Älä käy Googklessa

F-Securen sivuilla on mielenkiintoinen analyysi sivustosta, joka pyrkii kaikin keinoin levittämään roskaohjelmia käyttäjien tietokoneille. Sivuston nimi “Googkle.com” houkuttelee sisään uteliaiden lisäksi myös pienen kirjoitusvirheen tehneitä. Jos pahaa-aavistamaton käyttäjä joutuu näille sivuille, hän saa koneelleen suuren määrän troijalaisia loisohjelmia erilaisten selaimen tietoturva-aukkojen kautta.

Noilla sivuilla käyminen vastaa turvallisuudeltaan suurinpiirtein öistä paljasjalkaista kävelylenkkiä Central Parkissa timanttikoruihin pukeutuneena. Älä siis käy Googkle-sivuilla, edes uteliaisuuttasi! Hyvin kuvaava oli F-securen varoituksessa ollut loppukaneetti: heidän virusskannerinsa tunnistaa “suurimman osan” tuolta sivustolta koneeseen työntyvästä roskasta.

12 thoughts on “Älä käy Googklessa

 1. Eikä kannata kirjoittaa väärin myöskään hotmail-osoitetta. Yksi ylimääräinen s ja koneesi on täynnä Adware ohjelmia. Been there, done that. Onnekseni Nortonini ja Adawareni kykeni selviytymään syöpäläisistä.

 2. Minäkin kävin. Macilla ja Safarilla ;)
  Jonakin päivänä se ensimmäinen virus varmasti napsahtaa mäkistien nilkkaankin, joten ei ehkä kuitenkaan pitäisi tuudittautua liikaa turvallisuuden tunteeseen.

 3. Kyllä mäkistit sitten hämmästyvät kun ensimmäinen osx-virus alkaa levitä. Kenelläkään ei ole virusskanneria tai muuta tuholaistorjujaa. Älkää ylpistykö liikaa!

  ps. Meilläkin on mäkki. Saako siihen edes mitään skannereita?

 4. Onhan sille. McAfeen Virex ja Sophoksella on joku. Nortonin antiviruskin taitaa löytyä, jos en ihan väärin muista.

 5. Toki macille löytyy skannereita, kyllä ne virukset ja madot pysyvät saastuneissa tiedostoissa ihan samalla tavalla, liikuttelee niitä millä käyttiksellä tahansa – ei siis virusten vähäinen määrä mac-käyttiksille ole mikään syy olla tekemättä niille virusskannereita.

 6. Virexin saa .mac jäsenetuna.
  En varmaankaan pärjäisi enää ilman .mac synkkausta ja erittäin tärkeiden dokumenttien varmistusta iDiskiin. Loput tärkeät dokumentit siirtyvät omalle palvelimelleen toisaalla, mutta koskaan ei voi olla liian varovainen.

 7. Joo, kyllä tässä joku päivä OS X:n käyttäjätkin huomaavat hymynsä hyytyneen ja koneiden infektoituneen. Mutta eletään sitä ennen kuin viimeistä päivää.

  oo|oo: Harmaantuu? Ei kuule harmaannu eikä harvene. Kasvaa tuuheana ja kiiltävänä!

 8. Mites kaikilla on mäkki käytössä :o Täällä on käytössä GNU/Linux eikä ole mitään ongelmia vielä ollut. Mikä olisikaan houkuttelevampaa kuin kielto “Älä siis käy…” Mikä tuon sivuston osoite on? Pitää käydä kokeilemassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *