi tehdä asialle yhtään mitään.

Liikkeellä olevat huhut mainitsevat jopa 14 tunnin mittaiset ulkomaanpuhelut.

Puhelun edelleensiirto -ominaisuus on käytettävissä useimmissa suomalaisissa matkapuhelinliittymissä automaattisesti, ilman mitään erillisiä toimenpiteitä.

Raportti löytyi All About Symbianin foorumeista.

30 thoughts on “Varo kännykkähuijareita

 1. mitenkhn ois mahollista saaha semmonen numero tietoon ku mulle joku soitta koko ajan tuntemattomana hlreit enk osaa ite teh asialle mitn osaisittako te auttaa mua

 2. Pari kertaa olen lainannut nuorille neideille knnykk mennein vuosina ihan onnistuneesti. Sitten kun luin pllityist knnykist niin ptin etten en ainakaan anna knnykk vieraan kteen kaupungilla.

  Noin vuosi sitten keskustan kadulla nuori kaunis asiallinen romanineiti tuli kysymn voiko soittaa knnykstni. Tarjosin lompakostani puhelinkorttia vieress olevaan puhelinautomaattiin. Ei kelvannut. Jin hetkeksi seuraamaan hnt ja kysely jatkui.

  Mutta aion jatkossa antaa asiallisille ihmisille aina mukana kulkevan hf-korvanapin kteen. Knnykk en koskaan.

 3. Oma periaatteeni aina ollut, ett itse nppilen AINA numerot knnyyn ennen kuin annan sen toiselle henkillle kteen. Eli kysyn mihin numeroon pit soittaa, sitten nppilen numeron ja annan henkillle kteen. Tietysti tilanne mys sellainen ettei pysty juoksemaan puhelimeni kanssa karkuun ilman ett psen vliin. Ei ole ongelmia ollut.

 4. Itsekin olen joskus lainannut puhelinta tuolla periaatteella ett min nppilen ja lainaaja hoitaa sit puhumisen….

  Ja ne jotka ajattelee ett en ikin missn tapauksessa anna kenenkn tuntemattoman soittaa… Niin itsell on ollu pari kusista tapausta jossa pyytnyt saada soittaa ett selvi tilanteesta… Toisella paikkakunnalla ja knnimokia = itseaiheitettuja, mutta silti !
  Ja jos en oo perse auki ollu niin hyvin oon korvannu puhelut.

 5. Min ainakin luotan mustalaisiin… Ne on auttanu muo knnykitten kanssakun ne plli mulle just pari knnykk ne tosi kukavia ja hyvi varastaa

 6. Min ainaki itse henkil kohtaisesti lainaisin puhelinta mustalaisille onne niin vitun rehellisi ett ihan naurattaa. Veivt vittu minulta lompakon taksi jonossa ett jos sattuvat lukemaan niin odottakaa ku ens kerran nhdn niin voi jd lompakko ottamatta :)

 7. Se ei ole neuvottelupuhelu mink huijarit tekee. Se on soitonsiirto maksulliseen numeroon. Siirt kaikki puhelut. Siirtj maksaa erotuksen.

 8. vittu noi mustalaiset osaa olla kans vitun tyhmi m vihaan kaikkia mustalaisia ne on perseest menis koti maahan kinuaan!!

 9. Niin, en minkn erityisemmin mustalaisista pid, mutta eikhn suurimman osan kotimaa kuitenkin ole Suomi.

 10. MOi.. Juu.. oon huijari.. No en ole.. No olenpas. No miettik sit mut toi on oikeesti ktev tapa yhist salaa 2 puheluu ja ei maksa paljoo ees.. Nop vitsi vaa.. no ei..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *