Varo kännykkähuijareita

Liikkeellä on monenlaisia huijareita. Varomattomat kännykän lainailijat saattavat huomata joutuneensa pitkienkin puheluiden maksajiksi. Suosittelen siis katsomaan kenelle kännykkänsä luovuttaa.

Miten nykyaikainen kännykkähuijaus sitten tapahtuu? Lue lisää niin tiedät varoa…

Huijari tapaa uhrin kadulla ja pyytää kännykkää lainaksi ihan lyhyttä puhelua varten. Huijari lupaa maksaa puhelimen lainasta avokätisesti.

Sen jälkeen huijari kääntää selkänsä ja soittaa puhelun kaverilleen. Hän laittaa paria nappia painamalla puhelun pitoon ja soittaa nopeasti uuden puhelun toiselle kaverilleen. Käyttäen puhelun edelleensiirtoa hän yhdistää nämä kaksi kaveria puhumaan keskenään ja katkaisee puhelut.

Tähän ei kulu kuin pieni hetki. Uhrista näyttää siltä kuin huijari olisi yrittänyt soittaa numeroon joka ei vastaa (tai väärään numeroon) ja sitten oikeaan numeroon. Tai jos huijari on taitava, uhri ei huomaa mitään erikoista.

Tämän jälkeen huijari kiittää kohteliaasti, palauttaa kännykän uhrille ja antaa lupaamansa korvauksen. Uhri jatkaa elämäänsä tyytyväisenä tietämättä, että huijarin kaksi kaveria jatkavat edelleen puhumista keskenään maksun mennessä uhrin puhelinlaskulle. Vaikka uhri aavistaisikin pahaa, hän ei voisi tehdä asialle yhtään mitään.

Liikkeellä olevat huhut mainitsevat jopa 14 tunnin mittaiset ulkomaanpuhelut.

Puhelun edelleensiirto -ominaisuus on käytettävissä useimmissa suomalaisissa matkapuhelinliittymissä automaattisesti, ilman mitään erillisiä toimenpiteitä.

Raportti löytyi All About Symbianin foorumeista.

30 thoughts on “Varo kännykkähuijareita

 1. Eik Suomalaisissa puhelinverkoissa ole tapa, ett verkko katkaisee puhelut, mikli alkuperinen soittaja lopettaa? Nin ainakin lankapuheluissa on ollut it ja ajat.

  Ette ole tainneet testata tuon toimivuutta?

  Ksittkseni huijaukset tehdn yleens ihan avoimesti vain soittamalla johonkin maksulliseen numeroon.

 2. On kyll totta ett en itse kokeillut kytnnss tuota, vaan raportoin lukemaani.

  Omassa liittymss en saanut huijausta toimimaan – ehkp yritysliittymssni on asiaan liittyv rajoitus. Onko joku muu halukas kokeilemaan?

 3. Vaikuttaa silt, ett operaattorit ovat jo ehtineet kuulla tst huijausmahdollisuudesta ja poistaneet toiminnon liittymist (sen voi erikseen pyyt kytkemn plle). Hyv nin.

 4. Ainakaan elisan neuvottelupuhelussa ei onnistu. Periaatteessa “puheenjohtaja” maksaa kaikki kulut, muttei voi poistua ryhmst ennen muita. En tied sitten soneran tai muiden palveluista.

 5. Jooh.. mulle on kynny noin :/ 4300.n lasku napsu viimekuus.. repik siint :) ELISA RULAA!

 6. Tsshn ei ole kyse neuvottelupuhelusta (joka purkautuu kun koollekutsuja lopettaa puhelun) vaan puhelun edelleensiirrosta.

  A siis soittaa lainapuhelimella B:lle, ja A sitten siirt puhelun C:lle. Nyt B ja C voivat jatkaa keskustelua A:n laskuun, vaikka A sulkisikin puhelimen.

 7. Hp hp testatkaa itte…ei onnistu. Kyll se liittym joka “ly luurin korvaan” mys pesee itsens kuluistakin !!

 8. Kuka yleens lainaa knnyn TUNTEMATTOMILLE? samantienhn sit voisi lainata lompakkoa “ihan nopeasti vain” ? okei hieman krjistetty mutta jrke saa varmaan kytt

 9. Lhikaupan edess tuli joku nuori lkpksyinen mieshenkil kysymn saako lainata puhelinta, olisi soittanut hlrin kaverilleen. Olin juuri hernnyt ja ravannut hiki hatussa kauppaan, nollat taulussa ja lin kdet taskuun, sitten kaverin silmiss nkyi outo vlhdys.

  Ilmeisesti se kiinnitti vaistot ja tempaisin avaimet vaan taskusta ja sanoin, ett eip sattunut luuri mukaan.

  Onneksi nyt tiedn mist on kyse, ainakin blogaajan alkuselvitys oli sen verran hyvin kuvailtu ja sopi 1:1 omaan kokemukseeni, ett tiedn olla varuillani. Turpaan moisia freeloadereita ja knny asvalttiin.

 10. Tulipa tuollanen savonlinnassa vastaan. Oli muutakin hommaa siin kesken niin en ehtiny aivojen kanssa miettimn asiaa, mut onneks en sit lainannu knnykk. Vaikutti kuitenkin niin epilyttvlt.

 11. Toi asia on menemss oikeuteen kuluttajalautakunnan toimesta ..

  Kuluttajalautakunnan mielipide asiaan on ett tommosen ei pitisi olla mahdollista.

 12. Joo. Hyvin on lyks jos jollekin puhelimensa lainaa. Puhelinautomaattejakin on yh olemassa, kyttkn niit. Kerran multakin joku likka tuli puhelinta lainaamaan metrossa ja kun en luvannu lainata nii marisi jotta “Kerro mulle hyv syy mikset lainais.”. Meinasin sanoa jotta “Vittu mun on ostama puhelin ja ite maksan laskuni. Tarvinko m jonku saatanan _syyn_ olla lainaamatta puhelintani sulle?!!” en sit kuitenkaan sanonu noin vaan mutisin jotain epmrst. XD

 13. no vittu lk lainatko kellekk puhelinta jos se on tollasta en m ainakaa lainaa kellekk knny jos ne pyyt

 14. m oon goatsenkaa samaa mielt mit helvetin jrke on kellekk puhelintaan lainata VARSINKAAN TUNTEMATTOMILLE

 15. mitenkhn ois mahollista saaha semmonen numero tietoon ku mulle joku soitta koko ajan tuntemattomana hlreit enk osaa ite teh asialle mitn osaisittako te auttaa mua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *