Blogilistauutisia

Kansanliike Blogilistan tuoreiden palauttamiseksi on pantu merkille, eli räätälöin etusivua lähiaikoina. Yrittäkää kestää siihen asti… (onko tuo etusivu kenenkään mielestä kiva?)

Mutta sitten on tämä toinen asia: blogit, joilla on tuhma nimi, kuvausteksti tai sisältö. Olen jo saanut vaatimuksia Runkkublogin poistamisesta listoilta. Tuleeko Blogilistalla harjoittaa sensuuria? Mihin raja vedetään? Entäs jos listalle alkaa tulvia pornoblogeja? Onko “Krapulablogi” ruma nimi? Saako blogin kuvaustekstissä kiroilla? Lisätäänkö blogien tietoihin kohta “K-18” ja filtteröidään näkyvistä ellei käyttäjä nimenomaisesti toisin halua?

Kuulisin mieluusti mielipiteitänne.

[Lisäys: Muutin hieman etusivua, eli kokeillaan huomiseen asti etusivulla hieman uudella tavalla generoitua listaa. Kommentoikaapa.]

52 thoughts on “Blogilistauutisia

 1. Musta toi k-18 vois olla ok..mut mitä se takaa?
  Sit tulee mieleen noista jatkona jotku jo rankemmat tavarat.. miten suhtaudutaan laittomaan?

  Rajoja?

 2. En ole psykologiaa opiskellut sitten kouluaikojen, mutta sanoisin, että jos päädyt varustamaan blogeja K-18 -merkinnällä, niin se kannattaa ehdottomasti liittää vain sellaisiin blogeihin, missä ei varmasti ole mitään, mikä edellyttäisi ko. merkinnän käyttöä. Silloin ne, joita tuollainen sisältö mahdollisesti voisi vahingoittaa, hyppäävät kiltisti tuhmien, merkitsemättömien blogien yli ja lukevat vain niitä kilttejä, jotka on merkitty. Eikös se vähän näin yleensä toimi?

  Paluusta Tuoreet-listan käyttöön Blogilistan etusivuna olen iloinen. Mutta senhän sinä jo tiesitkin. :}

 3. Joku mahdollisuus filtteröidä varmaan olisi paras ratkaisu. Tosin kuka päättää mikä blogi on K-18 ellei omistaja siitä itse huolehdi? Sensuuri nyt on ylipäätään aika kauhistuttava ajatus ;-)

 4. Toiveemme on kuultu. Siitä kiitos ja syvä kumarrus sinulle, Sami.

  Mielestäni r****u-blogin kaltaiset “kirjoitukset” eivät kuulu listoille. (Mutta mähän oonkin tällainen vanha “tätsy” :)

 5. Täsmennys: K-18-leima olisi siis blogin omistajan itsensä asetettavissa. Ja jos joku tuhmailija ei sitä laita, blogilistan ylläpito laittaa sen omistajan puolesta. :-)

 6. Mikäli “Krapulablogi” koetaan rumaksi nimeksi, sensuroidaan listoilta luonnollisesti myös Mitvit ym? Tai ihan vain pelkästään Mitvit?

  Kaikki sujuu suunnitelmien mukaan…

 7. Mä arvasin että Vt on masinoinut tämänkin kampanjan. Hyvä yritys.
  Periaatteessa musta nimiä ja blogien sisältöjä ei saa sensuroida, vaikka kuinka päättäisit kriteerit, joita enemmistökin kannattaisi. Miksi jonkin kokoelman pitäisi noudattaa käytöstapoja tai edes olla satunnaisen kävijän silmiin sisäsiisti?
  Käytännössä taas asia on mulle aivan yhdentekevä. Mun puolesta voidaan vaikka vaihtaa kaikki nimet keksittyihin numerosarjoihin. Mut jotenkin tuli mieleen Tuomas Nevanlinnan kommentti siitä, miten kommunikointia ei voi perustaa sille, että välttelee toisten potentiaalisia ahdistuksen aiheita.

  Mutta sisältöjen osalta, siis jos sisältö on oikeasti k-18, silloin ymmärtääkseni rikoslakikin velvoittaa…palvelun ylläpitäjää?…toimimaan…kai siihen on käskyt jossain mitä pitää tehdä? Tai siis, ainakin kokonaan laittomat sisällöt pitää poistaa palvelimelta, olen ymmärtänyt ja muihin joku älytön kylläolen18v-napiska, josta vasta pääsee eteenpäin. Kuulostaa hankalalta.

 8. Musta sensuurille tai K18-huomautukselle ei ole ehkä tarvetta. Nyt ongelma on korostunut liikaa runkkublogin ollessa koko ajan etusivulla. Tuoreet-listalla sitä ei välttämättä edes huomaa, koska näytölle sopii muitakin blogeja. Vaikka siellä olisi muutama rumakin nimi, on valtaosa sitten kuitenkin tavanomaisempaa.

  Kiitos että palautteemme on huomioitu. :)

 9. Olen kyllä periaatteesta täysin tuollaista sensurointia vastaan. Niin kauan kun sivuilla / blogissa ei rikota lakia, ei ole syytä sensuroida mitään. Ketä tässä yritetään suojella?

 10. Joissain chateissesä ja messengeissä on käyttäjäkohtainen mahdollisuus sensuroida kenet tahansa. Mitäs jos blogilistan käyttäjä voisi poistaa blogeja listanäkymistään? meneekö liian raskaaksi säätämiseksi ja koodamiseksi?

  Mielestäni blogilistan ei tarvitse ruveta valvomaan sitä että lista olisi esim. “lapsiturvallinen”.

 11. Miksi Runkkublogi pitäisi sensuroida? Eihän siellä ole kuin linkkejä harmittomiin alastonkuviin. Kyseisen blogin ongelma ovat lähinnä jatkuvat haamupäivitykset, mutta se ongelma vaivaa monia muitakin blogeja.

 12. Joitakin voi tietysti nolostuttaa jos jossain blogissa avaudutaan runkkaamisesta tai ihaillaan viinan juontia tai irtosuhteita jne. Bogilistan ei pitäisi mielestäni mainostaa k-18 merkeillä “nolostuttavia” blogeja. Mikäli kyseessä olisi laittoman sisällön julkaiseminen, loppuu sen julkaiseminen kuitenkin viranomaisten toimesta.

 13. On ihan mukavaa, että kuka tahansa voi periaatteessa olla hetken listan kärjessä. Ihmiset ovat konservatiivisia ja mukavuudenhaluisia ja valittavat vaikka esim. tuoreet -lista on yhden napsautuksen päässä. Voihan sitäpaitsi säätää omaan selaimeensa minkä tahansa sivun aloituksivuksi. (Eihän muita aloitussivuja voi edes kuvitellaakaan kuin blogilistan!)
  Olet tehnyt hienoa kehittelytyötä. Blogilista palvelee monella tapaa. Minun ainakaan on aika vaikea kuvitella tällä hetkellä parannuksia. Yksi ihan sattumalta mieleen tullut on arpomalla saatu blogi, saman tyyppinen kuin blogger-palvelussa.

 14. Etusivu oli parempi, kun siinä oli ne tuoreet blogit, eli vasta päivitetyt. Onhan tuo muuten ihan kelvollinen. Siitä sensuurista: Johonkinhan se raja pitää vetää, mutta ei Runkkublogin eteen. Vähän taaemmas. Sitten kun alkaa blogissa olla jotain K-15-materiaalia, niin siihen se raja olisi hyvä olla. Ja sitten käyttäjät voisivat ruksata, haluavatko he nähdä tämmöisiä blogeja listalla. Tai sitten ei päästä listalle ollenkaan. Ehkä se olisi vähän yksinkertaisempaa. Monet top-listat, vaihtosysteemit yms. eivät myöskään hyväksy mitään K-15-/K-18-materiaalia.

 15. R*****blogin heittäisin jo estottomasti yli laidan, vaikken muuten mitään sensuurijärjestelmää kannatakaan. Krapula-johdannaiset eivät häiritse :>

 16. Jos sensuuria ruvetaan harrastamaan, voisiko listalta sensuroida samalla kaikki kristillisiä arvoja ja kukkahattutätitoimintaa nimellään tai olemuksellaan esilletuovat blogit. Ne kun loukkaavat MINUN elämänkatsomustani?

  Olen yllättynyt että tälläistä edes harkitaan, ettehän te ole tosissanne?

 17. Koirablogit pois listalta!

  Eivaa.

  Ei tuolla mitää filtteröintiä tarvita.. ainakaan toistaiseksi. Ellet nyt ole suunnittelemassa valtamediaa syleilevää hajutonta ja mautonta blogilistaa. Mistä HS:kin voisi uutisoida.

 18. …minä mitään tiedä tekniikasta, mutta pari ajatusta.

  Vanha etusivu oli parempi ja selkeämpi. Pidin siitä että tuoreet päivitykset näkyivät heti ensimmäisenä, paljon enemmän kuin nykyisestä muodosta (jossa tekstiä pamahtaa ruudulle mielestäni liian paljon).

  Ajatus sinänsä on hyvä, olisiko mitään jos vartin sisällä klikatuimmat blogit olisivatkin omalla palstallaan, jossa näkyisi esimerkiksi vain blogin nimi ja kuvaus?

 19. Heippa,

  itse laitoin alunperin blogiini K-18 merkinnän, mutta tosissaan se on vasta blogissa näkyvillä. Ajattelin, että listassa se kerää vain huomiota. Blogin nimenä Avain, ei kuulosta kovinkaan tuhmalta:) Toki luokitusten kautta aihealueista kiinnostuneet löytävät tiensä perille.

  Pidän itse uudesta etusivusta, jossa näkyy blogien luokitukset, olen löytänyt lisää kiinnostavaa luettavaa! Kiitos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *