Blogilistauutisia

Kansanliike Blogilistan tuoreiden palauttamiseksi on pantu merkille, eli räätälöin etusivua lähiaikoina. Yrittäkää kestää siihen asti… (onko tuo etusivu kenenkään mielestä kiva?)

Mutta sitten on tämä toinen asia: blogit, joilla on tuhma nimi, kuvausteksti tai sisältö. Olen jo saanut vaatimuksia Runkkublogin poistamisesta listoilta. Tuleeko Blogilistalla harjoittaa sensuuria? Mihin raja vedetään? Entäs jos listalle alkaa tulvia pornoblogeja? Onko “Krapulablogi” ruma nimi? Saako blogin kuvaustekstissä kiroilla? Lisätäänkö blogien tietoihin kohta “K-18” ja filtteröidään näkyvistä ellei käyttäjä nimenomaisesti toisin halua?

Kuulisin mieluusti mielipiteitänne.

[Lisäys: Muutin hieman etusivua, eli kokeillaan huomiseen asti etusivulla hieman uudella tavalla generoitua listaa. Kommentoikaapa.]

52 thoughts on “Blogilistauutisia

 1. Niinpä. Ei ole helppo kysymys, mutta jos ei nyt ihan ameriikan malliin mennä niin mun puolesta aikuisblogit voisi vaikka filtteröidä “näkymättömästi”, eli ei mitään K-18 merkintää vaan jos ruksaa, ettei halua sen kaltaista sisältöä nähdä niin niitä ei listalla sitten näy.
  En tiedä minkälainen rotta-armeija teillä siellä on koodaamassa mutta tuntuu, että nykyisellä blogien lisääntymisvauhdilla ylläpito saisi kyllä tehdä hiki hatussa töitä valvoakseen filtteröinnin ajantasaisuutta, luulisin että selviä tapauksia lukuunottamatta K-18 sisällön määrittäminen on jonnin verran hankalaa, ihmiset kun ottavat nokkiinsa eri asioista aina kiroilusta ja uskonnosta lähtien.

 2. Tehkää niin kuin kaikki fiksut tekevät: Laittakaa käyttäjät luomaan sisältöä Blogilistan ylläpitäjien puolesta, niin ei tarvi seurata ihan kaikkia blogeja, mikä olisikin mahdotonta.

  Eli tehkää äänestyssysteemi, jolla jokainen rekisteröitynyt blogin omistaja voi äänestää mistä tahansa blogista, onko sen sisältö tai nimi kaikille soveliasta materiaalia.

  Sen jälkeen lisäätte filtterin sivuille joka poistaa vaikkapa kaikki sivut, joiden saamista äänistä yli 10%n kannattaa sensuria.. Blogin lukija voi sitten vaihtaa filtterin asetuksia vaikkapa 0, 10, 50, 90 ja 100%. Pisteiden tai suositusten ei välttämätä tarvitse näkyä blogilistalla nimen perässä, jottei se vaikuta esim. blogien sisällöntuottajien motiiveihin.

 3. Pingback: Laurin blogi » Blog Archive » Marraskuu

 4. Kannatan jotain suodatusta, vaikka sitten itse laitettua K-18 lätkää. Miksi joku selkeästi K-18 tapaus olisi laittamatta K-18 lätkää blogilleen? Eikös tässä ole nimenomaan kyse kohderyhmän tavoittamisesta. K-18 lätkän avulla runkkublogeista kiinnostunut löytää näppärästi kaikki runkkublogit, ja ne jotka moisen arvottavat roskaksi eivät joudu sitä listallaan katselemaan.

  Ja vastaavasti K-18 blogien ei tulisi olla oletusarvoisesti näkyvissä peruslistassa sillä perusteella että muuallakin yhteiskunnassa moinen on havaittu mielyyttäväksi tavaksi toimia.

  Ongelma tulee tietysti sitten rajanvedoissa, mutta jos bloginpitäjä voi itse lätkän määritellä, niin tuskinpa näitä kauheasti ilmenee. Ja voi sitten listan (rahaa keräävä) ylläpito hoidella loput tapaukset ihan käsin. Eihän tämä nyt ongelmaton juttu tosiaan ole, mutta ei sitä runkkublogia oikeasti jaksa tuolla muiden seassa tuijottaa ja pitää tässä vähän blogien PR:ääkin ajatella. Typerää että moiset onnistuvat kellistelemään tuolla sen Kuukausiliitteen artikkelin aikaan.

  No, en tiedä. Ongelmansa tässä on joka tapauksessa. K-18 kun voi monien mielestä sisältää myös kärkevän kirjoittelun kiistanalaisemmista aiheista, kun taas monet muut haluavat piilottaa ainoastaan tuollaiset runkun kaltaiset roskat. Ehkä joku yhteisöllinen filtteröinti toimisi, mutta niiden toteuttaminen kunnolla onkin sitten jo ihan toinen juttu.

 5. Herätkää nyt, aikuiset ihmiset, ja lakatkaa tekopyhäilemästä ja sipsuttamasta. Jos ei blogistania-heikkalaatikko kelpaa kelle tai uih-tuhmat sanat haavoittaa simmua, niin sopii painua muualle harjaamaan röyhelöitään, perkele.

 6. Blogin merkitseminen “k-18” flagillä on hyväksyttävää, mutta ei pitäisi lähteä politikoimaan että mikä on “haitallista aineistoa”, koska siinä mennään helposti metsään. Lasketaanko siihen alastonkuvat, huumeiden viihdekäyttöön liittyvät blogit vai mihin raja vedetään?

  Mielestäni blogilistan kannattaisi pysyä sellaisena kuin se nytkin on. Minkä määrittelee “roskaksi” on henkilöstä kiinni. Sensuuria en kannata missään muodossa.

 7. Ei voi olla totta, ehdottavatko ihmiset tosissaan sensuuria? Eihän edes laittomuuksista puhuminen ole sinänsä laitonta, paitsi jos paljastetaan liikesalaisuuksia tms. Elikkäns joku myöhempien aikojen Bukovski tai Miller voi ihan laillisesti nimetä bloginsa “Huume & Pillublogiksi” ja tarinoida siitä kuinka mahtavaa on snortata roinaa hutsujen anuksilta. Tietysti jos tämä on liikaa blogilistan perheystävälliselle imagolle, kannattanee perustaa varjoblogilista jossa saa avautua ihanvittumistävaan.

 8. Aikaisemmin oltiin kovasti sananvapauden puolesta mm. Tekijänoikeuslain kanssa, mutta nyt sitten ei enää ollakaan. Mitä ihmettä?

  Ketä sensuurin kannattajat koittavat suojella?

  PS. runkku
  PSS. Hähä, luittepa taas tuon TUHMAN sanan!

 9. Vai että on runkkublogi ja krapulablogi rumia nimiä. Sensuroidakin pitäisi.

  Itse olen huomannut huomattavasti rumempia, ja monella tapaa vaarallisempia nimiä paljonki.

  Ne kaikki alkavat lyhenteellä HS, ja jos ei niihin reagoida nopeasti ne tulevat leviämään syövän lailla.

 10. K-18 merkintöjen sijaan ehdotan jotain “Halinalle merkintää”. Halinallen voisi jokainen sellainen laittaa bloginsa tietoihin, joka menee varmasti takuuseen bloginsa puhtoisesta sisällöstä. Siis eräänlainen käänteinen sensuuri. Ja omiin tietoihinsa voisi laittaa ruksin että haluaa nähdä vain ja ainoastaan Halinalle-blogeja. Tai sulkea Halinalle-blogit maailmansa ulkopuolelle. Onnistunee keksillä aika helposti. Minä ainakin olisin iloinen jos pääsisin eroon neuleblogeista.

 11. Pingback: Jude Vihervaara nillittää » Arkisto » Käsityöblogien uusi kuningas

 12. Meillä Perkeleen Periskoopissa kovasti toivottaisiin, että sensuuriin ei lähdettäisi. Jos jonkun mielestä runkku on niin ruma sana, että sitä ei voi edes kirjoittaa, pelottaa miten kävisi esimerkiksi meille, kamalalle jumalanpilkkakirjalle “Saatana saapuu Moskovaan” tai nobelrunoilija Saint-John Persen tuotannolle. Eli lyhyemmin sanottuna: Haloo?

 13. Luin Runkkublogin, koska se oli eräänä päivänä listan kärjessä. Toiste sitä ei tarvitse lukea, koska se on tylsä. Joten turhaa vaivaa mokoman sensuroiminen. Blogien sensuroiminen muutenkaan ei maksa vaivaa, en lue muitakaan huonoja tai tylsiä blogeja kuin korkeintaan kerran. K-18 tai ei, ihan sama.

  Puolustan Runkkublogin oikeutta olla sensuroimattomana.

 14. Olen hämilläni. Admagistraattori saa toki poistaa Kokoon****linjan listalta mikäli sen katsotaan olevan turmioksi mielen hygienialle.

 15. Muutetaan Runkkublogin nimi enemmistön päätöksellä Autoerotiikkapalstaksi!

  Nimihän siinä vaan on tuhma (jos sitä vertaa esim. mun extra had-grotesk- porn-päreeseeni).

  Kyllä paljas, hyvin muodostunut nainen on aina katsomisen arvoinen….eh…

 16. Oli niin paljon kommentteja, etten jaksanut lukea loppuun, mutta ehkä se ei haittaa, jos toistoa tulee.

  Siis minulla ei todellakaan ole mitään runkkublogia vastaan. Ihmisten pitäisi muutenkin rentoutua ja runkata joskus ilman, että siitä aiheutuu turhia ahdistuksia. Sen sijaan elämässä on muutakin kuin runkkua, ja samoin bloginneassa. Itse voi toki määrittää listat miten tahtoo sivupalkkeihinsa ja kirjanmerkkeihinsä, mutta nythän kyse on kaiketi siitä, millaisena blogimaailma esittäytyy vasta tänne tutustuvien silmissä, jotka eivät blogilistaa pysty määrittämään itselleen sopivaksi.

  Minusta runkkaus on ihmiselle hyväksi, ihminen kun on seksuaalinen olento ja paljon jää hampaan koloon ilman orkkuja, mutta se on silti liian suppea aihepiiri keikkumaan ykkösenä koko ajan, kun niin paljon muutakin on. Kyllä minua taannoin vähän ärsytti jo neuleblogien valtava listahype ja nehän sitten itse asiassa ensimmäisenä tulivatkin suomalaisille tutuiksi.

 17. No hei, tehän teette listan kanssa täsmälleen kuten haluatte. Kysymys kuuluu tietenkin: kärsiikö lista enemmän siitä, että sieltä löytyy “rumannimisiä” blogeja vai siitä, että sieltä joillakin epämääräisillä, vain muutamalle ihmiselle aukeavilla perusteilla poistetaan joitain blogeja? Minulle vastaus on ensimmäinen.

  Lööppimaakarien mielestä on ok kertoa viisivuotiaalle lapselleni, että isä tappoi lapsensa aamupalapöytään. Pelkkä ajatus tämän asian selittämisestä lapselle nostaa palan kurkkuun. Siihen verrattuna ajatus runkku-sanan selittämisestä ei aiheuta minkäänlaista reaktiota, mikäli tätä asiaa jotenkin jostain lastensuojelunäkökulmasta ajatellaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *