Bloggaajan muistiinpanoja

Joulunpyhien aikana tuli kinkunsyönnin lisäksi harrastettua pitkästä aikaa blogien kanssa säätämistäkin. Yhtä tulosta luet tässä: pyrin kirjoittelemaan blogia entistä ahkerammin. Joskus saatan jopa kirjoittaa mielenkiintoisenkin jutun, päätellen niihin tulevista Facebook- ja Twitter-liketyksistä ja jätetyistä kommenteista ;-) Muistakaa kommentoida ja likettää ahkerasti, sillä muuten en oikein tiedä mitä teidän lukijoiden mielessä liikkuu.

Feedburnerin käyttöliittymä on näemmä uudistumassa. Uudessa käyttöliittymässä on entistä enemmän tietoa ja nyt syötteen kautta tulevista lukijoista saa hieman enemmän tietoa. Pinseriä esimerkiksi luetaan suurinpiirtein yhtä paljon erilaisilla lukuohjelmilla ja webin kautta. Yhtenä yllättävän suurena käyttäjäryhmänä ovat Twitterin kautta tulevat lukijat. 

Dukevillessäkin tapahtui muutoksia. Sanoin irti sopimuksen Squarespacen kanssa ja siirsin Dukevillen Posterous-palveluun. Squarespacessa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta koin palvelun turhan kalliiksi verrattuna siihen melko pieneen liikenteeseen mitä Dukeville loppujen lopuksi päätyi houkuttelemaan.

Posterous itsessään on edelleen erinomainen palvelu. Blogin siirto sinne oli äärimmäisen helppoa – Posterous hoiti kaikki siirtämiseen liittyvät toimenpiteet aina Google Analytics -tilastoinnin siirtoa myöden. Jopa blogiin johtavat linkit säilyivät ehjänä. 

Kirjoitan nykyään myös Pinserin artikkelit Posterousin kautta eli tämäkin blogikirjoitus syntyy sähköpostiohjelmassa. Lähetän viestin Posterousiin, josta se sitten hoitelee tekstin eteenpäin Pinseriin. Posterous hoitaisi myös kirjoituksen lähettämisen Twitteriin, Facebookiin ynnä muihin sosiaalisen median palveluihin, mutta olen päätynyt hoitamaan sen toista kautta. Twitter-linkki syntyy Feedburnerin kautta ja Facebook-linkki syntyy Facebookin omalla syötteenlukutoiminnolla (joka tosin on suorastaan kelvottoman hitaasti toimiva).

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *