Mikroblogit haettavana

Ruotsalainen Twingly julkisti mikroblogihakukoneen (lue tiedote).

Jos on viel joku, jolle termi mikroblogi on vieras, lienee paikallaan antaa aiheesta lyhyt kertaus.

Mikroblogi on palvelu, jossa kyttjt kirjoittavat lyhyit, yleens korkeintaan tekstiviestin mittaisia kirjoituksia. Mikroblogialustalla voi merkit muita kyttji kavereiksi, jolloin niden kirjoittamat tuoreimmat tekstit nkee koottuna yhteen nkymn. Kyttjt voivat kommentoida toistensa kirjoituksia ja kullakin kyttjll on oma kotisivu, jossa nkyvt kaikki palveluun kirjoitetut pivitykset.

Jos olet kyttnyt joskus Facebookia, tm kuulostaa varmasti hyvin tutulta. Facebookin statuspivitykset ja niiden kommentointi on mikrobloggausta omimmillaan. Muita tunnettuja mikrobloggausalustoja ovat mm. Jaiku ja Twitter.

Mikrobloggauspalveluissa on ollut melko hyvin toimivia hakukoneita thnkin asti, mutta kussakin palvelussa on ollut oma hakunsa. Jos haluat etsi keskusteluita useammasta mikroblogista yhtaikaisesti, Twingly tuo thn nyt ratkaisun. Haussa ovat tll hetkell mukana Twitter, Jaiku, Identi.ca sek joukko pieni kansallisia palveluita.

One thought on “Mikroblogit haettavana

  1. Blogit joissa yleisin aihe teksteille ovat blogit ovat aika tylsi, eik totta? Kuten Pinseri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *