Phoenix-luotain lysi vett Marsista

Juhannusylltys avaruudesta!

Marsiin muutama viikko sitten laskeutunut Phoenix-luotain on lytnyt jtynytt vett, raportoi NASA. Luotaimen robottiksi kaivoi vieress olevaa maaper (marsper?) ja paljasti kirkkaasti kimaltavia kiteit jotka katosivat parissa pivss. Tst tutkijat pttelivt ett kyseess oli jt, joka haihtui paljastuttuaan maan sislt.

Marsin pintaa kaivettuna

Kuvassa Marsin pintaa, jota Phoenix on kuoputtanut.
NASA/JPL-Caltech/University of Arizona.

Hauskan uutisesta teki se, ett se kerrottiin ensimmisen Phoenix-luotaimen omassa Twitter-feediss. Twitter ja muut kaltaisensa mikrobloggauspalvelut ovatkin tll hetkell terhakassa kasvussa eik syytt, sill niiden kytt ja seuraaminen on hauskaa. Tllaiseen palveluun on helppoa kirjoittaa lyhyit kuulumisia ja fiiliksi, sellaisiakin, jotka olisivat liian suppeita blogikirjoitukseksi.

Lydt twitter-feedini osoitteesta http://twitter.com/samikki ja Jaiku-feedini osoitteesta http://samikki.jaiku.com/ – tervetuloa liittymn frendiksi ja aloittamaan omakin feedi! Valitettavasti Google on rajoittanut Jaikuun liittymist ja oman Jaikufeedin voi luoda vain kutsusta. Minulla on kuitenkin jljell muutama kutsu, joten Jaikuun haluavat voivat ilmoittaa asiasta kommenteissa, samoin kuin ne, joilla on ylimrisi kutsuja jljell.

4 thoughts on “Phoenix-luotain lysi vett Marsista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *