Tinyurl hyväksyy nyt myös lyhenteet

Kirjoittaja Sami, 1.9.2008

Jokainen tuntee varmasti Tinyurlin, näppärän palvelun jonka avulla voi tehdä pitkistä osoitteista lyhyitä. Osoitteet tunnisti ulkonäöstä helposti: tinyurl.com-osoitteen jälkeen tuli satunnaisesti valittu muutaman merkin mittainen merkkijono, jota kautta pääsi lopulliselle sivulle.

Nyt Tinyurlissa voi näemmä tehdä myös omia lyhenteitä valmiiksi generoitujen sijasta. Esimerkiksi tämän jutun pitkä osoite muuttuu Tinyurlissa näppärästi lyhyeen muotoon tinyurl.com/tinyurl-juttu.

Kun sana on kerran varattu, muut eivät sitä voi enää käyttää. Nyt kannattaa siis kiirehtiä: parhaat lyhenteet viedään nopeasti :-)

Vinkki: Samalle sivulle ei periaatteessa voi tehdä useampia lyhytosoitteita. Jos yrität tätä, Tinyurl muistaa aiemman valitun sanan ja tarjoaa sitä uudelleen. Jos kuitenkin lisäät osoitteen perään kysymysmerkin ja jotain tekstiä, vaikkapa numeron, se toimii kuten ilman kysymysmerkkiä oleva osoite ja kelpaa Tinyurlille uutena osoitteena.

    Jutussa “Tinyurl hyväksyy nyt myös lyhenteet” on 6 kommenttia:

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.