Jaiku ja sen alamäki

Pinserissäkin useasti kehuttu ja hehkutettu Jaiku on ollut pahassa alamäessä jo pitkään. Sen jälkeen kun Google osti Jaikun, palvelu on kärsinyt hidasteluista ja katkoksista, ja sen kehitystyö on näyttänyt pysähtyvän kuin seinään. Harmi sinänsä, sillä Jaikussa on  poikkeuksellisen mukava yhteisö.

Itselläni Jaikun käyttö on hiipunut koko ajan enemmän ja käytön lopettaminen on käynyt useasti mielessä. Viikko sitten otin Jaiku-sovelluksen pois kännykästä sillä se tuntui toimivan päivä päivältä huonommin. Yksi kerrallaan monet Jaikuilijat lopettavat palvelun käytön, jotkut hiljaisesti, jotkut näyttävämmin (tänä viikonloppuna esim. Kari).

Mitä tilalle? Maailma on täynnä kehittyviä yhteisöpalveluita, joista tällä hetkellä toimivimpia Jaikun lisäksi ovat Facebook ja Twitter. Identica on myös varteenotettava yrittäjä, mutta paljon edellisiä pienempi. Jää nähtäväksi tuleeko mistään toimivaa korvaajaa Jaikulle – itse hengailen kaikissa palveluissa (tunnuksella “samikki” – tervetuloa kontaktiksi) ja käytän vain niitä missä minulla on hauskaa.

Tai ehkä alankin keskittyä taas pelkkään blogin päivittämiseen.

2 thoughts on “Jaiku ja sen alamäki

  1. Jaikun kohtalo harmittaa, sillä siihen kohdistui niin paljon odotuksia, jengi näki niin monia suuntia, joihin palvelua voitaisi kehittää.

    Miksi jaikukokemus meille suomalaisille keskustelijoille sitten oli niin hyvä? Eksklusiivisuuden voimaa ei kannata aliarvioida. Googlen ostamisen jälkeen Jaikuun ei ole päässyt jo reiluun vuoteen kuin palvelua jo käyttävän kutsumana, joten trollit jäivät kokonaan syrjään (tai ainakaan itse en sellaisiin ehtinyt törmätä).

  2. Pingback: Tökkii, ei kasva, ei uusiudu - Jaikun suosion alamäki jyrkkenee – Vierityspalkki.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *