Top, top, top, top, topiti top

Blogilistalla on nyt koekäytössä uusi versio top-listasta. Julkistan sen tässä vaiheessa vain täällä Pinserissä koska kyseessä on vielä koeversio meitä sisäpiiriläisiä varten ;-)

Tämä lista eroaa vanhasta siten, että siinä ei lasketa enää tilauksia vaan tällä kertaa ihan oikeita lukijoita. Lukijoiksi lasketaan ne, jotka klikkaavat blogiin johtavaa linkkiä Blogilistalla. Muista paikoista tulevat lukijat eivät siis ole mukana näissä tilastoissa (joka tarkoittaa myös sitä, että Net.nytin ja Digicameran tapaiset jättiblogit eivät automaattisesti pomppaa listan kärkeen). Kultakin lukijalta lasketaan vain yksi klikkaus, joten linkin jatkuva naputtaminen ei nosta blogia listan kärkeen.

Lista muistuttaa järjestykseltään paljolti vanhaa Top-listaa, mutta on paljon dynaamisempi. Top100:aan tai jopa top10:een nousu ei ole enää mikään harvinaisuus. Koska mukaan lasketaan vain seitsemän edellisen vuorokauden kävijät, blogi saattaa myös huomata tippuvansa listalla nopeasti jos sinne ei ole kirjoitettu hetkeen.

Tällä hetkellä lukemissa ovat mukana vasta edellisen 3 vuorokauden klikkaukset, eli lukijamäärät tulevat vielä kasvamaan.

Tämä on se tylsempi parista uudesta listasta. Toinen, lähiaikoina julkistettava lista pohjautuu Riitan ideaan “15 minuuttia maailmanmaineessa”. Siinä listalla komeilevat blogit, jotka ovat olleet pinnalla edellisen vartin aikana. Voin jo nyt luvata että lista aiheuttaa suoranaista riippuvuutta!

[Lisäys] Jotkut ovat ihmetelleet, miksi Blogilistan laskuri näyttää paljon pienempiä lukuja kuin Sitemeter ja muut senkaltaiset sivuille asennettavat laskurit. Tähän on useampi syy:

 • Listan laskuri laskee siis vain Blogilistan käyttäjät. Kävijällä ei tarvitse olla Blogilistan käyttäjätunnusta, myös satunnaiset käyttäjät lasketaan. Mutta kävijän tulee klikata Blogilistan sivuilla näkyvää linkkiä vähintään sen yhden kerran viikossa tullakseen lasketuksi.
 • Laskuri on ollut käytössä vasta kolme päivää. Kävijäluvut ovat siis vielä kasvussa.
 • Ja se tärkein syy: Blogilistan kävijälaskuri laskee kävijöitä, ei käyntejä. Suurin osa muista laskureista rekisteröi käynnit, eli jos ahkera lukija käy blogissa vaikkapa kerran jokaisena viikonpäivänä, Sitemeter tikittää 7 käyntiä. Blogilista sen sijaan laskee samaisen kävijän mukaan vain kerran.

23 thoughts on “Top, top, top, top, topiti top

 1. Nämähän vaikuttavat ihan hyviltä uudistuksilta. Ja mielenkiintoisilta, tosin itselleni tuo top-lista on tavallaan ollut aina “aivan sama” juttu, siis siinä mielessä monentenako blogini siellä on. Mutta mielenkiintoinenhan se on ja sieltä löytää helposti uusia ja mielenkiintoisia blogeja, jopa sen top100:n ulkopuolelta. :)

 2. Joo, hyvalta nayttaa. Minusta se paivittyvyys on aina ollut aliarvostettua joten on kiva etta sita painotetaan enemman.

 3. Noniin, vaikuttaa siis hyvältä. Mutta katsotaanpa onko kukaan eri mieltä :-)

  Makustelen tässä sitä, että olisiko tästä siitä Ainoaksi Oikeaksi Sisäpiirin Top-listaksi.

 4. Minä haluan vanhan listan! Tässä uudessahan joutuu päivittämään! Epistä! Lisäksi haamupäivittyvät blogit nousevat helposti, vai lasketaanko tässä vain uniikkeja kävijöitä?

  Oli miten oli, kyseessä on kuitenkin sisäpiirin juoni!

 5. Uniikkeja kävijöitä lasketaan, jep. Ja päivittääkin täytyy jos meinaa listalla pärjätä (muistelen lukijoiden valitelleen sitä, että jokin pitkään hiljaa ollut blogi keikkui korkealla listalla).

  Haamupäivitykset saattavat houkutella ihmisiä klikkaamaan, mutta toisaalta, usein haamupäivittyvässä saattaa tulla poika-joka-huusi-susi-ilmiö eivätkä lukijat aina klikkaakaan päivittynyttä blogia.

  Siihen, että onko kyseessä sisäpiirin juonittelua, en kommentoi mitään!!! :-)

 6. Jaahas, tämä laskuri näyttää epäsuosivan rankasti kaikkia K, L, M ja N -alkuisia blogeja. Tämä vahvistaneiksee päätöstä muuttaa kirotulla kirjaimella alkava päiväkirja P-alkuiseksi, jolla tuntuu olevan kaikissa laskureissa hyvät pisteet. ;)

  – panomeussin emäntä

 7. Molemmat uutuuslistat vaikuttavat vallan hyviltä. Luontainen vaatimattomuuteni estää minua kehumasta, että tällaistahan olen itsekin aina toivonut. On hyvä, että päivittyneisyydestä palkitaan, koska p. on blogien ominaispiirre kaikkien määritelmien mukaan. Hyvä keksintö, että kerran viikon sisällä käyminen lasketaan. Odotan myös Riitan addiktoivaa listaa; sehän tuo leikkimielisyyttä mukaan ja mahdollisesti edistää keskustelua.
  Jos minut joskus tavataan vielä purnaamasta listaa vastaan, minut saa heittää roskiin.

 8. Mä arvostaisin sellaista nakkulaa, jos on mahdollista toteuttaa millä voisi valita manuaalisen päivityksen. Itse ainakin kirjoitan harvemmin kuin teen säätöjä konehuoneessa ja välillä lista tuntuu hakevan päivitykset liiankin herkästi.
  Ja kun esim. domainin blogoslavia alla on viisi eri, itsenäistä blogia niin vaikkapa käyttökatkos serverillä aiheuttaa sen, että kaikki blogit näyttävät päivittyneen.

  Kiitos uudesta hottitottilistasta, se on hieno! Mites muuten se vanhojen listojen yhteydessä ollut beta “Sukulaiset” -lista, jäikö se kokeiluksi vaan vai onko sekin vielä joskus tulossa?

 9. P: Taidat olla ajatustenlukija, sillä juuri nuo kaksi ominaisuutta ovat viime aikoina pyörineet päässäni erityisen paljon. Eli kyllä, ne(kin) ovat tulossa kunhan sunnuntaikoodailija samik saadaan taas piiskattua puuhaamaan jotain muutakin kuin palavereita, duunidokumentteja ja höyhensaaria ;-)

 10. Mea: Eikai se P-suosinta NIIN ilmeistä ole? Ja niin kauhea vaiva kuin nähtiin oikeanlaisen kaavan keksimisessa… ;-)

  (olen joskus miettinyt, että pitäisikö Pinserin jäävätä itsensä noilta listoilta… mutta toisaalta, olen topismin uhri siinä missä muutkin).

 11. Pingback: Jude Vihervaara nillittää » Arkisto » Blogilistan uusi, entistäkin kilpailuhenkisempi Top-lista

 12. quote Sami “P: Taidat olla ajatustenlukija, sillä juuri nuo kaksi ominaisuutta ovat viime aikoina pyörineet päässäni erityisen paljon.”

  Treenivaihetta Sami, treenivaihetta. Seuraavaksi alan vaikuttamaan_ajatuksiisi. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki B-alkuiset blogit siirtyvät listan ykkösiksi.

  Ei vaan, tuli tuossa taannoin huomattua ennen jotain fiksauksia blogilistalla että kun vaihdoin alustaksi Textpatternin niin alkuun lista ei oikein sen päivityspingauksia huomioinut.

  Mikä loppujen lopuksi oli ihan hyväkin kun niin pystyi itse monitoroimaan sitä, mikä on oikeasti päivitys ja mikä ei. Se kun ei uuden kirjoituksen jälkeen kovinkaan iso vaiva ole käydä itse klikkaamassa “Tarkista päivitykset nyt”-namiskaa.

  Yksi kysymys vielä. Miksi listalla saman vuorokauden aikana päivittynyttä blogia on indikoimassa kirkkovene?

 13. Mä huomasin omassa blogi-luennassani heti muutoksen: aikaisemmin lueskelin mitä sattuu blogeja vapautuneesti top-listan, hakemistojen ja muiden kautta. Ei onnistu beta-listalla. En periaatteestakaan halua antaa arvokkaita klikkauksiani mille sattuu blogille, ja onhan tuolla niitäkin, joita satunnaisesti olen lukenut, mutta nyt pitää varmaan kaivaa blogien omat osoitteet esiin, etteivät saisi ansiotonta arvonnousua. Vai olenko mä ymmärtänyt laskuperiaatteen väärin? Sitäkin ihmettelin, että tämä uusi lista laskee päivittäisenkin kävijän vain kerran viikossa, siis vaikka blogi päivittyisi kerran päivässä? Jälkimmäinen lienee väärinymmärrys, kontekstistaan irroitettu selostus, mutta tuo ensimmäinen – ilmeisesti lukeminen on äänestämistä nykyisin. Minusta se ei ole parannus. Tai sitten olen ainoa värintunnustajaksi halajava =)

 14. heidi: Lukeminen on äänestämistä, totta tosiaan. Ja listahan laskee siis ihmisiä, ei klikkauksia, joten kerran ja sadasti klikanneet ovat samanarvoisia.

  Klikkamatta jättäminen “ansiottoman arvonnousun” välttämiseksi oli minulle uutta. Juuri tuo vapautunut klikkailu sieltä täältä on se, joka tarjoaa top-listan kärkikaartin ulkopuolisillekin mahdollisuuden tulla löydetyksi ja lähteä nousuun.

 15. Sama efekti täälläkin. Luen jo klikkaamalla todella paljon vähemmän blokeja koska en todellakaan halua äänestää ketään joka ei päivän pamaukseeni mahdu arvojensa, asenteidensa tms. takia. Se että niitä joskus seuraan pamaukseni ulkopuolelta liittyy taas ristiinviittauksiin ja milloin mihinkin ajantappoasiaan. uusiinkaan ei huvita tutustua.

 16. Eipä olisi tullut mieleen täällä arvostaa omia klikkauksia. Jos jonnekin blogiin lukemaan menen niin kyllä sille se klikkaus silloin kuuluu, oli sisältö helmeä taikka skeidaa.

  Sehän on vähän kuin pummilla matkustamista muuten ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *