Google Chrome: ensivaikutelmia

Google julkaisi tnn oman selaimensa, Google Chromen. Ja pitihn sit toki kokeilla kun kaikki muutkin. Chromen voi imuroida osoitteesta www.google.com/chrome. Ohjelma on saatavissa tll hetkell vain Windowsille, mutta toivotaan ett saavat pian aikaiseksi mys Mac-version.

Ihan ensimmiseksi huomaa nopeuden. Sivut pomppivat nkyviin nopeasti ja selain tuntuu muutenkin pirtelt. Chromessa onkin kuuleman mukaan nopeutettu Javascriptin suoritusta, joten nykyaikaisten verkkosivujen pitisi toimia ripesti.

Uutta selaimessa on se, ett verkkosivut ja -palvelut uppoavat entist paremmin kyttjrjestelmn. Verkkopalvelun voi list vaikkapa Kynnist-valikkoon, josta se aukeaa omassa ikkunassaan. Koneen kyttjn ei tarvitse en tiet, kyttk hn koneelleen asennettuja ohjelmia vai verkossa sijaitsevia verkkopalveluita – molemmat nyttvt ja toimivat samoin.

Testailu jatkuu ja raportoin myhemmin lis Chrome-uutisia. Jos pystyt lukemaan tmn tekstin, tiedmme ett WordPressill bloggaus toimii oikein Chromessa :-)

14 thoughts on “Google Chrome: ensivaikutelmia

 1. Jostain syysta kaikki tapahtuu kuin siirappia valuttaisi pakkasella. Sivujen lataaminen kest 5-10 kertaa kauemmin kuin IE8 Beta 2:lla. Mik vikhana?

 2. Tuo googlen selaimen EULA (end user license) on kytnnss tysin sama kuin muissakin Googlen palveluissa. Ja toiseksi tuon EULA:n voi kiert kntmll selaimen itse lhdekoodista (jonka google tarjoaa webbisivuillaan), joka taas on BSD end user llicense agreementin alainen. Eli kytnnss EULA koskee vain googlen kntm binri.

 3. FYI: Silt varalta ett kromatun beta:n innokkaat kokeilut tkkvt jollakulla heti alkuunsa vikailmoitukseen “”The application failed to initialize properly (0x00000005).” niin todennkinen syyp lytyy symantec:n tietoturvatuotteista: http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=38#c26

  Keskustelussa esitetty pikafiksi toimii vaikkei sit suositella avoimesti.

 4. Selain soittelee ihan liian usein kotiin mun makuuni. En muistanut tehd ett tekeek se niin mys incognito tilassa. Eli siis jos pistt incogniton plle niin ehdotteleeko chrome osoiteriville jotain hakutuloksia? Jos ehdottelee niin et olekaan niin incognito kuin luulit :)

 5. Tuo Chromen pahalta kuulostava Eula-pykl on poistumassa viimeisimpien tietojen mukaan. Kotiinsoitto-ominaisuudet varmaankin selittyvt haku/osoitekentn dynaamiikalla.

  Onhan se Chrome “ihan kiva” mutta Firefoxin pluginit ja add-onit kntvt vaa’an ainakin toistaiseksi sen puolelle.

 6. Official Google Blog kirjoittaa:

  “We’re sorry we overlooked this, but we’ve fixed it now, and you can read the updated Google Chrome terms of service. If you’re into the fine print, here’s the revised text of Section 11:

  11. Content license from you
  11.1 You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services.

  And that’s all. Period. End of section.”

 7. Sellainen hommelihihan tuossa omnibarissa on, ett kun se lhettelee kotipesns nppimen painalluksia, niin esimerkiksi suojatusta hakemistosta kuvan hakemalla mit luultavimmin ko. kuva menee googlen indexiin. Ninhn ei pitisi olla, koska hakemisto on suojattu ja robotit eivt sinne osaa.

 8. Ja viel sellainen lisys, ett se URL pit kirjoittaa tietty omnibariin.

 9. Suojatusta, as in obfuskoidusta? Jos kuvat haluaa pit piilossa, on ehk syyt silloin laittaa salasanasuojaus tms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *