Kutsumattomia popup-ikkunoita

Ladatessani Pinserin etusivua Firefox ilmoitti estäneensä popup-ikkunan aukeamisen. Tämä oli kovin erikoista, sillä satun inhoamaan auki ponnahtelevia ikkunoita erityisen paljon enkä varmasti ole sellaisia sivuille laittanut. Valitettavasti en ehtinyt nähdä mistä kyseinen ikkuna oli tulossa – epäilen että joku sivumarginaalissa olevista palveluista (Google, Flickr tai sivulaskurit) on alkanut tunkea salaa mainoksia Pinseriin.

Tuotahan ei meillä sitten siedetä hetkeäkään. Jos näet Pinserin avaavan mainosikkunoita, lähetä minulle tietoa asiasta niin metsästän syyllisen ja heitän sen välittömästi pois sivuiltamme.

Lisäys: Nedstat näyttää muuttuneen firmaksi nimeltään Webstats4u.com. Heidän käyttöehtonsa on myös päivitetty, ja löysinkin sieltä seuraavan lausahduksen:

With the installation of Webstats4U on the site it is accepted that WMS has the right to place advertisements on the site in any format or through any channel, including but not limited to e-mail, layer ads, pops, banners and other usual formats without any forewarning […]

Asia on harvinaisen selvä. Nedstats/Webstats4U katoaa Pinseristä nyt. Hyvästi.

Timolle kiitoksia nopeasta raportoinnista. Jos näette edelleen popuppeja, muistakaa raportoida!

5 thoughts on “Kutsumattomia popup-ikkunoita

  1. No voi pöh. Mullakin on ollut Nedstats käytössä jo yli kolme vuotta. Ja ei kai tässä mitään muutakaan voi kuin heittää sillä vesilintua.

  2. Aha, sitten minä myös olen syyllisten listalla! Kai se sitten pitää poistaa, kunhan mikrotuki ehtii apuun!

  3. No onpa hyvä, kun joku lukee noin tarkkaan. Pitkään palvellut hyvä laskuri joutaa nyt hukkaan. Mikä nyt uudeksi???

  4. “Mikä nyt uudeksi?”

    Nyt webhotellit ovat niin halpoja, että awstats-niminen unix-ohjelma alle ja menoksi. Se on vapaata lähdekoodia (eli ilmainen) ja toimii kuin rasvattu. Jos unix-maailma ei ole tuttu niin pyydä naapurin poika avuksi. Minäkin voin auttaa, mutta se maksaa :)

  5. Mullakin oli pitkään Nedstats/Webstats4u käytössä ja viime aikoina jotkut sivuilla käyneet valittelivat popupeista. Nyt viimein otin asioista selvää, eksyin tänne, ja palvelu lähti saman tien mäkeen. :|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *