Pinseri päivittyy

Hyvät lukijat, kuten jo huomasittekin, Pinseri on muuttunut sitten viime näkemän. Vanha bloggaussofta on nyt päivitetty tuliteräksi WordPressiksi ja ulkoasuakin on muokattu hieman.

Tärkein muutos tässä uutuudessa on se, että kommentit toimivat taas! Toivon mukaan roskapostittajien hyökkäykset eivät saa tätä ohjelmistoa polvilleen samalla tavalla kuin vähän aikaa sitten. Spammin estämiseksi kaikki sellaiset kommentit, jotka sisältävät linkin joutuvat käymään läpi hyväksymisprosessin. Älkää siis ihmetelkö, jos kommenttinne eivät tule heti näkyviin.

Myös Blogilistaa pari päivää vaivannut Blogspot-ongelma on ratkennut – ohjelmistot pystyvät taas lataamaan päivitystietoja Bloggerilla tehdyistä blogeista. Nähtävästi Bloggerilla saivat korjattua mystiset vikansa.

Blogilista toimii siten, että jos jokin blogi alkaa antaa latausvirheitä, listan tarkistusohjelmisto harventaa automaattisesti tarkistusväliä. Sen vuoksi lähes kaikkien Blogspotissa sijaitsevien blogien tarkistusväli on tällä hetkellä noin vuorokauden mittainen. Joillain blogeilla seuraava tarkistuskäynti saattaa siis venyä jopa huomisen puolelle. Tällaisiin tilanteisiin on tehty Blogilistan “Lataa nyt” -painike. Jos tiedät että Blogspotissa sijaitseva blogi on päivittänyt tietojaan viikonlopun aikana, mene blogin infosivulle, klikkaa “Lataa nyt” -linkkiä ja Blogilista käy tarkistamassa päivitykset saman tien. En tee tätä automaattisesti kaikille Blogspot-blogeille, koska läheskään kaikkiin ei ole kuitenkaan kirjoitettu viikonlopun aikana.

Saan postissa paljon kysymyksiä Blogilistaan liittyen mutta valitettavasti sähköpostilaatikkoni natisee edelleen liitoksissa enkä ole ehtinyt vastaamaan kuin murto-osaan minulle tulleesta postista viime aikoina. Tiedän, että monet tuttavat ja ystävätkin ovat jääneet ilman vastausta – sorry! En yritä vältellä teitä.

Blogilistan kaupallistaminen ei ole valitettavasti tuonut käyttööni koodariorja-armeijaa, joten listan lisäominaisuudet ovat edelleen tulossa hitaasti mutta varmasti, kunhan oikeilta töiltäni ehdin. Blogilista.fi:hin on tulossa top-lista, mahdollisuus hakea kadonnut salasana, tiedotearkisto, ohjeistus ja paljon muuta. Bloggaajaveroa, sisältösensuuria ja pakollista tekstimainontaa käsittelevät ehdotukset täytyy hyväksyttää Evil Megacorporation Oy:n hallituksessa. joten ne vähän kestävät. ;-)

43 thoughts on “Pinseri päivittyy

 1. Huomenta Marleena!

  Olen lähettänyt DNA:n tukipalveluun postia ja mm. linkin tähän Pinserin keskusteluun. Tehokkainta on, jos moni ottaisi yhteyttä, niin ongelman laajuus havaittaisiin. Tuolla on kuitenkin ylempänä keskustelussa jokin suomi.com-yhteys, joka on myös pimeänä.

  Ei toimi minullakaan yhteys vähimmässäkään määrin, enkä pääse edelleenkään yhteenkään blogspotin blogiin. Lukijamääränikin alkaa jo tippua… ;( Taidan luopua suosiolla rakkaasta blogistani.

 2. Pakko purkaa tätä pahaa mieltä jonnekin, kun ei omaan blogiin pääse. Lähetin viestiä Dnalle, mutta eivät ole vastanneet saati tehneet asialle vielä mitään.

  Päätin aamulla kokeilla blogin luomista Vuodatukseen. Sainkin sen tehtyä, kunnes parikymmentä minuuttia sitten jämähti koko saitti. Eli enää ei sinnekään pääse enkä pysty avaamaan yhtään vuodatus.net -päätteistä blogia BlogSpotin lisäksi. Kaikki muut saitit toimivat aivan nopeasti ja normaalisti. Eli terveisiä vaan tutuille blogosfäärissä :-)

  Onko linjoilla ketään, joka voisi auttaa kun kaikki mahdollinen on tehty?

 3. Blogspotin yksi ongelma on myös se, että Suomen aikaa iltaisin ja viikonloppuisin linjoilla tuntuu olevan älyttömästi ruuhkaa ja kaikki Bloggeriin liittyvä latautuu käsittämättömän hitaasti. Koko Amerikka on ilmeisesti silloin linjoilla. Näin arkiaamuisin tilanne on parempi.

 4. Köh.. nyt on ihan pakko mainostaa. Kaupallisuusvaroitus!!

  Typepad toimii oikein hienosti ja Blogilistan asiakkaat saavat yhden kuukauden sijasta jopa kolmen kuukauden kokeilukäytön ilmaiseksi. Klikkaa mainosta Blogilistan sivuilta.

  :-)

 5. Samille tiedoksi: Päivitin blogini eli kirjoitin sinne päivällä noin klo 13 enkä tehnyt sitä omalla laajakaistan tarjoalla. Vieläkään Blogilista ei ole Kesiä ja talvia löytänyt eli päivittänyt.

  Eli näissäkin yhteyksissä Blogilistan ja Bloggerin välillä pätkii. Tarttee nyt mennä kotiin ja katsoa, mikä tilanne on Dnalla.

 6. Minun Blogger-blogini taas päivittyi kerran viime yönä, mutta sen jälkeen ei edes lataa-toiminnon käyttäminen ole auttanut. Muutamat ei-bloggaajat ovat myös valitelleet, etteivät pääse lukemaan Bloggerin blogeja lainkaan.

  Kiusa se on pienikin kiusa. En millään viitsisi vaihtaa palvelua, kun olen jo niin pesiytynyt tuonne omaan kolooni…

 7. Turisti näyttää vaihtaneen palvelua. Ongelmana ovat kuvat, jotia paljon käytän. Tuskin siitä apua on, mutta herjasin bloggeria ja käskin niitä tunareita nostamaan sukkansa. Näyttivät selittävän jotakin 1500 sanaa minuutissa, mutta mitään tolkkua en saanut, koska minulla on myös kotiongelmia (remontti) enkä jaksanut jäädä lukemaan. Ehkä pitäisi mennä takaisin ja herjata vähän lisää.

 8. Itselleni blogger ja blogspot sivustot toimivat VAIN jos käytän ulkomaalaista välityspalvelinta http-osoitteille.
  http://atomintersoft.com/products/alive-proxy/proxy-list/

  Muuten tuloksena on samainen koodinpätkä kuin muilla.

  Ja minun ISP’nä on TikkaMedia, joten tuskin on palveluntarjoajasta kiinni. Lähetin Blogger-supporttiin mailin aiheesta jo muutama päivä sitten. Vastatusta ei tietenkään ole kuulunut.

 9. Tulin kotiin, missä edelleenkään ei aukene mikään .blogspot -loppuinen blogi eikä pääse Bloggerin aloitussivulle saati omaan blogiin. Töissä se onnistui, koska eri palveluntarjoaja. Eikä Kesät talvet ole päivittynyt Blogilistalla, vaikka kirjoitin jo klo 13.

  Kaikki on kokeiltu (sivuhistorioiden ja evästeiden tyhjennykset, eri selaimet,…) Bloggerille lähetin töistä viestiä, samoin Dnalle – ilman vastauksia. Anteeksi tämä valitus Pinserissä, mutta kun tämä on niitä ainoita paikkoja, joihin pääsen. Täytyiskö muuttaa työpaikalle, jotta voisi lukea muiden blogeja :-)

  Varmuuden vuoksi loin toisen blogin vuodatukseen samalla alkuosalla kuin blogspotissa. Mutta eihän se auta tässä interblogismissa, kun ei pääse muita lukemaan, nyyh.

  Hermot meni jo aikoja sitten, mutta ei tässä kuitenkaan itku auta. Jääpä aikaa työnteolle ja kotitöille…

 10. Ei toimi minullakaan Bloggerin blogit vieläkään. Tein Vuodatukseen jo varablogin (Näillä lehdillä), mutta kovin hitaasti siellä kuvat kelasivat. Katsotaan nyt, saako se vettä myllyynsä ja siivet alleen. Kenties. Pidän kyllä enemmän Bloggerin visuaalisesta näkymästä. No, saahan ihmisellä olla varablogikin. :)

  Suoraan sanottuna – hymyilen vinoon, kun jokuset kehtaavat valittaa päivityksiensä takkuamisia. Mitä himputin väliä päivityksillä ja sijoituksilla on! Kun blogi toimii, siinä on syytä onneen. Sisältöhän kai pääasia on, vai..

 11. pcm266:lle vielä kysymys

  Olen ymmälläni tuon antamasi osoitteen edessä. Kun klikkasin sen, en tiedä miten jatkan päästäkseni blogspotin blogiini..

 12. Noo… minulle ei sijoituksilla ole väliä, mutta päivittymistä kaipailen siksi, että a) jos minun blogini ei päivity, eivät todennäköisesti niin tee monet muutkaan ja b) ainakin minä haluaisin lukea lempparini selaamatta niitä kaikkia kaiken varalta läpi.

  Niin hyvälle tässä on opittu ;).

 13. Illuusia, sinun täytyy valita jokin välityspalvelin antamastani linkistä ja käyttää sitä selaimesi asetuksissa. En voi välityspalveimen käyttöön otosta antaa tarkempaa ohjeistusta kun jokainen surffailee vähän eri selaimella, selaimen asetuksista löytyy. Surffatessa proxyllä (välityspalvelimella) pääset bloggeriin normaalisti. Muista tosin ottaa välityspalvelin pois käytöstä jos vierailut muilla sivuilla, ei ole nopeinta touhua.

 14. Mulla on bloggeri koko ajan toiminut ihan hyvin. Päivittämään olen päässyt jne, mutta perjantain jälkeen blogilista ei ole huomannut päivitystä. Olen painellut “lataa nyt” nappia sen kymmenen kertaa, mutta ei kun ei. Kaikki blogspot sivutkin näkyvät ja toimivat oikein mallikkaasti.

 15. Vika vaikuttaisi olevan TELENOR:in ja/tai Googlen yhdysliikenteessä Lontoon LINX:issä. Huomattavan monen DNA palveluita myyvän FINNET yhtiön liikenne Googlen suuntaan kulkee sitä kautta.

  Internet särkyy aina välillä ja todellista vikaa on joskus vaikea paikantaa.
  Ei tuo nytkään ole varma tieto, lähinnä “koulutettu arvaus”

 16. Vika ilmeisesti tosiaan on Telenorin tai Linxin liikenteessä, sillä sain viimein (ahdistelun jälkeen) vastauksen kysymykseen “Mitä aiotte tehdä asialle?” dna:lta:

  “Emme vastaa koko runkoreitistä, joten odotamme, että saavat kuntoon. Näistä on mennyt tieto jo eteenpäin, ja tuskin Finnet on ainoa operaattori, joka ohjataan tuohon (LINX) palvelimeen. Toivottavasti alkaa kohta toimimaan.”

  Niin että nyt sitten vaan toivotaan, toivotaan – sitäkin, ettei Pinserin väki hermostu kommenttilaatikon blogspot-rähinästä :-)

 17. Kiitos teille, jotka olette ottaneet selvää DNAn touhuista! Ja kiitos Samille, joka antaa meidän “avuttomien” käydä Blogspot-keskustelua täällä.

  Uutispimento jatkuu Kesissä ja talvissakin – jo neljättä päivää.

 18. Kiitos Matille infosta. Pidetään peukkuja, että blackout poistuisi ja ihminen pääsisi blogilleen. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.