Kasvata blogisi lukijamri

Pivn tekniikkavinkiss kerrotaan RSS-sytteist.

Tssp pieni vinkki niille, jotka harrastavat sivujensa optimointia ja toivovat itselleen lislukijoita. Nostin Pinserin RSS-sytteeseen johtavan linkin sivun alareunasta tuohon oikealla nkyvn palstaan ja lissin siihen kehoituksen “Tilaa Pinserin RSS-syte”. RSS-sytteen tilaajien mr nousi vlittmsti yli 10% ja on edelleen ripess nousussa.

Tst vihjeest saatu oppi: Kerro lukijoillesi mit haluat heidn tekevn – vain perehtyneimmt ovat valmiita nkemn vaivaa asioiden tekemiseksi.

Haluatko tiet miten monta lukijaa sytteellsi on? Ota kyttn Feedburner, Googlen tarjoama ilmainen sytteenhallintapalvelu. Jos kytt WordPressi, voit ohjata nykyisen sytteesi helposti Feedburneriin Feedsmith-pluginin avulla.

Feedburnerin tilastoista ky ilmi monenlaisia mielenkiintoisia seikkoja: esimerkiksi Pinseri luetaan RSS-sytteen vlityksell lhes yht paljon kuin WWW-sivujen kautta! Jos luet tt viesti RSS-lukuohjelmassa, muista kyd vlill sivuillammekin. Vaikkapa jttmss kommentin.

Pinserin tekniikkavinkit on sarja, jossa kerrotaan hydyllisi vinkkej blogienpitjille. Lukemalla tekniikkavinkkej opit mm. kasvattamaan lukijamrisi ja lismn blogiisi mielenkiintoisia listoiminnallisuuksia. Muista kyd vierailulla snnllisesti tai tilaa lukuohjelmaasi Pinserin RSS-syte.

17 thoughts on “Kasvata blogisi lukijamri

 1. RSS on semmoinen juttu, mink vuoksi Googlen Analyticsin kaltaisilla palveluilla ei aina joskus tee paljoakaan. Niithn ei saa liitetty RSS:n, vaan ainoastaan html-sivuille.

  Siin mieless suoraan palvelimen omia logeja lukevia tilastointisoftia (kuten awstats) kantsii seurata tiiviimmin, jos blogia pit.

  Esim. TNS gallupilla on tulevaisuudessa vhn phkiltvn mittaristonsa suhteen. :-)

 2. Googlea Readerissa voi mys kyd tsekkaamassa oman bloginsa sytteentilaajat.

  Olisikohan niilt iso homma yhdist Readerin statsit Analyticsiin?

  Olen oman blogini kvijmri pari vuotta seurannut oman palveluntarjoajan Awstats – tilastosta, joka kertoo kaiken sivuilla kyneen liikenteen hakukoneiden rymijit myten.

  Tmn oman tilaston mukaan blogissani kvi toukokuussa 6972 uniikkia kvij. Google Analyticsin mukaan niit on samalla aikavlill ollut vain 3655. Googlea Readerilla tilaajia on 80. Lopuista ei ota erkkikn selv.

  Tyls juttu siin mieless, ett bloggaajan lhes ainoa palaute monesti on raksuttava kvijmittari. Vhn yksiniselt rupeaa tuntumaan, jos se viel lakkaa raksuttamasta, kuten Hernekepin Minnille kvi ilmeisesti Blogilistayhteensopivuusongelmien vuoksi.

  http://www.hernekeppi.fi/blogit/index.php?itemid=1646

 3. Tuija: Analyticsiss nkyvt vain ne kvijt joiden selain suorittaa javascripti. Pois jvt siis kaikenlaiset botit, hakukoneet, harvesterit ynn muut, ja tietysti mys ne kvijt jotka syyst tai toisesta kieltytyvt javascriptist.

  Uniikkien kvijiden laskentatapakin vaihtelee. Analyticsiss muistaakseni lasketaan uniikit kvijt per piv ja pidemmll aikavlill sitten nm lukemat yhteen. Eli jos vaikka blogissa ky joka piv Matti ja Maija eik ketn muuta, pivittinen uniikkien kvijiden lukumr on kaksi. Mutta viikossa onkin Googlen laskuopin mukaan jo 7*2 eli 14 uniikkia kvij. Oikaiskaa joku jos olen ksittnyt tmn vrin…

 4. Feedburner antaa muuten paljon paremman erittelyn sytteentilaajista: Google Readerin tilaajat ovat ainakin Pinseriss vain osa tilaajista. On aika hmmstyttv miten monilla eri vekottimilla noita sytteit luetaan.

 5. En osaa Analyticsin toiminnasta viel sen kummempaa sanoa, otin sen kyttn huhtikuun lopussa Oindexin kynnistytty.

  Mutta sit oli tarkoitukseni tuoda esiin, ett joillekin voi olla ikv yllri se ett jos saitin/blogin lukijat siirtyvt sankoin joukoin tilaamaan fiidej, voi julkaisijalle nyttytyv kvijmr jopa pienenty.

 6. pni: tuo linkki on ihan uunituore, joten tilaajia ei ole viel yhtn. pidetn sit koekytss hetkinen ja sitten jos menestyst ei ole, vetisen sen pois. feedburnerhan kyll hoitelee automaagisesti tuon mailien lhettmisen.

 7. tuija: tuo feedeihin siirtyminen on tosiaan asia jonka kanssa on vain opittava elmn. harmi sinns, feedilukijat jttvt ehk harvemmin kommentteja eivtk ne mainoksia. eli isona kysymyksen tuleekin tosiaan olemaan: miten houkutella feedilukijoita saitille, vai houkutellako ollankaan.

 8. Feedburninerin meilipalvelu on kyll tuttu, en vaan tajunnut ett linkki on uunituore (mits sit nyt tuollaisia katsoo, ellei ihan pyydet, kun blogi jo on seurannassa).

 9. RSS feedin voi mritell niin, ett se nytt ainoastaan jutun ensimmisen kappaleen, eli kvijn on “pakko” tulla saitille jos haluaa lukea koko jutun, mutta ingressin saa luettua suoraan readerist. Ktsy ja reilua.

  Oikeiden lukijoiden ja feed -lukijoiden suhde tuntuu vaihtelevan rutkasti sen mukaan millaisesta aihepiirist ja lukijakunnasta on kyse. Pinseri kun on “nrttiblogi” (pardon my french) niin tuo suhde on varmaan helposti 50/50. Vstaavasti Go 4 it vol 2 -muotiblogissa http://go4itvol2.blogspot.com/ uniikit pivkvijt pyrivt 1500 kieppeill, mutta Feedburnerin mukaan feedi tilaa alle sata lukijaa.

 10. Tied sitten siit reiluudesta. Minua siis juoksutettaisiin readerista sivulle linkkamaan vain siksi, ett blogin pitj psee ihmettelemn tilastoja. Ovatko lukijat blogin statistiikkaa varten, vai blogi lukijoita varten…

  Kuitenkin. Feedburnerissa on yksi ongelma. Turhan monet Firefoxin kyttjt eiv ne Google Readerin linkki, joten sytteen tilaaminen j tekemtt. Blogin tytyy olla aika kiinnostava, ett itse viitsin tehd homman ksin – koska minun elmni vaikeutetaan tilastoinnin takia.

 11. Kannattaa toki muistaa, ett Google omistaa nykyisin FeedBurnerin joka varmasti tarkoittaa sit, ett sytteiden mittaamisesta tulee jossain vaiheessa yksi Google Analyticsin ominaisuuksista jolloin sytteiden kautta lukijat voidaan laskea mys johonkin yhteiseen lukuun.

 12. Itseni rsyttvt RSS-feedit joissa on vain ptk alusta tai pelkk otsikko ja siksi vltn moista Pinserinkin kanssa. Korkeintaan voisi tehd feedin, jossa on kirjoitettu kokonainen ingressi joka sitten johdattelee saitille.

  Tulevaisuuden tapa on kuitenkin mielestni tarjota koko sislt feediss ja oppia elmn sen kanssa.

  Itse en pid Google Analyticsin ja Feedburnerin yhdistmist mitenkn varmana, sill Googlen perinne ostamiensa palveluiden integroinnissa ei ole mitenkn esimerkillinen. Ehk sitten joskus.

 13. No sit painonappulaa josta sytteen saa Feedburnerin kautta Readeriin. (melkein) kaikki muut siell onkin.
  Oikeammin, onhan siell Google Reader – lytyy jos katsoo hlml – mutta minulla ja liudalla tuttuja se ei vaan ny.

 14. Terve!

  Mielenkiintosia juttuja sulla tll. Seurantaan meni ;) itsekin pitisi viel ainakin kommentointi tsydeemit ja rss:st vnt omille sivuille, kun tllkertaa wordpressit ym jtin ihan oman harrastusteisuuden(jrpisyyden) takia taka-alalle :) Tervetuloa kommentoimaan lhiaikoina :D

  Jatka samaan malliin, hyv juttua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *