RSS-feed toimii taas kunnolla, toivottavasti

Löytyipä lopultakin syy sille, miksi Pinseriin RSS-feedin kautta tullut liikenne oli hiipunut olemattomiin. (Varoitus: tämä juttu sisältää runsaasti teknosisältöä :)

Kaiken takana oli muutama viikko sitten tapahtunut Feedburner-tilini siirto Googlen Feedburneriin. Molemmat Feedburnerit ovat käytännössä samanlaisia, mutta Googlen versio mahdollistaa Adsense-mainoksien upottamisen myös syötteen sisään.

Tuosta taas seurasi se, että Pinserin RSS-feediä hakeva Feedburner-agentti siirtyi toiseen, Googlen hallussa olevaan osoitteeseen. Jostain syystä tämä osoite on joutunut Project Honeypotin mustalle listalle oletettavasti spammerien käyttämänä osoitteena.

Pinserin WordPressissä käytössä oleva Bad Behaviour -plugin käyttää kyseistä listaa hyväkseen estäen pääsyn kaikilta mustalla listalla olevilta sivustoilta. Niinpä tapahtumaketjun seurauksena oli se, että  Googlen Feedburner ei pystynyt lukemaan Pinserin RSS-syötettä ja tämän takia syötteeseen tehdyt muutokset eivät välittyneet kunnolla lukijoille.

Ratkaisu ongelmaan oli poistaa väliaikaisesti Honeypotin musta lista käytöstä. Sivustolle pääsee nyt siis entistä enemmän sähköpostiosoitteita metsästäviä spammereita, mutta Pinserin lukeminen sujuu taas yhtä jouheasti kuin ennen.

Tämä tiedoksi muille Bad Behaviour -pluginia ja Googlen Feedburneria käyttäville.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *