Jaiku ja sen alamki

Pinserisskin useasti kehuttu ja hehkutettu Jaiku on ollut pahassa alamess jo pitkn. Sen jlkeen kun Google osti Jaikun, palvelu on krsinyt hidasteluista ja katkoksista, ja sen kehitysty on nyttnyt pyshtyvn kuin seinn. Harmi sinns, sill Jaikussa on poikkeuksellisen mukava yhteis.

Itsellni Jaikun kytt on hiipunut koko ajan enemmn ja kytn lopettaminen on kynyt useasti mieless. Viikko sitten otin Jaiku-sovelluksen pois knnykst sill se tuntui toimivan piv pivlt huonommin. Yksi kerrallaan monet Jaikuilijat lopettavat palvelun kytn, jotkut hiljaisesti, jotkut nyttvmmin (tn viikonloppuna esim. Kari).

Mit tilalle? Maailma on tynn kehittyvi yhteispalveluita, joista tll hetkell toimivimpia Jaikun lisksi ovat Facebook ja Twitter. Identica on mys varteenotettava yrittj, mutta paljon edellisi pienempi. J nhtvksi tuleeko mistn toimivaa korvaajaa Jaikulle – itse hengailen kaikissa palveluissa (tunnuksella “samikki” – tervetuloa kontaktiksi) ja kytn vain niit miss minulla on hauskaa.

Tai ehk alankin keskitty taas pelkkn blogin pivittmiseen.

2 thoughts on “Jaiku ja sen alamki

  1. Jaikun kohtalo harmittaa, sill siihen kohdistui niin paljon odotuksia, jengi nki niin monia suuntia, joihin palvelua voitaisi kehitt.

    Miksi jaikukokemus meille suomalaisille keskustelijoille sitten oli niin hyv? Eksklusiivisuuden voimaa ei kannata aliarvioida. Googlen ostamisen jlkeen Jaikuun ei ole pssyt jo reiluun vuoteen kuin palvelua jo kyttvn kutsumana, joten trollit jivt kokonaan syrjn (tai ainakaan itse en sellaisiin ehtinyt trmt).

  2. Pingback: Tökkii, ei kasva, ei uusiudu - Jaikun suosion alamäki jyrkkenee – Vierityspalkki.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *