Tietokanta rikki ja ehjä taas

Kirjoittaja Sami, 13.12.2008

Onnistuin torstaina rikkomaan Pinserin blogiohjelmiston käyttämän tietokannan huolimattomalla säätämisellä. Enkä tietenkään ollut ottanut varmuuskopiota ennen säätämisen aloittamista. Ei näin.

Onni onnettomuudessa tuli kuitenkin Nebulan suunnasta: hajonneesta kannasta löytyi tuore varmuuskopio ja sen avulla Pinseri saatiin kuntoon.

Ainoaksi muistoksi tapahtuneesta jäi se, että torstaiyön ja perjantai-illan välillä kirjoitetut kommentit valitettavasti katosivat taivaan tuuliin. Pahoitteluni.

Tarinan opetus on harvinaisen selvä: muista varmuuskopioida tietosi usein, etenkin jos aiot tehdä säätötoimenpiteitä.

  Jutussa “Tietokanta rikki ja ehjä taas” on yksi kommentti:

  • borg says:

   Vahinko sattuu juuri silloin kun sitä vähiten odottaa ja säätäminen on kiivaimmillaan. Omalle kohdalle sattui tapaus, jossa minulla oli auki kaksi eri blogia kahdella eri välilehdellä. Samat teemat ja kilkkeet, toinen testausta ja toinen varsinaista tarkoitusta varten. Poistin liudan artikkeleja siitä testiversios… ****ele… Kuka vaihtoi välilehdet keskenään?!?

   Eikä ollut tuoreita varmuuskopioita vaan ainoastaan täystuhokopio viikon takaa. Pelastus löytyi odottamattomalta taholta, toiseen huoneeseen oli jäänyt selaimeen auki runtelematon tilanne tunnin takaa. Siitä sitten leikaten ja liimaten. Loput kadonneet artikkelit löytyivät yllättäen Googlen cachesta! Sieltä samalainen leikkaa-liimaa prosessi.

   Harvinaisen opettavainen tapaus.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.