Google Searchwiki ja uusia Gmail-teemoja

Tänä aamuna Google-hakua tehdessä vastaan tuli yllätys: Google tarjosi mahdollisuutta ottaa käyttöön uuden toiminnallisuuden nimeltään SearchWiki:

Tarjolla on siis mahdollisuus osallistua hakutuloksien säätämiseen. Voin nostaa mielestäni hyviä hakutuloksia korkeammalle, painaa huonoja hakutuloksia alaspäin ja jättää kommentteja tuloksien joukkoon. Muut Googlen käyttäjät näkevät jättämäni kommentit. Vau!

Ensimmäiset SearchWiki-kokeiluni pitäisi olla näkyvillä kun haet Googlesta hakusanaa “objective c”. Olisi hauska kuulla kommenteissa, onnistuitko saamaan kommenttejani näkyviin!

Google julkaisi tänään myös joukon ulkoasuvaihtoehtoja Gmailiin. Jotkut teemoista, esimerkiksi minulla käytössä oleva Tea House muuttuvat ulkosalla olevan sään ja vuorokaudenajan mukaan.

Google on ollut ahkerana!

7 thoughts on “Google Searchwiki ja uusia Gmail-teemoja

  1. Kommentit eivät näy (tai en osaa etsiä), mutta Wikipedia-artikkeli sanoo “Picked by samikki, skithund, and Taskinen.”

  2. Minun Googlessani ei näy ko. toimintoja. Eli tässä on nyt mahdollisuuksia pistää yhden ihmisen joukkokanne päälle ainakin yhden ihmisen syrjinnästä. Tai sitten en vaan osaa, mikä on todennäköisempää…

  3. Eipä näy minunkaan googlessa noita. Mutta tunnetusti nämä Googlen uudet ominaisuudet ovat tulleet pikkuhiljaa eri käyttäjille mahdollisiksi, syytä en tiedä/ymmärrä. Myös gmailissa on sama juttu, itselläni teemat alkoivat toimia vasta pari päivää sen jälkeen kun niistä ensimmäisen kerran luin.

    Googlen toimintaa on ihmetelty myös tuolla: http://www.biomi.org/blogi/2008/11/googlefi-miten-voin-auttaa/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *