Hienoja kuvia haloista

Otsikossa mainitut halot eivt ole siis takkapuita vaan valoilmiit, joita syntyy kirkkaiden valolhteiden ymprille silloin kun ilmassa leijailee sopivankaltaisia pieni jkiteit.

Halo

Asustelin lapsuudessa Seinjoen Jouppilanvuoren laskettelurinteen lhell ja opinkin jo silloin ett laskettelurinteess kytetyt lumitykit tuottavat juuri oikeanlaista kideply halojen synnyttmiseksi.

Spaceweather.com raportoi tnn samanlaisesta ilmist Jmsss, Himoksen laskettelurinteill. Jari Luomasen ja Marko Riikosen ottamissa kuvissa ja videoissa nkyy hienoja valorenkaita ja sivuaurinkoja. Lis hienoja kuvia lytyy mys Mika Ahon sivuilta.

Yll nkyvss kuvassa on valokuvaamiani kirkkaita haloja ern kylmn aamuna Hmeenlinnassa. Valitettavasti valokuvat eivt tee oikeutta luonnossa nhdyille haloille, jotka saattavat kirkkaudessaan olla hmmstyttvn hienon nkisi.

Listietoa haloilmist Wikipediassa.

2 thoughts on “Hienoja kuvia haloista

  1. Eilen tuli typivn aikana bongattua halo tll Joensuun suunnalla. Valitettavasti kamerana oli vain puhelimen kamera ja sillkin tuli rpsisty auton ovesta pikainen kuva puolikkaasta. Eiliset harmillisesti nkyivt vain pystysuorina vhn matkaa maasta ylspin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *