Vuoden 2010 säätilasto

Kirjoittaja Sami, 2.1.2011

Pinserin sääaseman tilastot vuodelta 2010 ovat nyt valmistuneet. Vuoden keskilämpötila oli +3.8C, kokonaisen asteen kylmempi kuin 2009 (+4.8C). Tänä vuonna tehtiin uusia lämpöennätyksiä – 29.7.2010 mitattiin vuoden korkein lämpötila +35C. Matalin mitattu lämpö oli viime tammikuun 6. päivänä saavutettu -27.4C. Alemmaskin olisi ehkä päästy mutta valitettavasti anturi oli rikki kylmien joulunpyhien aikana :)

Tuuli ei näillä nurkilla viihdy, sillä vuoden kovin tuulenpuuska puhalsi meillä vaivaiset 11.1 m/s. Nautimme harjujen ja jämäköiden mäntyjen tarjoamasta tuulensuojasta. Muistutettakoon, että mittaukset ovat kaukana virallisista sillä anturien sijoitus ei noudata minkään maailman standardeja.

Tähän mennessä alkutalvi on noudattanut hyvin alkusyksystä esittämääni toivetta – komea ja kirpeä syksy, lyhyt pimeä ja märkä kausi ja sitten lumi maahan ja jatkuvaa pikkupakkasta. Pakkanen on vain lipsahtanut hieman liian kylmäksi. Lopputalveksi esitän täten toiveeksi enimmäkseen pikkupakkasta (1-5 astetta) muutaman kirpeän pakkaspäivän säestämänä. Suojasäällä ei niin väliä. Vain kohtuudella lunta (ei katonkolausta), nopea lumien sulaminen maaliskuun puolenvälin tienoilla ja siitä sitten eteenpäin kohti lämmintä kevättä.

.

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.