Vuoden luontokuva

Vuoden luontokuva 2005 -valinta herättää varmasti tänäkin vuonna mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Jotkut pitävät, jotkut taas haukottelevat itsensä tärviölle. Minun huomioni kiinnitti maininta “kuva on otettu tavallisella digitaalisella pokkarikameralla”. Tämä antaa rohkaisevan viestin kaikille valokuvauksen harrastajille – palkinnoille pääsyyn ei tarvita usean tonnin ammattilaisvehkeitä. Hyviä kuvia saa aikaan vaikka kännykkäkameralla kunhan etsimen toisella puolella on tarpeeksi omistautunut harrastaja. Joten hus ottamaan niitä kuvia! Valokuvausta oppii vain valokuvaamalla.

24 thoughts on “Vuoden luontokuva

  1. Luultavasti vuoden luontokuva aiotaan politisoida samaan tyyliin kuin esim. euroviisut. Valintaa ei en tehd taiteellisin perustein, vaan poliittisin. Slittv ja surkeaa, mutta toivon, ett ensi vuonna voitaisiin sitten taas palata jrkeen.

  2. Hauska lukea nit kommentteja. Se on hyv, ett asioista paremmin tietvt psevt tllkin kertomaan kuinka hyvi kuvia pitisi ottaa. Joukossa on todennkisesti valokuvausta opiskelleita, jotka ovat jmhtneet valokuvauksen sntihin, ja roppakaupalla harrastelijoita, jotka ovat lukeneet jostain valokuvaustermist ja hokevat niit kuin mantroja.

    Mielestni kuva on hyvin oivallettu mutta ei se kyll minussakaan mitn suuria tunteita hert. Onneksi Vuoden luontokuva -kilpailu ei kuitenkaan ole urheilua, jossa trkeint on vain se kenell lent keppi pisimmlle. Vuoden luontokuvan ei missn nimess edes tarvitse olla “paras” kaikista kuvista. Kilpailu tytt paljon paremmin tehtvns, jos voittajiksi valitaan erilaisten ihmisten ottamia erilaisia kuvia teknisten (tai edes taiteellisten) taidonnytteiden sijaan.

    Sepesuden kommentti kiteytti hyvin asian: “On vain hyv, ett nm eri nkemykset ja niiden ansioiden painoarvo vaihtelevat vuosittain.”

    (henkilkohtainen valintani olisi ollut Stenbdan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *