Potter tilattu

Tämän vuoden juhannusviihde kesäviihde on taas taattu: ennakkotilaukseni uudesta Harry Potter -kirjasta “Harry Potter and the Half-Blood Prince” on nyt jätetty Amazoniin. Saitti osaa jo nyt ennakoida että pääsemme ahmimaan kirjaa 19.6. 19.7.

Britti-Amazonista tilaamisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Tilaukset tulevat kyllä nopeasti perille ja EU:n ansiosta niistä ei peritä lainkaan tullia. Huonona puolena on taas se, että ostoksiin lisätään suomalainen arvonlisävero. Erittäin paljon huonoutta on siinä, että saitilla näkyvät kirjojen hinnat ovat verottomia – alv lisätään summaan siis vasta ostosta maksaessa. Tämä saattaa tulla viattomalle shoppailijalle yllätyksenä. Myös postikulut täytyy ottaa huomioon.

Kymmenen punnan hintaiselle kirjalle tulee siis päälle viisi puntaa postikuluja ja tähän 1,20 puntaa arvonlisäveroa. Koko paketin hinnaksi saatiin £16,17 joka tekee yhteisvaluutassa vähän vajaat 24 euroa. Ainakin viimeksi Pottereita sai täällä joistain kaupoista tuohon samaan hintaan lähes heti julkaisupäivän jälkeen joten en voi juuri kehuskella säästäväni nettishoppailulla. Mutta saanpa ainakin kirjan kotiovelle kannettuna :-)

Pinseriin ahkerasti kirjoitelleille Potter-faneille muuten tiedoksi että kommentit ovat käytössä ja väittely voi jatkua entiseen malliin! :-)

Korjaus: Olin näemmä lukenut kuukausien nimet aluksi hieman väärin… eli juhannukseksi kirjaa ei vielä tule. :-)

29 thoughts on “Potter tilattu

 1. Mitenkäs tuosta tuommoinen loppusumma tulee? Kirjojen alv on 8% ja palveluiden, joksi myös postimaksu kaiketi luetaan, 22%. Näin summaksi saataisiin 10 puntaa * 1,08 = 10,80 + 5 puntaa * 1,22 = 6,10 eli yhteensä 16,90 puntaa.

  Merkinnässä on myös postikuluissa käytetty 8% alvia, jolloin summaksi tulee tuo 16,19 puntaa (15 * 1,08). Kenties britit eivät loppujen lopuksi ole täysin perillä suomalaisesta arvonlisäverosta. Tällä kertaa homma kuitenkin koitui kuluttajan eduksi ja säästöä syntyi 0,71 puntaa eli varsin merkittävä summa.

 2. Minäpä tilasin uusimman Harryn Play.comista. Ei tule tullia, ei tule postikuluja, tulee halvemmaksi. Suosittelen. Odotan innolla kesää!

 3. Ai Playssä on nykyisin kirjojakin? Ohhoh! Levyjä sieltä on tullut tilattua jo pitkään.

 4. Mitä sinä sanoa? Onko joku mennyt aikaistamaan julkaisua melkein kuukaudella vai sekoileeko toimittajasi? 16.7. on tähän mennessä ollut kaikkialla virallinen julkaisupäivä.

 5. Uh, taisinkin itse sekoittaa kuukausien nimet. June ja July alkavat molemmat J:llä :-)

 6. Hohhoh… ruhtinaalliset 7 kommenttia… potttterr rulettaa…

 7. miks täs pinseris ei käy kukaan?? ihan pöllöö… xD hoih…

 8. mut mäpä kirjotan niin paljo kommentteja et pääsen seuraavalle sivulle xD oon pälli älkää välittäkö :D

 9. no ei sitte jos ei… ei sitä kyl ihan noin taidettu sanoo… xD mut mä luulen et tää menee jo… ainaki toivottavasti täähän on jo 19. kommentti tietääkseni… ^^

 10. no voi pässit ei sitte! on mullaki hauskaa ajan vietettä xD toivon et tää ei haittaa ketään… eipä kyllä o ketään joka tulis kattoon… tää menee oon varma.. tai sitte en oo.. ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *