Varo lykkyystesti

Olet ehk jo trmnnyt verkossa surffaillessasi lykkyystestien mainoksiin. Mainoksessa houkutellaan tekemn testi tyyliin: “Matti Nyksen O on 117 – testaa oletko lykkmpi”. Nit testej on kuitenkin syyt varoa.

Kaleva-lehden uutinen kertoo, miten testi vaikuttaa ihan viattomalta lykkyystestilt. Kun testi on tehty, omaa lykkyysosamrns ei kuitenkaan ne suoraan, vaan se halutaan lhett tekstiviestin knnykkn.

Jos huijauksen uhri erehtyy tss vaiheessa antamaan knnykknumeronsa, hnet liitetn automaattisesti ulkomailla toimivan mainostajan asiakaslistalle ja knnykkn alkaa virrata maksullisia peliviestej. Viestien tulemista on erittin vaikeaa ellei mahdotonta lopettaa, koska lhettj viis veisaa tklisist mainostussnnist tai Kuluttajaviraston huomautuksista.

Kaleva-lehden uutisesta tekee hupsun se, ett uutissivun alareunassa on samoja mainoksia joista jutussa varoitellaan.

On mys mahdollista, ett samoja mainoksia ilmestyy Pinseriss tmn parhaillaan lukemasi jutun pern. Tm johtuu Googlen Adwords-sovelluksen toimintaperiaatteesta: se pyrkii tuomaan sivulle mainoksia niist aiheista, joista sivulla kirjoitetaan – tss tapauksessa siis lykkyystesteist.

Google tarjoaa mahdollisuuden suodattaa mainoksia pois osoitteen perusteella. Olenkin laittanut Pinserin mainosasetuksiin suodattimen kaikille tietmilleni lykkyystestimainoksille – ongelmana on kuitenkin se, ett mainostaja kytt suurta mr erilaisia osoitteita.lykkyystestimainoksia saattaa siis pulpahdella nkyviin toimenpiteist huolimatta.

Pid siis mieless ohje: Jos klikkaat Pinserist tai muualta lytyv lykkyystestimainosta,l anna mainostajalle knnykknumeroasi. Itse sivulla kymisest tai testin tekemisest ei ole kuitenkaan vaaraa.

9 thoughts on “Varo lykkyystesti

  1. Blogilistan oikeassa reunassa nit on nkynyt aika usein. Mutta se onkin yksi niist harvoista sivuista, joilla annan mainoksien tulla lpi.

  2. Tst tai jostakin samankaltaisesta huijauksesta kuulin itsekin taannoin kitker kommenttia. Kerrotun mukaan oli niin, ett netiss annettuun knnykknumeroon huijari lhetti viestin, johon viel piti vastata saadakseen mainoksessa luvatun asian. Taisipa vastausviestin lhettminen olla jo maksullistakin. Ehk tll testattiin, onko annettu numero todella olemassaoleva. En tied, oliko peli jo menetetty viel siin vaiheessa, jos numeron antoi netissa, mutta viimeistn silloin, jos meni vastaamaan puhelimeen tulleseen viestiin. Yht kaikki, hyv nit on varoa.

  3. Katos mokomaa, olinkin tmn uutisen missannut tysin. No, nyt on ainakin osa lykkyystestimainoksista kielletty minunkin sivuillani. Tyhmi ne olivat muutenkin…

  4. Sivuilla kyll aika selvsti lukee, ett pulju tarjoaa kuukausiveloitteisia palveluja. Noh, irtisanoutumisen pitisi kyll olla helpompaa.

    Otan itse strategiaksi klikata ko. mainosta aina kuin mahdollista. Siithn ne Googlelle maksaa, joten pienennetn voittomarginaalia ;)

  5. Hlehtoa mukaillein, tyhmilt rahat pois. Aika fiksu vedtys.

    Melko massiivisesti on tuota mainosta nkynyt kyll, milloin millkin julkkiksen muka ll hystettyn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *