Pari päivää meni kuin siivillä

Keskiviikkona päivällä sain rompun, jossa olivat niskastani tiistaina napatut magneetti- ja röntgenkuvat jpeg-kuvina. Wow, nykyaikaista! Kiroiltuaan rompun kummallista web-käyttöliittymää ja katseltuaan kuvia lääkäri antoi tylyn tuomion. “Menet samantien yliopistollisen keskussairaalan ensiapuun”. Olin ällistynyt – en tuntenut itseäni niin sairaaksi. Se ei ollutkaan pöpö.

Torstai. Nukutusaine juoksi kämmenselästä päähän kahdessa sekunnissa ja poltteli tullessaan. Silmissä sameni. Ehdin ajatella puoli ajatusta ja sitten tuli pimeys. Kirurgi kävi toimeen ja korvasi auki purskahtaneen välilevyn muovilla. Jos olisin saanut valita, olisin ottanut titaania – metallilevy niskassa olisi kuulostanut miehekkäältä. Parin tunnin päästä herätys tuntui samalta kuin olisi ottanut nokoset sohvalla (“koska syödään?”).

Perjantai. Taas kotona! Niska tuntuu suhteellisen normaalilta, mutta en oikein vielä osaa olla sen kanssa. Entäpä jos hajotan sen vääränlaisella liikkeellä? Lääkäri lohdutti että näin ei ole tapahtunut vielä kenellekään. Tietokoneen kohtuukäyttö sallittua (lääkärikin lukee Pinseriä: “ei sitä voisi sinulta kieltää”). Suuret propsit lääkäreille ja hoitajille.

Onneksi en luvannut deadlinea blogilistalle.

22 thoughts on “Pari päivää meni kuin siivillä

 1. Uijui, kuulostaa kipelt… Kuinka vlilevy voi purskahtaa niskasta auki? Joka tapauksessa: pikaista paranemista!

 2. Aika rajua. Koita parantua joutusasti! (Sairaslomalla onkin sitten hyv aikaa vnt blogilistaa.. ;)

 3. Pullistunut vlilevy lienee liki kansantauti Suomessa. Purskahtaminen kuvaa parhaiten sit millaisen ksityksen itse sain tuon kiusankappaleen kyttytymisest.

  Kiireellisen tuosta hommasta teki se, ett pullistuman tiell sattui olemaan hermoja.

 4. Huh huh. Paranemisia. l niiss turhanaikaisissa blogilistasdiss uutta niskaasi vaaranna.

 5. Antti-Juhani: kun kivun lisksi raaja tai lihas lakkaa toimimasta odotetulla tavalla (et esim. pysty nostamaan kttsi), on aika menn lkriin. Nin kvi siis minulle.

 6. Hehe, Samik vaan runoilee monimutkaisia ja mielikuvituksellisia selityksi blogilistan viipymiselle ;-)

 7. h, onhan se teflonkin muovia ja se on kuitenkin aika kewl ainetta kyborgille. “Teflonkuorrutettu kntvarteni vsht” on paljon paremman kuuloista kuin “on toi niska vhn pipi”.
  Koitas parannella itsesi – parempi blogilista kevll kun ptnt menoa!

 8. Varo ettei p putua. Syksymmll piti mietti tohtorilla kynti kun kdet olivat jatkuvasti puuduksissa. Olinkin sitten vaan kieroon kasvanut ja niksautus ehjsi. Ei sitten laitettu uutta osaa avaruusmateriaaleista, ehk parempi niin.
  Tervehdyst.

 9. Parane pian Sami.

  Mulla on ollut mys niska- ja pnsrky. Johtuu ainoastaan tst netissroikkumisesta.

 10. Estottomasti pikaista paranemista! Onneksesi tuo diagnoosi osui kertalaakista oikeaan – itsellni vaati huomattavaa jrpisyytt ja vntmist. Muistekee nuoremmatkin reippailla riittvsti ;)

 11. Vai ett vlilevy… tietisipp mit ne sinne oikein asensivat..

  Nyt sinut voidaan paikalliostaa mist tahansa tmn “leikkauksen” jlkeen.

  Pinseri net uhkaa maailman mediamahteja, ja tahtoivat sinut talutusnuoraansa.

 12. Hei Samik,
  millainen mahtaa olla tuollaisen operaation jlkeinen hoito niskalle?
  Tytyyk sit pit liikkumattomana niskatuen avulla vai pinvastoin liikuttaa oikein urakalla? Onko siin srkyj, srkylkityst, fysikaalista hoitoa myhemmss vaiheessa ?
  Terveisin nimimerkki “koko ylkroppa purskahtamistilassa”

 13. E.K: operaation jlkeen tulee el aika normaalisti. Niskatukia ei tarvita eik niit edes suositella. Pt tulee liikutella kuten tavallisesti, mutta niskan riasentoja ja erityisesti pitklle taaksepin taivuttamista tulee vltt.

  Tiettyj rajoituksia on: ei saa nostaa mitn yht kiloa raskaampaa, samoin kkiniset liikkeet ja raskaat tyt ovat kiellettyj. Lumenkolauksen, kauppakassien kantamisen ja Totin ulkoiluttamisen hoitaa siis tammikuussa Riitta. Makuulle tulee asettautua varovasti.

  Tietokonetta saa kytt ja autolla ajaa, mutta istuma-asentoon tulee kiinnitt huomiota. Kytnnss koneen ress jaksaa olla vain pienehkj hetki kerrallaan, sitten tytyy taas kert voimia.

  Toipuminen ja sairasloma kest kuukauden verran.

  Lihassrky ja arkuutta on jonkin verran, mutta ei mitn sellaista jota ei buranapilleri pystyisi hoitelemaan.

  Fysioterapiaa tarvittaneen vaurioituneen hermon tervehdyttmiseen, mutta sen tarvetta tutkiskellaan sitten myhemmin.

 14. Kiitos vastauksesta:) Nuo tuntuvat oikeinkin inhimillisilt ja jrkevilt hoito-ohjeilta.
  Pikaista toipumista.

 15. miss digikuvantamista harrastetaan on mahdollista kyll tosiaan saada kuvat cd:ll. ja toisinaan vanhat filmikuvat muutetaan digimuotoon. terveyskeskuksissa tt huvia vhemmin – sairaaloissa eneneviss mrin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *