Varo kännykkähuijareita

Liikkeellä on monenlaisia huijareita. Varomattomat kännykän lainailijat saattavat huomata joutuneensa pitkienkin puheluiden maksajiksi. Suosittelen siis katsomaan kenelle kännykkänsä luovuttaa.

Miten nykyaikainen kännykkähuijaus sitten tapahtuu? Lue lisää niin tiedät varoa…

Huijari tapaa uhrin kadulla ja pyytää kännykkää lainaksi ihan lyhyttä puhelua varten. Huijari lupaa maksaa puhelimen lainasta avokätisesti.

Sen jälkeen huijari kääntää selkänsä ja soittaa puhelun kaverilleen. Hän laittaa paria nappia painamalla puhelun pitoon ja soittaa nopeasti uuden puhelun toiselle kaverilleen. Käyttäen puhelun edelleensiirtoa hän yhdistää nämä kaksi kaveria puhumaan keskenään ja katkaisee puhelut.

Tähän ei kulu kuin pieni hetki. Uhrista näyttää siltä kuin huijari olisi yrittänyt soittaa numeroon joka ei vastaa (tai väärään numeroon) ja sitten oikeaan numeroon. Tai jos huijari on taitava, uhri ei huomaa mitään erikoista.

Tämän jälkeen huijari kiittää kohteliaasti, palauttaa kännykän uhrille ja antaa lupaamansa korvauksen. Uhri jatkaa elämäänsä tyytyväisenä tietämättä, että huijarin kaksi kaveria jatkavat edelleen puhumista keskenään maksun mennessä uhrin puhelinlaskulle. Vaikka uhri aavistaisikin pahaa, hän ei voisi tehdä asialle yhtään mitään.

Liikkeellä olevat huhut mainitsevat jopa 14 tunnin mittaiset ulkomaanpuhelut.

Puhelun edelleensiirto -ominaisuus on käytettävissä useimmissa suomalaisissa matkapuhelinliittymissä automaattisesti, ilman mitään erillisiä toimenpiteitä.

Raportti löytyi All About Symbianin foorumeista.

30 thoughts on “Varo kännykkähuijareita

 1. mitenkähän ois mahollista saaha semmonen numero tietoon ku mulle joku soitta koko ajan tuntemattomana häläreitä enkä osaa ite tehä asialle mitään osaisittako te auttaa mua

 2. Pari kertaa olen lainannut nuorille neideille kännykkää menneinä vuosina ihan onnistuneesti. Sitten kun luin pöllityistä kännyköistä niin päätin etten enää ainakaan anna kännykkää vieraan käteen kaupungilla.

  Noin vuosi sitten keskustan kadulla nuori kaunis asiallinen romanineiti tuli kysymään voiko soittaa kännykästäni. Tarjosin lompakostani puhelinkorttia vieressä olevaan puhelinautomaattiin. Ei kelvannut. Jäin hetkeksi seuraamaan häntä ja kysely jatkui.

  Mutta aion jatkossa antaa asiallisille ihmisille aina mukana kulkevan hf-korvanapin käteen. Kännykkää en koskaan.

 3. Oma periaatteeni aina ollut, että itse näppäilen AINA numerot kännyyn ennen kuin annan sen toiselle henkilölle käteen. Eli kysyn mihin numeroon pitää soittaa, sitten näppäilen numeron ja annan henkilölle käteen. Tietysti tilanne myös sellainen ettei pysty juoksemaan puhelimeni kanssa karkuun ilman että pääsen väliin. Ei ole ongelmia ollut.

 4. Itsekin olen joskus lainannut puhelinta tuolla periaatteella että minä näppäilen ja lainaaja hoitaa sit puhumisen….

  Ja ne jotka ajattelee että en ikinä missään tapauksessa anna kenenkään tuntemattoman soittaa… Niin itsellä on ollu pari kusista tapausta jossa pyytänyt saada soittaa että selviää tilanteesta… Toisella paikkakunnalla ja kännimokia = itseaiheitettuja, mutta silti !
  Ja jos en oo perse auki ollu niin hyvin oon korvannu puhelut.

 5. Minä ainakin luotan mustalaisiin… Ne on auttanu muo kännyköitten kanssakun ne pölli mulle just pari kännykkää ne tosi kukavia ja hyviä varastaa

 6. Minä ainaki itse henkilö kohtaisesti lainaisin puhelinta mustalaisille onne niin vitun rehellisiä että ihan naurattaa. Veivät vittu minulta lompakon taksi jonossa että jos sattuvat lukemaan niin odottakaa ku ens kerran nähdään niin voi jäädä lompakko ottamatta :)

 7. Se ei ole neuvottelupuhelu minkä huijarit tekee. Se on soitonsiirto maksulliseen numeroon. Siirtää kaikki puhelut. Siirtäjä maksaa erotuksen.

 8. vittu noi mustalaiset osaa olla kans vitun tyhmiä mä vihaan kaikkia mustalaisia ne on perseestä menis koti maahan kinuaan!!

 9. Niin, en minäkään erityisemmin mustalaisista pidä, mutta eiköhän suurimman osan kotimaa kuitenkin ole Suomi.

 10. MOi.. Juu.. oon huijari.. No en ole.. No olenpas. No miettikää sitä mut toi on oikeesti kätevä tapa yhistää salaa 2 puheluu ja ei maksa paljoo ees.. Nop vitsi vaa.. no ei..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *