Lyijykyni ja koulumuistoja

Hauskojen nrttilelujen ei tarvitse aina olla kalliita ja shkll toimivia.

Vanhoja tavaroita myyvst liikkeest bongattu tysi aski Koh-I-Noorin lyijykyni tuotti mielikuvituksessa aikamatkan 70-luvulle ja lukuisia hauskoja ohikiitvi muistoja. Koulun kiviportaat, pihakeinut, kartta luokan oikeassa etukulmassa. Ja erikoisiakin muistoja: ruoka-alusta pulpetissa (simme luokassa), sistossut saapaskelipivin, jrjestjn “virka”.

Kaupasta tarttui mukaan mys sininen ruutuvihko, puusta tehty penaali (ei mitn magneetteja) ja vajaa askillinen sinipunakyni:

Kouluasiat ovat mieless ajankohtaisina, sill meiklinen sai vhn aikaa sitten ksiins jlleen yhden koulutodistuksen. Tst lhtien tittelini on luonnontieteiden kandidaatti. Kaksikymment vuotta siihen meni – ehkp seuraavan 20 vuoden aikana ylenen maisteriksi! :)

3 thoughts on “Lyijykyni ja koulumuistoja

  1. Onnittelut!

    Lyikkreist tulikin mieleen ett kun valmistuin tss hiljattain maisteriksi ja jouduin tekemn virkamiesruotsin tekstitentin niin tajusin ett en ole 10 vuoteen (sitten yliopiston) joutunut kirjoittamaan ksin paperille. Kahden tunnin rutistuksen jlkeen paikat olikin kohtuullisen jumissa. Vaarallista tuo ei-nyttptety! ;D

    PP

  2. Onneksi olkoon kandista! Muistahan mainita tynantajallekin, ett pompsauttaa palkan ylspin ;)

  3. Hmmstyttvn samoja noi koulumuistot samoilla ikluokilla. Senverran identtist opettajakunta, koulurakennukset, oppimateriaali, kumiperunat-kaalikryleet yleinen meininki. Pohjois-Korea lienee etnisesti ja kulttuurillisesti viel homogeenisempi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *