Mikroblogit haettavana

Ruotsalainen Twingly julkisti mikroblogihakukoneen (lue tiedote).

Jos on vielä joku, jolle termi mikroblogi on vieras, lienee paikallaan antaa aiheesta lyhyt kertaus.

Mikroblogi on palvelu, jossa käyttäjät kirjoittavat lyhyitä, yleensä korkeintaan tekstiviestin mittaisia kirjoituksia. Mikroblogialustalla voi merkitä muita käyttäjiä kavereiksi, jolloin näiden kirjoittamat tuoreimmat tekstit näkee koottuna yhteen näkymään. Käyttäjät voivat kommentoida toistensa kirjoituksia ja kullakin käyttäjällä on oma kotisivu, jossa näkyvät kaikki palveluun kirjoitetut päivitykset.

Jos olet käyttänyt joskus Facebookia, tämä kuulostaa varmasti hyvin tutulta. Facebookin statuspäivitykset ja niiden kommentointi on mikrobloggausta omimmillaan. Muita tunnettuja mikrobloggausalustoja ovat mm. Jaiku ja Twitter.

Mikrobloggauspalveluissa on ollut melko hyvin toimivia hakukoneita tähänkin asti, mutta kussakin palvelussa on ollut oma hakunsa. Jos haluat etsiä keskusteluita useammasta mikroblogista yhtäaikaisesti, Twingly tuo tähän nyt ratkaisun. Haussa ovat tällä hetkellä mukana Twitter, Jaiku, Identi.ca sekä joukko pieniä kansallisia palveluita.

1 thought on “Mikroblogit haettavana

  1. Blogit joissa yleisin aihe teksteille ovat blogit ovat aika tylsiä, eikö totta? Kuten Pinseri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *