Pinseri päivittyy

Hyvät lukijat, kuten jo huomasittekin, Pinseri on muuttunut sitten viime näkemän. Vanha bloggaussofta on nyt päivitetty tuliteräksi WordPressiksi ja ulkoasuakin on muokattu hieman.

Tärkein muutos tässä uutuudessa on se, että kommentit toimivat taas! Toivon mukaan roskapostittajien hyökkäykset eivät saa tätä ohjelmistoa polvilleen samalla tavalla kuin vähän aikaa sitten. Spammin estämiseksi kaikki sellaiset kommentit, jotka sisältävät linkin joutuvat käymään läpi hyväksymisprosessin. Älkää siis ihmetelkö, jos kommenttinne eivät tule heti näkyviin.

Myös Blogilistaa pari päivää vaivannut Blogspot-ongelma on ratkennut – ohjelmistot pystyvät taas lataamaan päivitystietoja Bloggerilla tehdyistä blogeista. Nähtävästi Bloggerilla saivat korjattua mystiset vikansa.

Blogilista toimii siten, että jos jokin blogi alkaa antaa latausvirheitä, listan tarkistusohjelmisto harventaa automaattisesti tarkistusväliä. Sen vuoksi lähes kaikkien Blogspotissa sijaitsevien blogien tarkistusväli on tällä hetkellä noin vuorokauden mittainen. Joillain blogeilla seuraava tarkistuskäynti saattaa siis venyä jopa huomisen puolelle. Tällaisiin tilanteisiin on tehty Blogilistan “Lataa nyt” -painike. Jos tiedät että Blogspotissa sijaitseva blogi on päivittänyt tietojaan viikonlopun aikana, mene blogin infosivulle, klikkaa “Lataa nyt” -linkkiä ja Blogilista käy tarkistamassa päivitykset saman tien. En tee tätä automaattisesti kaikille Blogspot-blogeille, koska läheskään kaikkiin ei ole kuitenkaan kirjoitettu viikonlopun aikana.

Saan postissa paljon kysymyksiä Blogilistaan liittyen mutta valitettavasti sähköpostilaatikkoni natisee edelleen liitoksissa enkä ole ehtinyt vastaamaan kuin murto-osaan minulle tulleesta postista viime aikoina. Tiedän, että monet tuttavat ja ystävätkin ovat jääneet ilman vastausta – sorry! En yritä vältellä teitä.

Blogilistan kaupallistaminen ei ole valitettavasti tuonut käyttööni koodariorja-armeijaa, joten listan lisäominaisuudet ovat edelleen tulossa hitaasti mutta varmasti, kunhan oikeilta töiltäni ehdin. Blogilista.fi:hin on tulossa top-lista, mahdollisuus hakea kadonnut salasana, tiedotearkisto, ohjeistus ja paljon muuta. Bloggaajaveroa, sisältösensuuria ja pakollista tekstimainontaa käsittelevät ehdotukset täytyy hyväksyttää Evil Megacorporation Oy:n hallituksessa. joten ne vähän kestävät. ;-)

43 thoughts on “Pinseri päivittyy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *