Rakastaa, ei rakasta…

Kiasmassa on esill katsojien suosikkeja ja inhokkeja. Ilahduin lytessni sielt jlleen Christian Skeelin ja ja Morten Skriverin tuoksuinstallaation Babylon. Tuoksumuisti on vahva, mutta sen oikeellisuutta on vaikea tarkistaa. Mielestni installaatio tuoksui tll kertaa hieman erilaiselta kuin viimeksi, vahvemmin patsulilta ja laventelilta, heikommin ambralta ja tammisammalelta. Jos vanhoja kirjoja lukiessaan on miettinyt, milt pyrtymisen hoitoon kytetyt kamferitipat oikein tuoksuivat, tm on mainio paikka tarkistaa asia. Tunnistatko olibaanin ja setrin?

Rakastaa, ei rakasta nyttelyyn liittyy Valitsin. Katsojia kutsutaan osallistumaan valintaprosessiin: Mink teoksen haluaisit nhd Kiasmassa? Ent mik hertt sinussa kylmi vristyksi? Tule ja osallistu Rakastaa, ei rakasta… -nyttelyn teosten valintaan etsimll Valitsimen kuvavalikoimasta sinuun vaikutuksen tehneit teoksia. Yleisn valinta -nyttelyosuus avautuu 16.11.2004.

Nyttelyn lhtkohtana ovat nykytaiteen herttmt voimakkaat tunteet. Teoksen rakastaminen tai sen vihaaminen perustuu teoksen maailman ja oman maailmamme kohtaamiseen. Mikli trmys paljastaa liian vaikeita asioita tai teos ei syyst tai toisesta kiinnosta, se on helppo torjua, nyttelyn jrjestjt tulkisevat taiteen olemusta. Kvijiden viestej pursuavalle magneettitaululle oli joku jttnyt ytimekkn lapun, jossa luki vain PALSA!

2 thoughts on “Rakastaa, ei rakasta…

  1. Tutustuin tuohon tuoksuinstallaatioon muutamia vuosia sitten. Olo oli kokemuksen jlkeen hmm.. erilainen. En muista koskaan ennen tai jlkeen tuon nyttelyn voineeni niin huonosti hajujen takia.

    Tuoksuja on aika monta ja monet niist tosi outoja ja voimakkaita, jolloin hajuaisti ja aivojen joku harjaantumaton “hajutumake” kuormittuu hieman liikaa.

    Suosittelen. Hieno kokemus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *