Linkkien target-skripti

Eilen julistin kilpailun blogin sivupohjaan asennettavasta skriptistä, jonka avulla käyttäjä voi valita linkkien avautumisen uuteen ikkunaan tai samaan selainikkunaan. Voittajatulos tulikin kommentteihin alle tunnissa.

Kilpailun voitti Topias Frontside.fi:stä. Onnittelut! Lue eteenpäin, niin näet Topiaksen voittajaskriptin ja käyttöohjeet.

Topias kirjoittaa kommenteissa:

http://www.frontside.fi/targetchanger.js

Tuo skripti vain oikeaan paikkaan, niin homma on hoidettu.

excludedomains-taulukkoon vain kaikki domainit, jotka halutaan aina aukeavan samaan ikkunaan.

Koodipohja löytyi osoitteesta http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex8/newwindow2.htm

-Muokkasin hieman, ja lisäsin tuon ominaisuuden, että rasti muistaa tilansa keksien avulla. (Alkuperäinen koodi ei kyllä muutenkaan toiminut täysin)

Toimiva “demo” on osoitteessa http://www.frontside.fi/ -> sivun alalaita. IE:llä toimivuudesta ei ole takeita, kun IE:tä ei minulla ole. Firefoxilla ja safarilla toimii.

Skriptin asennus omaan blogiin toimii seuraavasti:

Jos käytät WordPressiä tai muuta omalla palvelimellasi ajettavaa blogiohjelmistoa:

 1. Kopioi targetchanger.js-skripti omalle blogipalvelimellesi. Klikkaa linkkiä hiiren oikeanpuoleisella napilla, valitse “Save link as…” ja tallenna targetchanger.js kovalevyllesi.
 2. Muokkaa tiedoston alussa olevaa riviä:
  var excludedomains=["pinseri.com", "frontside.fi"]
  Korvaa Pinserin ja Frontsiden domain-nimet oman blogisi domain-nimellä:
  var excludedomains=["minunblogi.fi"]
 3. Siirrä tiedosto ftp:llä palvelimesi juurihakemistoon (yleensä nimeltään public_html).
 4. Sijoita blogin sivupohjaan, siihen paikkaan mihin haluat rastitettavan ruudun, seuraavat komennot:
  <script type="text/javascript" src="/targetchanger.js"> </script>

Skripti toimii periaatteessa myös Bloggerissa, Vuodatuksessa ja muissa hostatuissa palvelimissa, mutta skriptille täytyy ensin löytää sopiva sijoituspaikka. Jos Topias ei halua hostata sitä Frontsidessä, voimme laittaa sen (Topiaksen luvalla) hostaukseen Pinseriin.

3 thoughts on “Linkkien target-skripti

 1. Oho, kirjoititpa hienon käyttöohjeen skriptille. Itse en sitä tehnyt, kun oli niin kiire päästä postaamaan kommentti ;)

  Laita ihmeessä hostaus pinseriin, mutta eipä tuo haittaa jos joku laittaa src:ksi frontsiden, ei tuosta varmastikaan paljoa liikennettä aiheudu. Ja jos aiheutuu, niin osaan kyllä poistaa skriptin ;)

  tai no… oikeastaan tuota ei voi “hostata” muiden käytettäväksi, kun asetukset (excludedomains-taulukko) on kiinteä osa skriptiä… Jokaisen pitäisi siis saada oma versio skriptistä. Toki skriptin voi laittaa sellaisenaan koodin sekaan, eihän sitä ihan pakko ole erillisessä tiedostossa pitää.

 2. Hmm, osaisikohan skripti katsoa DOMista oman domain-nimensä? Mitä sanot, Topias?

 3. Tosiaan, voihan se skripti itsekin tunnistaa oman domainin… Pitääpä katsoa jos muutenkin tekisi tuosta kokonaan uuden, “julkaisukelpoisen” version… Tuo nyt on vain tuollainen nopea räpellys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *