Ilmaisia elokuvia netissä – Fin-tv vai Voddler? Tarjolla myös kutsuja.

Kirjoittaja Sami, 13.8.2010

Lähestulkoon kaikki netissä surffaavat tietävät että netistä voi imuroida ilmaisia elokuvia ja tv-sarjoja, vaikkapa Pirate Baystä ja vastaavista laittomuuden rajamailla keikkuvista paikoista. Piraattielokuvien lataamisessa on kuitenkin aina (pieni) kiinnijäämisen riski ja näitä palveluita tuleekin käyttää vain jos varautuu seurauksiin.

Viime aikoina nettiin on tullut kuitenkin palveluita, joiden avulla leffoja voi katsoa maksutta ilman tiedostojenjakamiseen ryhtymistä. Eniten huomiota on viime aikoina herättänyt Fin-tv, jossa on tarjolla valtaisa määrä selaimella katsottavia elokuvia aina Muumeista Toy Story 3:een.

Vähänkin lähemmin Fin-tv:tä tarkastelemalla käy kuitenkin ilmi että palvelun toiminta on rehellisyydestä kaukana. Tarjolla olevat elokuvat ovat enimmäkseen huonolaatuisia piraattikopioita jotka on linkitetty palveluun eri puolilta verkkoa. Sivuilta pompahtelee esiin hämäräperäisiä mainoksia houkuttelemaan viatonta television katsojaa.

Tietokone-lehden Ossi Mäntylahti kaivautui blogikirjoituksessaan syvemmälle Fin-tv:n saloihin ja löysi palvelun ylläpitäjän Turkista. Fin-tv:n ylläpitäjän Muhterem Atillan haastattelu oli kuitenkin lyhyt ja ytimekäs, koostuen lähinnä haistattelusta ja uhosta :)

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus on Helsingin Sanomien mukaan varsin tietoinen asiasta – jää nähtäväksi saadaanko sivustoa joskus suljettua.

Elokuvien ilmaiseen katseluun on kuitenkin laillisempiakin tapoja. Voddler on ruotsalainen verkkopalvelu, joka tarjoaa pohjoismaisille katsojille katsottavaksi noin 1000 elokuvaa. Elokuvien katselu on mainosrahoitteista ja katselemiseksi tarvitaan Voddler-ohjelma (saatavilla Windowsille ja Macille).

Tässä palvelussa kuvanlaatu on huomattavasti piraattiversioita parempi ja elokuvia on suorastaan ilo katsella (kunhan ei HD-tasoa odota). Kesän aikana Voddlerista julkaistiin myös kännykkäversio Android-puhelimille. Valitettavasti vain Voddleria ei pääse katselemaan vielä suoraan, vaan sisään pääsemiseksi tarvitaan kutsu. Kutsujonoon voi asettua antamalla yhteystietonsa Voddlerin verkkosivuilla. Kutsuja tipahtelee myös harvakseltaan nykyisille Voddler-käyttäjille.

Kutsukilpailu!

Koska huomasin itsellänikin olevan tarjolla pari kutsua, julistankin täten kilpailun Pinserin uskollisille lukijoille. Kaikkien tähän juttuun kommentoineiden tai Pinserin Facebook-faniryhmään kirjoittaneiden kesken arvotaan kaksi Voddler-kutsua. Kirjoita kommenteissa omia kokemuksiasi ja vinkkejäsi elokuvien katselusta netissä. Kutsut arvotaan sunnuntaina 15.8.2010!

  Jutussa “Ilmaisia elokuvia netissä – Fin-tv vai Voddler? Tarjolla myös kutsuja.” on 21 kommenttia:

  • Hei!

   Kiitos kirjoituksesta. Olenkin ihmetellyt FIN-TV:tä. Katsoin sieltä yhden elokuvan enkä voi kutsua sitä elämykseksi :)

  • Antti says:

   Onhan sitä kaikenlaisia elokuviakin tullut netistä bittorrent-tekniikalla aikoinaan ladattua. Nykyisin on jäänyt lähinnä muutamien sarjojen seuraamiseksi. Vähän on ollut pakko käyttää netin tarjontaa, kun ei kotimaisilla kanavilla esim. Stargten myöhempiä tuotantokausia koskaan tullut, eikä Stargate Atlantiksesta mitään kausia. Kakkosnelosta on tullut myös seurattua Amerikan tahtiin ja nyt joutui tuon Fringen kakkoskauden raapimaan netistä, kun MTV3 alkoi panttaamaan sarjaa.

   Mikä parasta, kaiken yllämainitun saa suomenkielisillä teksteillä, kiitos Divxfinlandin ahkerien vapaaehtoisten.

  • Tom Laine says:

   Kiitos vinkistä, saa laittaa Voddler kutsua. Tutustuin palveluun lyhyesti jokin aikaa sitten kun se oli suunnattu vielä vain ruotsalaisille koekäyttäjille, hyvältä näytti! Japanilaisilla saiteilla löytyy myös (hyviäkin) versioita uutuusleffoista striimattavaksi, eikun googlettamaan kiinnostunueet.

  • Jani says:

   Kutsu kelpaisi minullekin, jos Voddler tukisi Linuxia eikä vaatisi niin hemmetisti kaistaa.

   “To view in Standard Definition (SD)
   A stable connection of 3,5 Mbit/s

   To view in High Definition (HD)
   A stable connection of 5 Mbit/s”

   Tai no, mikä nykyisin kenellekin on hemmetisti, mutta oma megaiseni ei tuohon riitä lähimainkaan.

  • Jani says:

   Oho, milläs ihme aikavyöhykkeellä tämä blogi sijaitsee?

  • taru says:

   Elokuvia olisi kiva katsoa netissä enemmänkin, mutta ensin pitäisi hankkia kunnon kaista :)
   Eli vinkkinä siis; varmaan neljä megaa alkaa riittämään.

  • Sami says:

   Jani, hmmh? Ainakin tällä hetkellä Nebulan kello näyttää oikeaa aikaa?

  • Jani says:

   Noita edellisiä kommentteja jättäessäni kello oli todellisuudessa jotain lähemmäs viisi. Nyt, juuri ennen kuin painan Lähetä-nappia, kello on 17.18.

  • Sami says:

   Ohops. Hmm, onkohan WordPressissä joku asetus vinossa… tutkitaan.

  • Sami says:

   Jep, WordPress ei näemmä mene automaattisesti kesäaikaan ja takaisin. Kuinka alkeellista.

  • Jani says:

   Kyllä sen pitäisi, jos aikavyöhyke on Suomi. Aiemmin siihen piti käyttää erillistä lisäosaa, mutta tuo toiminto on ollut sisäänleivottuna jo… olikohan 2.6:sta alkaen?

  • Sami says:

   Joo, tarkennus, Nebulassa ei siis mene:

   “Unfortunately, you have to manually update this for daylight saving time. The PHP Date/Time library is not supported by your web host.”

  • toivo says:

   Olis ihan kiva nähdää elokuviaa vodlerissa.

   >Kirjoita kommenteissa omia kokemuksiasi ja vinkkejäsi elokuvien katselusta netissä.

   Yksi pikkuseika. Minu harmittaa että ylen arkistoa ei voi katsoa virossa. Shame on you.

  • korhou says:

   hmm, oonkin odotellut voddlerin kutsua jo aika pitkään. jos sulle jäi invitejä vielä jäljelle niin paiskaa tähän suuntaan.

  • Sami says:

   Kiitoksia osallistuneille! Arvonta on suoritettu – Tom ja Toivo, kutsu odottaa sähköpostissanne.

  • huh huh says:

   Täyty heittää kommentti tänne vielä näinkin jälkikäteen. Voddler palveluna on mitä mainioin, valitettavasti vaan palveluun elokuvia antavien tahojen ajatuksenjuoksu on mitä on. Nimittäin nämä oikeudenhaltiat ovat kieltäneet linux clientin tekemisen (joka muutoin oli voddler tiimin suunnitelmissa ja kehityskin kaiketi oli jo alkanut).

   Sama suomeksi. Minun rahani eivät kelpaa näillä ko. elokuvien tekijänoikeuksien haltioille, koska käytän heidän mielestään väärää käyttöjärjestelmää. Näinpä oma valintani on melko usein juurikin fin-tv, ihan vaan protestina.

   Välillä tosin vuokraan leffani esim. headwebista: http://www.headweb.com/fi/
   Tämä palvelu tukee linuxia, saa jopa erikseen määritellä hakuehdoissa tämän, ja mutoinkin ilman tarkkaa kriteeriäkään suuri osa elokuvista toistetaan flash tekniikalla, joten toimivat nekin. Pienehkö osa tosin on sitten Microsoftin Silverlightilla toistettavia, eivätkä siis toistu linuxissa. Kuitenkin mielumin tuen palvelua joka ei käyttöjärjestelmän mukaan tee rajauksia.

   Miksikö en sitten aina vuokraa headwebista, vaan melko usein fin-tv:tä käytän? No eiköhän noista elokuvista, melko moni ole samoja mitkä Voddlerissa ovat, eli toisin sanoen tekijänoikeuksien haltiat niitä, jotka tämän linux clientin tekemisen ovat kieltäneet. Heitä kun ei rahani kiinnosta, niin olkoon niin. Nämä kommentit sanon siis sillä vakaumuksella, että oikeasti vuokraisin voddlerista jos tuon teko linuxille olisi sallittu (hintakin usein edullisempi kuin esim. headwebissa). Eli en nyt kalasta sitä ilmaista lounasta, vaikka tokihan voddlerissa paljon ok kamaa ilmaiseksikin on, ja itselläni myös windows löytyy. Mutta periaatteistahan tässä siis pohjimmiltaan on kyse.

  • teris says:

   Voddlerissa harmittaa se, että monessa leffassa, jonka löytämisestä ilahduin, ei ollutkaan suomenkielistä tekstitystä. Selailin sitten vähän umpimähkään leffoja ja totesin, että aika moni leffa on vailla suomi-tekstiä. Fin-tv, vaikkakin on ylläpitäjän puolelta laiton, on huomattavasti mukavampi käyttää. Ja kaikista leffoista löytyy suomenkielinen tekstitys. Laatu on joskus vähän pikselimössöä, mutta kun on helppo ja ilmainen palvelu niin sen antaa anteeksi. Sääli, että sekin palvelu lopetetaan Suomessa, kun täällä on kuulemma kateellista ja rasistista porukkaa, niin he keskittyvät jatkossa ruotsin maalla, missä ilmeisesti ei rasismi ja idiotismi ole Suomen mittakaavassa:P Niinpäniin…

  • hollepolle says:

   Voddleria on tullu jonkun verran käytettyä. Aika platku tarjonta loppujen lopuksi. Ilmaispuolella on törkeen vähän fin teksteillä mitään. Fin-TV, vaikkakin rikottiin tekijänoikeuksia, oli sikahyvä palvelu. Leffoja tuli vähänväliä uusia, vanhoja, legendoja, dokkareita yms. ja tv-sarjoja. JA kaikki fin teksteillä. Harmittaa isolla V:llä että kytänpaskiaiset alko kaivelee johtoja esiin. Toivottavasti Atilla tulee takaisin:)

  • edi says:

   leffatverkossa.net on se kunnon elokuva sivusto

  • Pena says:

   mikäli tykkäsitte siitä fin-tv:eest niin sehän on jatkanut toimintaansa hieman isommalla mittakaavalla nimi on nyt nordic-tv ja siellä on myös muilla kielillä noita elokuvia (tanska norja ruotsi) ja taitaa nyt jo olla kaikki fin-tv elokuvat +sarjoja ja uusia leffoja käykää kattomassa ite ainakin tykkään ei vielä siellä sitä vippiäkään… välillä voi huom voi olla hidas mutta silloin voi käyttää muita playereitä!! käykää kattomassa: [http://nordic-tv.com]

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.