Hyvästi, Sitemeter

Kirjoittaja Sami, 7.7.2007

Siivosin tänään Pinserin sivupalkista pois kaikenlaista ylimääräistä rojua. Jäljelle jäi ainoastaan siellä tälläkin hetkellä näkyvät Flickrin ja Googlen palvelut sekä yksi näkymätön Technoratin tagi (joka mahdollistaa Pinserin näkymisen Technoratin linkkaustilastoissa).

Aloin kuitenkin ihmetellä selaimen statuspalkissa vilahtavaa “specificclick.net”-tekstiä aina Pinserin sivua ladattaessa. En varmasti ole mitään tuollaista sivuilleni laittanut. Pienellä etsiväntyöllä syylliseksi paljastui Sitemeterin lataama javascripti, joka latasi myös jotain specificclickistä.

Nopealla Google-haulla paljastuikin likainen totuus: Sitemeter on myynyt sielunsa ja syytää sivustoilla kävijöille ylimääräisiä seurantacookieita ja ennemmin tai myöhemmin myös popup-mainontaa.  

Sitemeterille tapahtui siis sama kuin Nedstatille parisen vuotta sitten. Pinserissä ei edelleenkään hyväksytä hämäräperäisyyksiä, joten Sitemeter katoaa sivuiltamme nyt. Hyvästi.

Harmi sinänsä, ettemme ihan ehtineet mitata Sitemeterin kautta kolmatta miljoonaa kävijää. Miljoonas ja kahdesmiljoonas ehdittiin jo kukittaa – kolmas jäi vähän vajaaksi.

Pinseriin asennetuista tilastoanalysaattoreista jää jäljelle vielä Google Analytics, joka onkin viime aikoina täyttänyt mainiosti liikenneanalysoinnin tarpeet.

  Jutussa “Hyvästi, Sitemeter” on 9 kommenttia:

  • Zepander says:

   Monesti teidän blogi onkin latautunut näytölle silleen että tekstejä on ollut päällekkäin eikä niitä ole saanut korjattua refreshillä eikä rullaamalla ylös-alas. Oisko ollut niin että oli raskas kuorma, koska nyt blogi näyttää taas ihan siistiltä ja kaikki tekstit on omilla paikoillaan eikä rutussa :)

  • […] Link to Article google Hyvästi, Sitemeter » Posted at Pinseri on Saturday, July 07, 2007 […]

  • Merten says:

   No voi hanuri. Minä olen myös käyttänyt sitemeteriä jo ennen suuria tulvia, eikä Google Analytics suostu paljoa analysoimaan, oletettavasti sivuilla olevan hakukone-eston vuoksi. Tässä joutuu ihan miettimään.

  • […] Pinserissä on juttua Sitemeteristä, joka on ollut tässä blogissa käytössä jo ihan aikojen alusta. Kyseessä on siis palvelu, jonka avulla voi seurata ja tilastoida kävijämääriä. Valitettavasti nykyisellään Sitemeter työntää koneelle ylimääräistä seuranta-cookieta ja mahdollisuus esimerkiksi pop-up-mainontaan on kasvanut. Periaate on ollut se että lukijat eivät saa täältä mitään muuta koneelleen kuin luettavaa ja katseltavaa jonka olen itse tänne laittanut tai hyväksynyt. Niinpä Sitemeter lähti ja takaisin ei ole asiaa. Mutta mitä tilalle? Google Analytics ei oikein tunnu täällä toimivan… Rekisteröinti palaa aina alkuun ja ilmoittaa että olisin jo rekisteröinyt tai en nyt oikein tiedä. GPRS-yhteydellä (mökiltä) ei jaksaisi paljoa enempää tutkia. […]

  • […] poistin Sitemeterin tilastoinnin pois käytöstä Pinserin Samin tekemän löydöksen […]

  • Helena says:

   Just juu, että tällainen tapaus sitemeter oli. Minä riehaannuin siihen kuukausi sitten, kun hävitti omia aikojaan toistatuhatta kävijää mittarista. Päätin, ettei tällaista miinuslaskuria tarvita.

   Poispyyhkimisestä seurasi, että blogilista ei reiluun viikkoon päivittynyt, mutta
   Sami fixasi homman ja nyt kaikki pelaa. Minulle riittää Analytics, vaikka olishan se kävijämäärä kiva ollut sivuilla.

  • […] Pinserin esimerkkiä seuraten luovuin SiteMeter-tilastoinnista. Perustelut kannattaa lukea Pinseristä ainakin muidenkin SiteMeter-käyttäjien. Google Analytics on ollut itsellänikin käytössä jo jonkin aikaa, joten suurta vahinkoa tästä ei syntynyt. […]

  • Junttura says:

   Hienosti vaikuttavat nämä Pinserin kirjoitukset muihin blogaajiin, kun seuraa noita viittauksia muiden blogeista tähän kirjoitukseen! :)

  • Neulekirppu says:

   Siivospuuhissa täälläkin.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.