Hyvästi, Sitemeter

Siivosin tänään Pinserin sivupalkista pois kaikenlaista ylimääräistä rojua. Jäljelle jäi ainoastaan siellä tälläkin hetkellä näkyvät Flickrin ja Googlen palvelut sekä yksi näkymätön Technoratin tagi (joka mahdollistaa Pinserin näkymisen Technoratin linkkaustilastoissa).

Aloin kuitenkin ihmetellä selaimen statuspalkissa vilahtavaa “specificclick.net”-tekstiä aina Pinserin sivua ladattaessa. En varmasti ole mitään tuollaista sivuilleni laittanut. Pienellä etsiväntyöllä syylliseksi paljastui Sitemeterin lataama javascripti, joka latasi myös jotain specificclickistä.

Nopealla Google-haulla paljastuikin likainen totuus: Sitemeter on myynyt sielunsa ja syytää sivustoilla kävijöille ylimääräisiä seurantacookieita ja ennemmin tai myöhemmin myös popup-mainontaa.  

Sitemeterille tapahtui siis sama kuin Nedstatille parisen vuotta sitten. Pinserissä ei edelleenkään hyväksytä hämäräperäisyyksiä, joten Sitemeter katoaa sivuiltamme nyt. Hyvästi.

Harmi sinänsä, ettemme ihan ehtineet mitata Sitemeterin kautta kolmatta miljoonaa kävijää. Miljoonas ja kahdesmiljoonas ehdittiin jo kukittaa – kolmas jäi vähän vajaaksi.

Pinseriin asennetuista tilastoanalysaattoreista jää jäljelle vielä Google Analytics, joka onkin viime aikoina täyttänyt mainiosti liikenneanalysoinnin tarpeet.

9 thoughts on “Hyvästi, Sitemeter

 1. Monesti teidän blogi onkin latautunut näytölle silleen että tekstejä on ollut päällekkäin eikä niitä ole saanut korjattua refreshillä eikä rullaamalla ylös-alas. Oisko ollut niin että oli raskas kuorma, koska nyt blogi näyttää taas ihan siistiltä ja kaikki tekstit on omilla paikoillaan eikä rutussa :)

 2. Pingback: University Update - Google - Hyvästi, Sitemeter

 3. No voi hanuri. Minä olen myös käyttänyt sitemeteriä jo ennen suuria tulvia, eikä Google Analytics suostu paljoa analysoimaan, oletettavasti sivuilla olevan hakukone-eston vuoksi. Tässä joutuu ihan miettimään.

 4. Pingback: SwitchX » Blog Archive » Ei seurata…

 5. Pingback: ' + title + ' - ' + basename(imgurl) + '(' + w + 'x' + h +')

 6. Just juu, että tällainen tapaus sitemeter oli. Minä riehaannuin siihen kuukausi sitten, kun hävitti omia aikojaan toistatuhatta kävijää mittarista. Päätin, ettei tällaista miinuslaskuria tarvita.

  Poispyyhkimisestä seurasi, että blogilista ei reiluun viikkoon päivittynyt, mutta
  Sami fixasi homman ja nyt kaikki pelaa. Minulle riittää Analytics, vaikka olishan se kävijämäärä kiva ollut sivuilla.

 7. Pingback: Heihei Sitemeter. | pasi.fi

 8. Hienosti vaikuttavat nämä Pinserin kirjoitukset muihin blogaajiin, kun seuraa noita viittauksia muiden blogeista tähän kirjoitukseen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *