Top, top, top, top, topiti top

Blogilistalla on nyt koekäytössä uusi versio top-listasta. Julkistan sen tässä vaiheessa vain täällä Pinserissä koska kyseessä on vielä koeversio meitä sisäpiiriläisiä varten ;-)

Tämä lista eroaa vanhasta siten, että siinä ei lasketa enää tilauksia vaan tällä kertaa ihan oikeita lukijoita. Lukijoiksi lasketaan ne, jotka klikkaavat blogiin johtavaa linkkiä Blogilistalla. Muista paikoista tulevat lukijat eivät siis ole mukana näissä tilastoissa (joka tarkoittaa myös sitä, että Net.nytin ja Digicameran tapaiset jättiblogit eivät automaattisesti pomppaa listan kärkeen). Kultakin lukijalta lasketaan vain yksi klikkaus, joten linkin jatkuva naputtaminen ei nosta blogia listan kärkeen.

Lista muistuttaa järjestykseltään paljolti vanhaa Top-listaa, mutta on paljon dynaamisempi. Top100:aan tai jopa top10:een nousu ei ole enää mikään harvinaisuus. Koska mukaan lasketaan vain seitsemän edellisen vuorokauden kävijät, blogi saattaa myös huomata tippuvansa listalla nopeasti jos sinne ei ole kirjoitettu hetkeen.

Tällä hetkellä lukemissa ovat mukana vasta edellisen 3 vuorokauden klikkaukset, eli lukijamäärät tulevat vielä kasvamaan.

Tämä on se tylsempi parista uudesta listasta. Toinen, lähiaikoina julkistettava lista pohjautuu Riitan ideaan “15 minuuttia maailmanmaineessa”. Siinä listalla komeilevat blogit, jotka ovat olleet pinnalla edellisen vartin aikana. Voin jo nyt luvata että lista aiheuttaa suoranaista riippuvuutta!

[Lisäys] Jotkut ovat ihmetelleet, miksi Blogilistan laskuri näyttää paljon pienempiä lukuja kuin Sitemeter ja muut senkaltaiset sivuille asennettavat laskurit. Tähän on useampi syy:

  • Listan laskuri laskee siis vain Blogilistan käyttäjät. Kävijällä ei tarvitse olla Blogilistan käyttäjätunnusta, myös satunnaiset käyttäjät lasketaan. Mutta kävijän tulee klikata Blogilistan sivuilla näkyvää linkkiä vähintään sen yhden kerran viikossa tullakseen lasketuksi.
  • Laskuri on ollut käytössä vasta kolme päivää. Kävijäluvut ovat siis vielä kasvussa.
  • Ja se tärkein syy: Blogilistan kävijälaskuri laskee kävijöitä, ei käyntejä. Suurin osa muista laskureista rekisteröi käynnit, eli jos ahkera lukija käy blogissa vaikkapa kerran jokaisena viikonpäivänä, Sitemeter tikittää 7 käyntiä. Blogilista sen sijaan laskee samaisen kävijän mukaan vain kerran.

23 thoughts on “Top, top, top, top, topiti top

  1. Tämä keskustelu opetti minulle kyllä taas uusia, ihmeellisiä asioita ihmisestä. Eipä ole tosiaan itselle tullut mieleen että pitäisi klikkauksiaan säästellä ettei vain väärä blogi pääsisi nousemaan listalla. Herran jestas.

  2. Nerokas lista, niille joita se oikeasti jaksaa kiinnostaa.

    Se ominaisuus, jota oikeasti kaipaan Blogilistaan on blogin tietoihin blogin tilaajien muita suosikkeja tai samankaltaisia. Sellainenhan oli jo Pinserissä aikoinaan, mutta nyt en ainakaan heti löytänyt sitä Blogilistasta.

    Tokihan luokituksella pääsee lähes samaan, mutta ei aivan.

  3. 7o-luvulla tuli aivan ihana sarja TV:stä, ratsutilan nuoret.Voisko sitä mitenkään lähettää uusintana!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *