Pari päivää meni kuin siivillä

Keskiviikkona päivällä sain rompun, jossa olivat niskastani tiistaina napatut magneetti- ja röntgenkuvat jpeg-kuvina. Wow, nykyaikaista! Kiroiltuaan rompun kummallista web-käyttöliittymää ja katseltuaan kuvia lääkäri antoi tylyn tuomion. “Menet samantien yliopistollisen keskussairaalan ensiapuun”. Olin ällistynyt – en tuntenut itseäni niin sairaaksi. Se ei ollutkaan pöpö.

Torstai. Nukutusaine juoksi kämmenselästä päähän kahdessa sekunnissa ja poltteli tullessaan. Silmissä sameni. Ehdin ajatella puoli ajatusta ja sitten tuli pimeys. Kirurgi kävi toimeen ja korvasi auki purskahtaneen välilevyn muovilla. Jos olisin saanut valita, olisin ottanut titaania – metallilevy niskassa olisi kuulostanut miehekkäältä. Parin tunnin päästä herätys tuntui samalta kuin olisi ottanut nokoset sohvalla (“koska syödään?”).

Perjantai. Taas kotona! Niska tuntuu suhteellisen normaalilta, mutta en oikein vielä osaa olla sen kanssa. Entäpä jos hajotan sen vääränlaisella liikkeellä? Lääkäri lohdutti että näin ei ole tapahtunut vielä kenellekään. Tietokoneen kohtuukäyttö sallittua (lääkärikin lukee Pinseriä: “ei sitä voisi sinulta kieltää”). Suuret propsit lääkäreille ja hoitajille.

Onneksi en luvannut deadlinea blogilistalle.

22 thoughts on “Pari päivää meni kuin siivillä

  1. Moro Samik. Mulla ei vissiinkn sama juttu, muutama piv sitten sain vastauksen lekurilta niskan magneetista, ahtaumat levyjen 3-6 vliss. Mitn ei saa tehd, leikata ei voi, on kuulemma liian vaarallinen juttu. Voi leikkauksessa kuulemma neliraajahalvaannuttaa tai pahempaa. Kysyin, mit tehdn. Sanoi ettei voi oikein muuta tehd kuin el eteenpin, ja saattaa tehd kipujen lisksi “halvaannuttavia oireita”..mitenhn tuonkin nyt tulkkaisi..niska ollut pari vuotta enemmn tai vhemmn kipe, ei kuitenkaan tension neck. Eli kipu sijoittuu tietylle alueelle. Laittoi kuitenkin lhetteen fysikaaliseen, saavat hieroa lihaksistoa rennommaksi, tosin selk ja niska kuulemma jtettv rauhaan. Neiti ei kovin iks ole…harmittaa, 2009 maaliskuun loppuun mraikaisella tk-elkkeell. Miten, onko kellekkn tuttu juttu?

  2. Juhani: osanottoni, kuulostaa hankalalta. Halvaannuttavat oireet lienevat sitten niit mit minullakin oli aikoinaan: itse en pystynyt nostamaan ktt vaakatason ylpuolelle.

    Tilanne oli muuten sama viel parisen kuukautta leikkauksen jlkeenkin mutta ksi saatiin toimimaan sit ahkerasti jumppaamalla (kvelytin sormia yls ja alas oven karmia pitkin).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *